:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: HOTEL BABYLON SEIZOEN 3
PERSBERICHT: HOTEL BABYLON SEIZOEN 3
Bron: Just Entertainment - Datum: 2008-11-04 - Geplaatst door: Werner
HOTEL BABYLON: OPNIEUW SMULLEN VAN DECADENTIE OP DVD

Het derde seizoen van de eigentijdse BBC-dramaserie Hotel Babylon verschijnt in november op DVD via Just Entertainment. De kijker krijgt wederom een spannende en onthullende blik achter de schermen van een superdeluxe vijfsterrenhotel in Londen. 

Hotel Babylon
was in thuisland Groot-Brittannië vanaf de allereerste uitzending een regelrechte kijkcijferhit. Vele miljoenen smulden wekelijks van de smeuïge verhalen vol pikanterieën, decadentie en excessen. Ook in Vlaanderen, waar de uitzendingen worden verzorgd door Canvas, heeft Hotel Babylon een grote schare trouwe fans. Op grond van de grote populariteit is het niet verwonderlijk dat de BBC inmiddels officieel heeft bekendgemaakt dat er in 2009 een vierde seizoen van deze successerie volgt.

In het derde seizoen dat nu op DVD verschijnt, is er het een en ander veranderd in het hotel. Zo is de ietwat excentrieke Charlie Edwards gepromoveerd van assistent manager tot bedrijfsleider. Verder maken we kennis met Emily James, de beeldschone deftige dame die de public relations voor het hotel gaat doen. Charlie en zijn team zijn aanvankelijk helemaal niet zo blij met haar komst. Maar dan slaagt Emily erin het glamourevenement van het jaar binnen te halen: de bruiloft van de dochter van een multimiljonair. Vanaf dat moment kan de nieuwe PR-vrouw niet meer stuk.

Hotel Babylon is geïnspireerd op een reeks boeken waarmee de Britse journaliste Imogen Edwards-Jones sinds 2004 veel stof deed opwaaien. Het feit dat op de omslagen van deze boeken steevast een geheimzinnige ‘anonieme’ tweede auteur wordt vermeld, suggereert dat de verhalen op z’n minst ten dele op waarheid berusten. Volgens de makers is de tv-serie overigens niet gebaseerd op één specifiek hotel in de werkelijke wereld: “Het heeft zich eigenlijk ontwikkeld tot een combinatie van drie of vier verschillende hotels,” aldus producer Chris Aird.