:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: AMASIA-RELEASES
PERSBERICHT: AMASIA-RELEASES
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-11-16 - Geplaatst door: Werner
AMASIA: ACHT AZIATISCHE KWALITEITSFILMS

Product: DVD
Details: 1 DVD Golden Metal Case, Limited Edition
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 20 November 2008

In het Amazia Label komen deze maand 8 opmerkelijke titels uit op DVD. Het gaat om de betere Aziatisch actiefilms en thrillers. De films zijn stuk voor stuk verpakt in een luxueuze goudkleurige metal box. Een meerwaarde én absolute aanrader voor fans en collectors. Die moeten er wel snel bij zijn want dit is een Limited Edition; op is op. Het is de eerste keer dat het Amazia Label films uitbrengt in België. Deze acht luxe edities zijn de eerste in een reeks van zestig:

The Restless
924 nc. een jonge krijger vlucht naar ‘Middle Heaven’, het land voor de dood. Hij helpt er een mysterieus meisje in haar strijd tegen de rebellen. Een demonenjacht in een grandioos decor met schitterend montagewerk!

Bloody Tie
Twee narcotica-agenten nemen het op tegen de Koreaanse drugsmaffia. Een film vol energie.

Gang Fight
Drie boezemvrienden geraken verstrikt in de strijd tussen verschillende maffiagroeperingen in hun stad. Martial arts-choreograaf Jung Doo-hong (City Of Violence, Brotherhood, Arahan, The Restless) zorgt voor vuurwerk!

Dirty Carnival
De nummer twee van een misdaadorganisatie grijpt de kans van zijn leven als zijn baas hem op een geheime missie stuurt. Een fascinerend gangsterdrama à la Martin Scorsese.

Killerlady
Over een beeldschone en onaantastbare maffioso-dochter met een eersteklas vechttechniek.

Art Of Revenge
Beroepscrimineel Soo staat aan het toppunt van zijn carrière. Hij komt in een spiraal van wraak en geweld terecht als zijn tweelingbroer voor zijn ogen wordt neergeschoten. Een pijnlijk hoogtepunt van wraak zoals dat alleen in Azië kan worden gemaakt.

Silent Killer
Killa is een huurmoordenaar met een spraakgebrek die enkel moordt om zijn operatie te kunnen betalen. Hij houdt er een eigen code op na. Regisseur Park Cheol-hee blaast het killer-genre nieuw leven in: brutaal, gevoelig, ijskoud, sympathiek!

Blood Rain
Een team onderzoekers wordt naar het Koreaanse Donghwa Island gestuurd om de roof op een kostbare papierlading te onderzoeken. Duister, boeiend, adembenemend. Een thriller van topklasse!

Arahan
Een keiharde actiefilm over het ultieme gevecht; in de stijl van The Matrix!

De negende film Arahan is een publiekstrekker die wordt aangeboden aan een stuntprijs. Deze DVD bevat als extra 16 trailers van actiefilms die uitkomen in het Amazia label.

Amazia is een label van Splendid Film GmbH. Dat is een onderdeel van de Splendid Medien Group AG met vestiging in Keulen (Duitsland). Dit beursgenoteerde bedrijf houdt zich bezig met diverse filmdistributieactiviteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Sinds kort richt Splendid Film zich ook op de Nederlandstalige Benelux. Meer informatie op www.splendid-film.com en www.splendid-medien.de.


