:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: MR 73
PERSBERICHT: MR 73
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-02-12 - Geplaatst door: Ann
MR 73
One cop, one mission

Marseille. Schneider is een doorwinterde flik met een zwaar alcoholprobleem. Na een ernstig incident wordt hij gedegradeerd en moet hij zijn wapen inleveren. Wanneer kort daarop de stad wordt geteisterd door een aantal brutale seriemoorden, is Schneider vastbesloten de dader op te sporen. De moorden doen namelijk erg denken aan die van psychopaat Charles Subra die Schneider jaren geleden achter de tralies kreeg. De corrupte politietop is echter niet erg geneigd om mee te werken…

Regisseur Olivier Marchal was zelf 12 jaar een politie-agent en verwerkte zijn ervaringen in de spannende copfilm MR 73. We mogen er dus vanuit gaan dat we een redelijk correct beeld krijgen van de politiescène van de stad Marseille…en dat is geen fraai beeld. Corruptie, overspel, machtsspelletjes en onkunde tieren weelderig in het corps en maken integraal deel uit van de verziekte stad. MR 73 is dan ook een redelijk pessimistische film, waarin de held eigenlijk een antiheld is die het recht in eigen handen moet nemen om rechtvaardigheid te doen geschieden.

Deze (anti-)held wordt subliem vertolkt door Daniel Auteuil. Auteuil werd bij ons bekend door zijn rol van ‘Harry’ in de fantastische Belgische film Le Huitième Jour (1996), van Jaco Van Dormael. Le Huitième Jour viel in de prijzen in Cannes, maar Van Dormael maakte sinds geen films meer. Goed nieuws nochtans: in 2009 mogen we een nieuw (hopelijk) meesterwerk van hem verwachten: Mr. Nobody met Jared Leto en Diane Kruger.

Auteuil is de voormalige levenspartner van Emmanuelle Béart (met wie hij ook een dochter heeft). Hij brak internationaal door na zijn Bafta Award voor Jean de Florette in 1986, maar is vooral in Frankrijk een gevierd acteur, naast Gerard Depardieu. MR 73 is lang niet zijn eerste samenwerking met Olivier Marchal. In 2004 werkte hij nog met hem samen in een andere en erg goed onthaalde politiefilm: 36 Quai Des Orfèvres. In die film speelt ook Auteuil’s oudste dochter Aurore Auteuil mee.

MR 73 is een erg goeie en spannende politiefilm met uitstekende vertolkingen. Onder andere die van een ingetogen Olivia Bonamy en een erg griezelige Philippe Nahon in de rol van seriemoordenaar Charles Subra.

SYNOPSIS
De stad Marseille wordt geteisterd door een reeks moorden, die verdacht veel lijken op het werk van seriemoordenaar Charles Subra (Philippe Nahon). Subra heeft 25 jaar achter de tralies gezeten en staat op het punt te worden vrijgelaten. Is er een verband tussen Subra’s aanstaande vrijlating en de nieuwe reeks moorden? Rechercheur Louis Schneider (Daniel Auteuil), die Subra destijds arresteerde, denkt van wel. Van zijn chef mag hij zich, vanwege zijn alcoholisme en onberekenbare gedrag, niet met de zaak bemoeien. Maar Schneider, die niets meer te verliezen heeft, wil de moordenaar stoppen, tegen elke prijs…

Features
Details: DVD + clamshell
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 10 februari 2009
Regie: Olivier Marchal
Cast: Daniel Auteuil (Hidden, Department 36, Jean De Florette), Olivia Bonamy (Them / Sur Mes lèvres / Pretty Devils), Catherine Marchal (Department 36, Confidences)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 2.0 Frans gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: actie
Speelduur: 120 minuten
Leeftijd: 16 jaar, angst, geweld