:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> C&S Entertainment >> PERSBERICHT: 3 NIEUWE RELEASES
PERSBERICHT: 3 NIEUWE RELEASES
Bron: C&S Entertainment - Datum: 2008-11-02 - Geplaatst door: Werner
COCO CHANEL
Een film van Elia Hershon en Roberto Guerra

Chanel – meer dan alleen een van ‘s werelds meest succesvolle mode merken, tevens de naam van een vrouw die een fascinerend leven leidde. Deze modeontwerpster uit Parijs verdreef het korset uit de vrouwenmode, introduceerde het mantelpakje en het beroemde zwarte avondjurkje en maakte modeartikelen sociaal acceptabel. Haar elegante en toch comfortabele kleding waren kenmerkend voor de nieuwe vrijheid van de vrouwen in jaren twintig van de vorige eeuw; haar parfum maakte vrouwen onweerstaanbaar. Chanel’s top ontwerper Karl Lagerfeld legt uit waarom haar simpele stijl tot op de dag van vandaag nog steeds inspirerend is. Foto’s en ontwerpen vanuit het archief geven een beeld van Coco Chanel’s passie voor de mode en het leven.

Geluidsformaat: Dolby Digital 2.0
Beeldformaat: 4:3
Voice over: D, GB, F, I
Menutalen: D, GB, F, I
Speelduuur: 61 min


VOYAGES MATISSE
Van Didier Baussy-Oulianoff

Met zijn schilderijen van het Mediterrane leven vol van vitaliteit en warmte werd Matisse een van de meest populaire kunstenaars van de 20e eeuw. Zelfs Picasso was verwonderd over zijn schilderijen, collages en ‘papier découpés. De mede grondlegger van het Fauvisme wist de essentie van een persoon vast te leggen met een paar lijnen en gebruikte kleuren om emoties weer te geven. De auteur maakt in de basis gebruik van essays van Matisse en oude film opnames om het leven en werk van deze Franse kunstenaar weer te geven. Hij reist langs New York,Tangiers en Tahiti en bezoek alle plekken die stimulerend waren voor de decoratieve patronen en levendige kleuren van Matisse.

Geluidsformaat: Dolby Digital 2.0
Beeldformat: 4:3
Voice Over: D, GB, F, I
Menu Talen: D, GB, F, I
Speelduur: 56 min


JACKSON POLLOCK
Een film van Kim Evans

In 1956 noemde de Time Magazine spottend Amerika’s belangrijkste kunstenaar van de 20e eeuw “Jack the Dripper“. Dat deden ze omdat Pollock voor iets nieuws stond. Met zijn innovatieve techniek van het “druppelen” en “spuiten” van verf werd hij een van de grondleggers van de Action Painting stroming. Zijn radicale en subjectieve werken betekende een revolutie in de kunst wereld. Pollock stond echter tevens symbool voor het beeld van de dronken kunstenaar op zoek naar de betekenis. Hij werd een legende als gevolg van zijn vroege dood. Kim Evans maakt een portret van de mythe Pollock, wiens abstracte schilderkunst door de media als een zuivere Amerikaanse kunstvorm werd beschouwd.

Geluidsformaat: Dolby Digital 2.0
Beeldformaat: 4:3
Voice over: D, GB, SP
Menu Talen: D, GB, SP
Speelduur: 52 min


UIT HET ARCHIEF