THE RESTLESS
Van de maker van Hero en House Of The Flying Daggers

Synopsis
Een mijlpaal in de geschiedenis van het fantasy-swordplay genre: The Restless verbindt het artistieke van Hero en Tiger&Dragon met de actie en special effects uit Blade en verenigt ze tot een imposant kunstwerk. Een demonenjacht in een grandioos décor met schitterend montagewerk. I-Gwak (Jung Woo-Sung) is de beruchtste demonenjager van het land. Als hij vergiftigd wordt, stijgt zijn ziel naar de voorhemel waar hij met andere zielen op de wedergeboorte wacht. Een leger demonen valt de zielen aan om in hun plaats naar de aarde te kunnen gaan. I-Gwak sluit zich aan bij het leger van Yeon-Hwa (Kim Tae-Hee) die de voorhemel tegen de aanvallen van de demonen verdedigt. Hij herkent zijn gestorven geliefde, maar zij kan zich haar vroegere leven niet herinneren. Desalniettemin ziet hij het als zijn taak om haar te beschermen. De altijd terugkerende strijd tussen Goed en Kwaad is opnieuw opgelaaid en maar 1 iemand kan de voorhemel van de ondergang redden…

Regie: Cho Dong-oh
Cast: Jung Woo-sung, Kim Tae-heeHur, Joon-ho
Genre: Episch, Actie
Leeftijd: 16 jaar


BLOODY TIE
Een genadeloze machtsstrijd in een dodelijk milieu

Synopsis
Choi Ho brengt met deze actiethriller de sfeer van de gangsterfilm uit de jaren ’70 terug in een verhaal vol onbeholpen personages, met een coole look en een jaren ’70 soundtrack. Keihard en onvoorspelbaar met ontleningen aan de film noir weten de hoofdrolspelers Ryu Seungbum (Crying Fist, The Beast And The Beauty) en Hwang Jungmin (Bittersweet Life) met hun woede-uitbarstingen en waanzinnige en roekeloze actiescènes de aandacht van de kijker vast te houden. Een film vol energie. Korea is ontwricht door de economische wereldcrisis. De inflatie stijgt. Corruptie en misdaad schieten uit de grond. In Pusan floreert de drugshandel als nooit eerder tevoren en hier ontmoeten Sangdo, een drugsdealer, en Doh, een agent van de narcoticabrigade, elkaar als ze op zoek zijn naar de drugsbaron Jangchul. Sangdo wil Doh gebruiken om de drugsbaron uit te schakelen. Doh is bereid z’n leven te riskeren om z’n partner te redden. Beiden strijden onverbiddelijk, gewetenloos en ijskoud om hun doel te bereiken.

Regie: Cho Dong-oh
Cast: Ryoo Seung-beom, Hwang Jeong-min, Kim Hee-ra, Choo Ja-hyeon
Genre: Actie, Drama
Leeftijd: 16 jaar


GANGFIGHT
Don’t mess with us!

Synopsis
Martial arts-choreograaf Jung Doo-hong (City Of Violence, Brotherhood, Arahan, The Restless) laat in Gang Fight opnieuw de vuisten vliegen. De combinatie schurk Oh Dal-su (Oldboy) en het jonge talent Park Gun-hyung veroorzaakt vuurwerk. En MC Mong zorgt voor de komische noot. De vechtersbaas Jeong-kwon Park (Keon-hyeong Park), de slimme Seong-hyeon Gi (Cheon-hee Lee) en de doorgedraaide Gyeong-ro Yoo (MC Mong) richtten op school de No Touch Clan op en werden legendes in hun wijk. Tegenwoordig is het trio uiteengevallen, de Clan bestaat niet meer en hun opvolgers zijn bijdehante snotneuzen. Opeens duikt Jeong-kwon na lange tijd weer op in zijn wijk; hij wil de Clan nieuw leven inblazen. Seong-hyeon, die inmiddels assistent-arts is, en Gyeong-ro, een derderangs zanger in de rosse buurt, zijn direct laaiend enthousiast. Maar ze treffen een meedogenloze tegenstander: Chi-su Lee (Oh Dal-su)…

Regie: Jo Beom-goo
Cast: Park Geon-hyeong, Lee Cheon-hee, MC Mong
Genre: Actie
Leeftijd: 16 jaar


DIRTY CARNIVAL
Vertrouw niemand! Vergeet nooit!

