:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SILK
PERSBERICHT: SILK
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-10-20 - Geplaatst door: Werner
SILK
Liefde kent geen grenzen

Product: 1 DVD amaray met O-card
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 21 okober 2008

Hervé Joncours (Michael Pitt) trouwt met Hélène (Keira Knightley), de liefde van zijn leven. Al snel moet hij op een maandenlange reis naar Japan vertrekken om zijderupsen te halen. Een kostbare en riskante onderneming die nodig is voor de welvaart van zijn stad. In Japan raakt Hervé in de ban van de beeldschone vrouw van een lokaal krijgsheer. Na iedere daarop volgende reis worstelt Hervé steeds meer met zijn gevoelens voor Hélène en zijn Japanse, verboden liefde.

Silk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alessandro Baricco, een populair Italiaans schrijver, regisseur en kunstenaar. Het boek werd verfilmd door François Girard. Deze Canadese film- en theaterregisseur kreeg internationale erkenning met zijn Thirty Two Short Films About Glenn Gould (1993), over het excentrieke pianowonderkind Glenn Gould. Het grote publiek leerde Girard kennen door The Red Violin (1998), waarin een viool en zijn eigenaars over verschillende eeuwen heen worden gevolgd. Die film won een Academy Award voor Best Original Soundtrack.

Silk is een poëtisch en romantisch liefdesdrama in het 19e-eeuwse Frankrijk en Japan. De film is prachtig in beeld gezet met ingetogen vertolkingen van twee grote talenten.

Eerst en vooral is er het Britse succesverhaal Keira Knightley, bekend uit Bend It Like Beckham (2002), Pirates Of The Caribbean (2003, 2006), King Arthur (2004) en vooral Atonement (2007). En dan is er de uit New Jersey afkomstige Michael Pitt. Hij gooide hoge ogen met Murder By Numbers (2002) met Sandra Bullock, The Dreamers (2003) en Funny Games (2007).

Silk, vanaf 21/10 te koop in de winkel!

Synopsis
Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Alessandro Baricco vertelt Silk het meeslepende verhaal van Hervé Joncours (Michael Pitt), wiens liefde voor zijn bruid Hélène (Keira Knightley) op de proef wordt gesteld wanneer hij naar Japan wordt gestuurd voor een geheime handelsmissie. Vanuit Japan neemt Hervé rijkdommen mee waarmee hij zijn stad grote welvaart brengt, maar met iedere reis raakt hij meer en meer verscheurd tussen zijn liefde voor Hélène en de verleidingen van zijn beeldschone Japanse minnares. Met die verboden liefde haalt Hervé zich bovendien de woede van een lokale krijgsheer op de hals. De consequenties zullen hem de rest van zijn leven blijven achtervolgen… Een romantisch drama over liefde en verlies, tegen de achtergrond van de 19e eeuw, prachtig in beeld gebracht door François Gerard (The Red Violin).

Features:
Regie: François Girard
Cast: Michael Pitt (Murder By Numbers, Funny Games), Alfred Molina (Spider-Man, The Hoax), Keira Knightley (Atonement, Pirates Of The Carribean)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: speelfilm
Speelduur: 104 minuten
Leeftijd: 12 jaar, seks