:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE BANK JOB
PERSBERICHT: THE BANK JOB
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-02-03 - Geplaatst door: Werner
THE BANK JOB
The true story of a heist gone wrong... in all the right ways.

"Crimineel op het rechte pad" Terry Leather (Jason Statham) runt een autogarage maar heeft zware schulden. Dan biedt zijn jeugdvriendin Martine Love (Saffron Burrows) hem een gevaarlijke maar interessante klus aan: een bankoverval in hartje Londen. Terry voelt nattigheid maar besluit toch de kans niet te laten schieten. Samen met zijn kompanen pleegt hij een spectaculaire bankoverval waarmee ze zowel de politie, de geheime dienst als de Londense onderwereld achter zich aan krijgen…

The Bank Job is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een bankoverval in Baker Street in Londen. Een bende criminelen groef een 12 meter lange tunnel naar de bank vanuit een winkel, twee huizen verder. Op die manier haalden ze een miljoenenbuit binnen. Een radioamateur uit de buurt ving de radiosignalen op die de bankovervallers uitwisselden met hun uitkijkpost tegenover de bank. Die gesprekken werden later op de radio uitgezonden in de hoop dat burgers de stemmen van de overvallers zouden herkennen. Vier dagen later verboden de Britse autoriteiten de media nog aandacht aan de zaak te besteden, "om de nationale veiligheid niet in het gedrang te brengen”. Volgens de bron van de filmmakers zou dat verbod er gekomen zijn omdat uit een van de bankkluizen compromitterende foto’s waren gestolen van Prinses Margaret. Die foto’s zouden eigendom zijn geweest van Michael X, een zware gangster. Aangezien zijn dossier tot in 2054 niet openbaar gemaakt mag worden, zullen we tot dan nooit zeker weten wat er gebeurd is.

Regisseur van The Bank Job is de Nieuw-Zeelander (maar in Australië geboren) Roger Donaldson. Toen hij in 1977 de film Sleeping Dogs maakte, was dat in dat land meteen de eerste film die sinds 15 jaar werd uitgebracht. Donaldson scoorde in de VS met de remake van (Mutinity of) The Bounty, een film met Mel Gibson en Anthony Hopkins. Voor die prent werd hij in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm, wat voor hem meteen de grote doorbraak betekende. Op zijn conto te schrijven: No Way Out (1987) met Kevin Costner en Gene Hackman, Cocktail (1988) met Tom Cruise, Dante’s Peak (1997) met Pierce Brosnan, Thirteen Days (2000), opnieuw met Kevin Costner, The World’s Fastest Indian (2005), opnieuw met Anthony Hopkins,…

Jason Statham is een veel- en graaggeziene gast in de Britse cinema. Deze voormalige Olympische duiker en model werd door zijn werkgever, the French Connection, naar voren geschoven voor de film Lock, Stock & Two Smoking Barrels (1998) van Guy Ritchie. Ritchie vond hem zo overdonderend goed dat hij hem ook een mooi plekje gaf in Snatch (2000), naast Brad Pitt en Benicio Del Toro. Sindsdien heeft Statham ups en downs gehad in zijn filmcarrière maar zijn op stapel staande films naast Mark Wahlberg, Mickey Rourke, Sylvester Stallone, Ben Kingsley en Sandra Bullock tonen aan dat Jason Statham een gevestigde waarde is geworden in filmland. Na The Italian Job en The Bank Job binnenkort ook te zien in The Brazilian Job!

De rol van de beeldschone Martine Love, tenslotte, is weggelegd voor het voormalige Britse supermodel Saffron Burrows. Zij werd op 15-jarige leeftijd ontdekt door dezelfde scout die Naomi Campbell naar de top bracht. In tegenstelling tot Campbell zegde Burrows het wereldje snel vaarwel om zich op haar acteerwerk te gaan toeleggen.

The Bank Job
is te verkrijgen op DVD met extra’s en op Blu-ray.

Synopsis
Wanneer kruimeldief Terry (Jason Statham) van een oude vriendin het aanbod krijgt mee te doen aan bankroof die niet mis kan gaan, denkt hij de kans van zijn leven te hebben. Met een haastig bij elkaar gezocht team begint Terry aan de klus, met als doel een aantal kluisjes leeg te roven vol juwelen en geld. Wat Terry niet weet, is dat de kluisjes ook geheimen bevatten waarmee de Londense onderwereld de regering en het Britse koningshuis kan chanteren. Het duurt niet lang of Terry en zijn vrienden hebben niet alleen de politie maar ook gangsters en de Britse geheime dienst achter zich aan… The Bank Job vertelt het spannende en waargebeurde verhaal van een bizarre bankoverval die de hele natie in zijn greep hield!

Features
Product: DVD, Blu-ray
Details: DVD + slipcase
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 3 februari 2009
Regie: Roger Donaldson
Cast: Jason Statham (The Transporter, Crank), Saffron Burrows (Troy, Deep Blue Sea), David Suchet (Foolproof, A Perfect Murder)
Leeftijd: 16 jaar, geweld, grof taalgebruik
DVD:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: actie/thriller
Speelduur: 107 minuten
Blu-ray:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1) Full HD / 1080P
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS HD Engels gesproken
Nederland ondertiteld
Genre: actie/thriller
Speelduur: 112 minuten

Extra’s:
• Also or soon available
• Inside the Bank Job
• Baker Street Bank raid
• Deleted scenes
Speelduur extra’s: 48 minutenUIT HET ARCHIEF