:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE ADVENTURES OF YOUNG INDIANA JONES
PERSBERICHT: THE ADVENTURES OF YOUNG INDIANA JONES
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-10-09 - Geplaatst door: Werner
THE ADVENTURES OF YOUNG INDIANA JONES
The adventures of, volume one
De televisieserie over Indy's jeugd op DVD
Product: 6 DVD Digipack + slipcase
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 7 oktober 2008

The Adventures Of Young Indiana Jones is een met een Emmy bekroonde Amerikaanse televisieserie die liep van 1992 tot 1996. De reeks gaat over de kindertijd en jeugd van de opgroeiende Indiana Jones. The Adventures Of Young Indiana Jones werd gemaakt door George Lucas, die ook meewerkte aan alle Indiana Jones films. Acteur Corey Carrier nam de 8 tot 10-jarige Indy voor zijn rekening; Sean Patrick Flanery de 16 tot 21-jarige. En in een van de laatste afleveringen maakte ook Harrison Ford zijn opwachting.

Young Indiana Jones was bedoeld als een opvoedkundige serie voor kinderen en tieners. De jonge Indy ontmoet namelijk een heleboel wereldberoemde figuren (Leo Tolstoy, Charles De Gaulle, Pablo Picasso, Ernest Hemingway,…) en is aanwezig bij een aantal historische gebeurtenissen. De televisiereeks geeft ook bijkomende informatie over de gebeurtenissen in de films. Zo wordt de relatie met Indy’s vader verder uitgediept. Die verschijnt voor het eerst in de film Indiana Jones And The Last Crusade. En de jacht op de Eye of the Peacock, een grote diamant uit Indiana Jones And The Temple Of Doom, komt terug in verschillende episodes van de televisieserie. De meeste episodes werden gemaakt op basis van een vaste formule: een 93-jarige Indiana Jones, gespeeld door George Hall, vertelt op aandringen van mensen die hij toevallig tegenkomt over de avonturen die hij meemaakte in zijn jeugd.

De idee van een serie over de jonge Indiana Jones ontstond tijdens het maken van de films. De cast stelde George Lucas regelmatig vragen over de persoon Indiana Jones toen hij jong was. Lucas en Steven Spielberg besloten een tip van de sluier op te lichten in Indiana Jones And The Last Crusade. Tijdens de openingsscène speelt River Phoenix de jonge Indiana Jones. Het was Harrison Ford die voor de talentvolle River Phoenix koos. Hij had eerder met hem samengewerkt in ‘The Mosquito Coast’ en vond hem het meest geschikt om de jonge Indy te portretteren. George Lucas schreef zo’n 70 episodes voor de televisiereeks. De avonturen starten in 1905 en bouwen zo verder naar de latere films. Uiteindelijk werden 31 van de 70 episodes verfilmd. Enkele regisseurs van The Young Indiana Jones: Frank Darabont, Nicolas Roeg, Mike Newell, Joe Johnston,…

Voor de eerste keer zijn de avonturen van de jonge Indiana Jones ook te zien op DVD. Deze eerste box bevat 7 films. Zeven ‘speciale lange versies’ die geen liefhebber van Indiana Jones zal willen missen.

Synopsis
In deze bijzondere dvd-box staan de vroege avonturen van een van de grootste filmhelden aller tijden centraal: Indiana Jones. De oorspronkelijke serie werd al in de jaren negentig gemaakt, maar pas nu heeft George Lucas de afleveringen ”in speciale lange versies” op dvd uitgebracht. Deze eerste box bevat 7 films waarin we de wereldgeschiedenis zien door de ogen van een jonge Indy, terwijl hij op zijn reizen de wildste avonturen beleeft en ontmoetingen heeft met Picasso, Freud, Edison en andere beroemde figuren. Ga mee op het avontuur van je leven met de avonturen van de jonge Indiana Jones!

Features:
Cast: Corey Carrier, Sean Patrick Flanery
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Subtitles on/off
Genre: avontuur
Speelduur: 649 minuten
Leeftijd: 12 jaar, angst, geweld