Synopsis
Regisseur Ha Yu brengt met Dirty Carnival een fascinerend gangsterdrama à la Martin Scorsese. Hij toont een meedogenloze, realistische kijk op de intriges en het gebrek aan loyaliteit in gangsterkringen. Met het verhaal over de opkomst en ondergang van een gangster levert Yu een zeer interessante film af die absoluut overtuigend te noemen is. De gangstercarrière van Byung-doo Kim (Zo In-sung) loopt vast. Onderbaas Sang-chul (Yoon Jae-moon) incasseert het meeste geld van de opdrachten en houdt de jonge opkomende gangster in toom. Als de baas Hwang (Chun Ho-jin) op een dag Byong-doo opmerkt, vindt hij hem getalenteerder dan Sang-chul. Hij ruimt de voor baas Hwang gevaarlijke openbare aanklager Park uit de weg en doodt Sang-chul tijdens de bruiloft van zijn zus. Als nummer twee binnen het syndicaat, breidt hij met zijn adjudant Jong-su (Ku Jin) zijn macht uit en probeert het hart van zijn vroegere collega van school Hyun-ju (Bo-young Lee) voor zich te winnen. Alles wordt opgetekend door Min-Hi Kim (Gung-min Nam), eveneens een vroegere collega, die een gangsterfilm wil maken…

Regie: Yoo Ha
Cast: Jo In-Seong, CheonHo-jin, Nam Goong-min, Lee Bo-yeong
Genre: Crime-noir
Leeftijd: 16 jaar


KILLERLADY
Ze is mooi, ze heeft stijl, ze is dodelijk

Synopsis
In deze actierijke Zuid-Koreaanse gangsterfilm met een ijzersterke rolbezetting (Shu Qui uit The Transporter en Lee Beom-Soo uit City Of Violence) draait het om een beeldschone en onaantastbare maffioso-dochter met een eersteklas vechttechniek. De kijker krijgt de allerbeste acties, slow-motions en wire-fu voorgeschoteld. Deze optische traktatie is niet alleen geschikt voor fans van Aziatische actiefilms. Aryoung (Shu Qi) wordt ervan beschuldigd een rivaal van haar invloedrijke vader (Ti Lung) zelf uitgeschakeld te hebben. Ze wordt naar Korea gestuurd om daar een veilig onderkomen te vinden om zo aan de in Hongkong heersende bendeoorlog te ontkomen. In Korea wordt ze door Ki-chul (Lee Beom-Soo) en z’n twee handlangers opgevangen. Zij mogen haar geen moment uit het oog verliezen. De drie doen er alles aan om haar voor alle gevaren in het gangsterleven te behoeden. Als Aryoungs verleden haar dreigt in te halen, moeten K i-chul en zijn collega’s erkennen dat hun mooie bezoekster uit Hongkong meer geheimen en capaciteiten verborgen houdt dan verwacht en dat ze zeer goed in staat is om zichzelf te verdedigen…

Regie: Jin-gyu Cho
Cast: Shu Qi, Lee Beom-Su, HyunYoung
Genre: Actie
Leeftijd: 16 jaar


ART OF REVENGE
Alleen wraak verbindt leven en dood

Synopsis
Brute actie en genadeloze hardheid gecombineerd met stijlvolle beelden maken van de thriller Art Of Revenge een absoluut hoogtepunt. Action-noir in de traditie van Bittersweet Life en Oldboy wordt met deze filmmontage naar een hoger niveau getild. Regisseur Choi Yang-Il presenteert een pijnlijk hoogtepunt van wraak zoals dat alleen in Aziê gemaakt kan worden. Na 20 jaar ontmoet de moordenaar Tae-Soo eindelijk zijn vermiste tweelingsbroer Tae-Jin. Maar de vreugde is van korte duur. Tae-Jin wordt voor zijn ogen vermoord. Gedreven door verdriet zet Soo alles op alles om de moordenaars van zijn broer om te brengen. Hij gaat daarbij onbezonnen tewerk. Hij neemt de identiteit van zijn broer aan en geeft zich uit als de politieman Jin om zo op de mannen te jagen die hem zoveel pijn berokkend hebben. Een moordenaar met een vergunning om te doden…

