:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SUPERHERO MOVIE
PERSBERICHT: SUPERHERO MOVIE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-01-14 - Geplaatst door: Werner
SUPERHERO MOVIE
The greatest Superhero Movie of all times! (not counting all the others)

Gepeste schooljongen Rick Riker (Drake Bell) wordt op een dag gestoken door een radioactieve libelle. Plots beschikt de loser over de superkrachten van zowat alle superhelden. Enkel vliegen kan hij niet. Rick, of 'Dragonfly', besluit zijn krachten aan te wenden voor het goede, maar weet niet hoe hij ze kan controleren. Zijn nonkel Albert (Leslie Nielsen) komt hem te hulp…

Fans van Leslie Nielsen zullen hun hartje kunnen ophalen met deze nieuwe groteske komedie waarin superhelden als Wolverine, Spiderman, e.a. op de korrel worden genomen. Nielsen wordt in februari 83 jaar, maar dat is de The Naked Gun en Scary Movie komiek niet aan te geven. Hij is duidelijk in zijn nopjes met zijn rol van Uncle Albert.

Vóór hij bekend werd als komiek, had Nielsen er al een leven als ‘gewoon’ acteur op zitten. Alhoewel behoorlijk, bleven zijn acteerprestaties vrij onopvallend en stak hij niet echt uit in de zee van acteurs die Hollywood rijk is. Dat veranderde na een bijrol in zijn eerste komedie: Airplane! (1980). Op de vraag ‘Surely you can’t be serious?”, antwoordde hij: "I am serious. And don’t call me Shirley". Deze zinsnede was de geboorte van Nielsen's handelsmerk: hilarische oneliners door een zogenaamd serieus persoon die in absurde situaties terechtkomt.

‘Dragonfly’, of superheld van dienst, is Drake Bell. Dit 23-jarige talent startte zijn carrière op 8-jarige leeftijd in de sitcom Home Improvement, waarna hij nooit meer om werk verlegen zat. Na een rits TV-series (o.a. Seinfeld) en een aantal filmrollen, waaronder High Fidelity, naast John Cusack, kreeg hij in 2004 een eigen sitcom, Drake & Josh, op Nickelodeon. Voor zijn vertolking daarin werd hij meerdere malen bekroond. En voor de rol van nerdy held in Superhero Movie won Drake Bell de Teen Choice Award.

Superhero Movie is een hilarische film, voor iedereen die houdt van absurde humor. Van de makers van Scary Movie en The Naked Gun!

Synopsis
Rick Riker wordt gepest op school, maar wanneer hij tijdens een schooluitstapje gebeten wordt door een genetisch gemanipuleerde libelle, krijgt de sullige loser ineens superkrachten. Kon hij ze nou ook maar gebruiken! Dat zou wel handig zijn nu superschurk Hourglass de wereld bedreigt. Geholpen door zijn oom Albert (Leslie Nielsen) weet Rick zijn krachten onder controle te krijgen en uit te groeien tot een superheld. Maar hoeveel superhelden zijn er nodig om de wereld te redden? In deze hilarische komedie van de makers van Scary Movie en The Naked Gun worden bijna alle superheldenfilms van de laatste jaren op de hak genomen, waaronder Spider-Man, The X-Men, Batman en The Fantastic Four. Deze extended editie bevat nóg meer botte grappen dan de bioscoopversie!

Features
Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 13 januari 2009
Regie: Craig Mazin
Cast: Leslie Nielsen (Scary Movie, Family Plan), Brent Spiner (Star Trek, The Aviator), Keith David (Mr. & Mrs. Smith, Crash)
Leeftijd: 6 jaar, angst, geweld, grof taalgebruik

DVD:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: komedie
Speelduur: 79 minuten

Extra's:
• Also or soon available
• Including commentary track

Blu-ray
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1) Full HD/1080i
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS HD Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: komedie
Speelduur: 82 minuten