:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SEMI-PRO
PERSBERICHT: SEMI-PRO
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-12-04 - Geplaatst door: Werner
SEMI-PRO
White Men Still Can't Jump!

Synopsis
1976. Ex-popster Jackie Moon (Will Ferrell), die ooit een hit scoorde met het nummer “Love Me Sexy”, heeft al zijn geld gestoken in een basketbalteam, waarvan hij zichzelf tot coach en sterspeler heeft gebombardeerd. Helaas is Moon’s team, de Flint Michigan Tropics, het meest belabberde team ooit. Wanneer de divisie waar de Tropics in spelen aankondigt te gaan fuseren met het grotere NBA, dreigt Jackie zijn team kwijt te raken. Als de Tropics willen blijven bestaan, zullen ze het onmogelijke moeten doen: winnen!

Jackie Moon (Will Ferrell) is de eigenaar, coach en ‘sterspeler’ van het weinig succesvolle basketball team, de Flint Michigan Tropics. Toch besluit voormalig topspeler Monix (Woody Harrelson) zijn club in te wisselen voor de falende Tropics. Zo kan hij dichter bij zijn grote liefde vertoeven. Dan is er nog Clarence Brown (André Benjamin), de beste speler van het team maar een egotripper die elk gevoel voor teamspirit mist. Als de drie mannen vernemen dat hun ploeg uit de boot dreigt te vallen bij de nakende NBA samenstelling, besluiten ze alles op alles te zetten om het onmogelijke waar te maken: winnen!

Jackie Moon wordt vertolkt door Will Ferrell. Deze 41-jarige stand up comedian kreeg de smaak van entertainment naar eigen zeggen te pakken op de universiteit in Californië. Via de intercom kondigde hij er de nieuwsberichten aan met imitatiestemmetjes. Als lid van de LA comedy / improvisatiegroep The Groundlings kwam hij later in contact met de cast van Saturday Night Live (1975). Dankzij zijn ongelooflijke improvisatietalent zou Ferrell zelf jarenlang een hoofdrol gaan spelen in dat beroemde programma. In 2002 verliet hij de show om zich meer te gaan toeleggen op films. Qua stijl en populariteit mag je hem op een lijn scharen met acteurs als Jack Black en Ben Stiller.

Woody Harrelson (Monix) debuteerde als ‘Woody’ in Cheers. Hij werd ervoor beloond met een Emmy en pakte enkele jaren later zijn eerste filmhit met White Men Can’t Jump (1992), met Wesley Snipes. Via Indecent Proposal (1993) en Natural Born Killers (1994) baande hij zich een weg naar de prachtrol van Larry Flint, in The People Vs. Larry Flint (1996). Een film die genomineerd werd voor twee Oscars, een Gouden Beer won en nog 19 andere awards. En met de rol van Carson Wells in No Country For Old Men (2007) liet Harrelson nogmaals zien waarom we hem nu al bij de Hollywoodlegendes mogen rekenen. Sinds die laatste film staan er alweer 15 nieuwe producties op zijn naam, waaronder dus ook deze komedie Semi-Pro.

De naam André "3000" Benjamin (Clarence) is vooral bekend bij muziekkenners. De man is een van de extravagante voormannen van de hip hop, funk, soul, rock en blues band ‘Outkast’. Outkast verkocht 20 miljoen albums en won zes Grammy Awards, waarmee het een van de succesvolste rapgroepen aller tijden is.

Semi-Pro is het regiedebuut van Kent Alterman. Een hilarische familiekomedie met een uitstekende cast, perfect geschikt voor de tijd van het jaar.

Features
Details: Special Edition met extra's
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 1 december 2008
Regie: Kent Alterman
Cast: Will Ferrell (Bewitched, Stranger Than Fiction, Step Brothers), Woody Harrelson (No Country For Old Men, Battle In Seattle, The Walker), André Benjamin (Battle In Seattle, Revolver, Four Brothers)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Komedie
Speelduur: 94 Minuten
Leeftijd: 6 jaar, geweld, grof taalgebruik

Extra's:
• From the cutting room
• Behind the scenes
• Promotions
Speelduur extra’s: ca. 82 minuten


UIT HET ARCHIEF