:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: WESTENWIND SEIZOEN 6
PERSBERICHT: WESTENWIND SEIZOEN 6
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-10-15 - Geplaatst door: Werner
WESTENWIND SEIZOEN 6
De strijd om macht en liefde
Het 6e seizoen van ‘Westenwind’ is nu op DVD verkrijgbaar.

Westenwind gaat over twee scheepvaartfamilies: de familie Noordermeer en de familie De Graaf. De familie Noordermeer is de meest succesvolle van de twee, maar ook de meest corrupte. De concurrentie tussen de twee families, zowel op zakelijk vlak als privé, maakt elke vorm van samenwerking haast onmogelijk…

Westenwind werd gemaakt van 1999 tot 2003. De serie werd bedacht door Joop Van den Ende en Johan Nijenhuis. Het idee kwam er nadat Van den Ende in de bioscoop Titanic had gezien. Hij was zo onder de indruk van die film dat hij een serie over schepen wilde maken. Westenwind speelt zich voornamelijk af in de haven van Rotterdam. De serie mag bogen op een sterke cast waaronder namen als Daan Schuurmans (Anton Noordermeer) en Miryanna van Reeden (Charlotte Noordermeer). Die laatste is vandaag ook bij ons te zien op Één in de successerie Julia’s Tango.

Westenwind werd op 15 september 2000 bekroond met een Gouden Televizier-Ring. Dat is een Nederlandse prijs voor televisieprogramma’s, georganiseerd en uitgezonden door de AVRO. De prijs is vernoemd naar de televisiegids van de AVRO, Televizier. Het Nederlandse publiek kiest dan welk programma op de Nederlandse televisie het beste van het jaar was.

Synopsis
Westenwind speelt zich af op en rond twee scheepswerven. De families Noordermeer en De Graaf zijn al sinds jaar en dag verwikkeld in een felle concurrentiestrijd. Zo goed als het gaat met de werf van de familie Noodermeer, zo slecht staan de financiën ervoor bij de werf van de familie De Graaf. Wanneer op een gegeven moment beide werven gedwongen worden om samen te werken, nemen de spanningen over en weer alleen maar toe. De met een Televizierring bekroonde dramaserie “Westenwind” zit vol spannende ontwikkelingen, ingrijpende intriges en verleidingen tussen twee rivaliserende families. Met ruim 7 uur kijkplezier een must voor de liefhebber van Nederlandse televisieseries.

Disc 1
Aflevering 1 - 5
- Het Tij is niet te Keren
- De Dodelijke Zon
- Alleen de Pijn
- Het Gele Gevaar
- Engel der Wrake
Speelduur 240 min.

Disc 2
Aflevering 6 - 9
- Stroom & Straling
- De Ereschuld
- In het Slijp Gezogen
- De Rattenkoningin
Speelduur 207 min.

Features:
DVD Details:  slipcase + 2 thinboxen
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 14 October 2008
Cast: Henriëtte Tol, Wouter Nicolaas, Jennifer Hoffman, Fleur van der Kieft, Joep Sertons, Inge Ipenburg, Daan Schuurmans, Miryanna van Reeden, Marlies van Alcmaer.
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Nederlands gesproken
Genre: tv-serie
Speelduur: 447 minuten
Leeftijd: 12 jaar, angst, geweld