Regie: YoichiSai
Cast: JiJin-hee
Genre: Actie
Leeftijd: 16 jaar


SILENT KILLER
Ready to kill the rude

Synopsis
Een huurmoordernaar is gewoonlijk koelbloedig en doodt mensen uit geldzucht. Maar deze huurmoordenaar is anders: hij is een zwijgzame, liefdevolle man wiens slachtoffers het verdiend hebben om gedood te worden. Regisseur Park Cheol-hee blaast het killer-genre nieuw leven in: brutaal, gevoelig, ijskoud, sympathiek. Killa (Ha-gyoon Shin) kan niet spreken. Het is zijn doel om als huurmoordenaar genoeg geld te verdienen om zich aan zijn stembanden te kunnen laten opereren. Dat moraal bij het doden geen rol mag spleen, leert hij van zijn partner Ballet (Kim Nin-jin), een meester in de martial arts. Die lijn trekt Killa consequent door omdat hij alleen hufters doodt. Maar als hij de mooie She (Yoon Yi-hye) leert kennen en een dakloos kind zich ook nog eens aan hem vastklampt, loopt zijn leven als huurmoordenaar gevaar. Hoe kan hij zijn werk geheimhouden en desondanks voldoende opdrachten uitvoeren om zijn uiteindelijke doel – een stembandoperatie – te kunnen financieren?

Regie: Park Cheol-hee
Cast: Sin Ha-gyoon, Yoon Ji-hye
Genre: Actie, Humor
Leeftijd: 16 jaar


BLOOD RAIN
Een stad verzonken in bloed

Synopsis
Met Blood Rain levert regisseur Kim Dae-seung een duistere mysterie-thriller af over intrige, moord en wraak op een idyllisch eiland. Net zo spannend als The Name Of The Rose en net zo wreed als Se7en, alleen brutaler. De barbaarse moordscènes staan in schril contrast met de fantastische beelden van het schilderachtige eiland. Duister, boeiend, adembenemend. Een thriller van topklasse. In 1808 gaat voor het eiland Donghwa een transportschip met een kostbare lading bestemd voor de koning in vlammen op. Als inspecteur Won-kyu met zijn team naar het eiland gaat om het voorval te onderzoeken, wordt de een na de andere gruwelijke moord gepleegd. Steeds als men denkt de moordenaar te pakken te hebben gaat het barbaarse moorden verder. Gaat het daadwerkelijk om de geest van de zeven jaar geleden geëxecuteerde eigenaar van de papiermolen, zoals de bewoners geloven? De inspecteur wil van bovennatuurlijke krachten niets weten en tracht het geheim vol intriges, moord en wraak te ontrafelen…

Regie: Kim Dae-seung
Cast: Cha Seung-won, Park Yong-woo, Ji Seong, Yoon Se-ah
Genre: Historisch, Mysterie
Leeftijd: 16jaar


ARAHAN
Een keiharde actiefilm in de stijl van The Matrix.

Synopsis
Popcornfilms uit het verre Oosten bestaan niet? Toch wel! Met Arahan presenteert Zuid-Korea het filmevenement van het jaar! Blockbusters zoals The Mummy, Van Helsing, Spiderman en The Matrix krijgen concurrentie! Tijd om tegen het kwaad op te treden in een ultiem gevecht, tijd om de wereld te redden.

Features
Regie: Ryoo Seung-wan
Cast: Ryoo Seung Beom, Jung Doo-hong, Yun So-yi
Beeld: 16:9 1,78:1
Geluid: Koreaans 5.1, Japans 5.1
Speelduur: ca. 109 min.
Trailers
Ondertiteling: Nederlands
Kleur: PAL
Genre: Actie, Spanning, Humor
Leeftijd: 16 jaar

Extra's:
• Trailers