:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: HOUDINI'S DEATH DEFYING ACTS
PERSBERICHT: HOUDINI'S DEATH DEFYING ACTS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-02-22 - Geplaatst door: Werner
HOUDINI'S DEATH DEFYING ACTS
Love is Inescapable

1926, Edinburgh. Tijdens zijn Europese tournee ontmoet de grote illusionist Harry Houdini (Guy Pearce) de beeldschone Mary McGarvie (Catherine Zeta Jones) en haar dochter Benji (Saoirse Ronan). Ze hebben een act als helderzienden en beweren dat ze in contact kunnen treden met Houdini’s overleden moeder. Houdini heeft namelijk een prijs uitgeloofd aan degene die zijn moeder’s laatste woorden kan herhalen. Hij raakt meteen in de ban van Mary, die vastbesloten is de prijs te winnen…

Houdini’s Death Defying Acts is de voorlopig laatste film van de Australische Gillian Armstrong. Armstrong behoort tot de zogenaamde ‘Australian New Wave’, een generatie succesvolle Australische filmmakers waartoe ook acteurs Mel Gibson, Judy Davis en regisseurs George Muller en Peter Weir behoren. Begin jaren ‘80 kreeg deze kliek internationale erkenning. Bij Armstrong gebeurde dat in 1979 met een nominatie voor een Gouden Palm in Cannes met My Briljant Career. Echt veel films maakt deze klassedame niet, maar degene die ze maakt zijn telkens pareltjes met grote namen: Winona Ryder en Susan Sarandon in Little Women (1994) en Cate Blanchett en Ralph Fiennes in Oscar and Lucinda (1997).

Catherine Zeta-Jones (Ocean's Twelve, The Legend Of Zorro) is uitstekend als Mary McGarvie. De bijna 40-jarige Engelse actrice bewijst nogmaals dat niet alleen de connectie met Mr Michael Douglas haar mooie rollen oplevert. Guy Pearce emigreerde op driejarige leeftijd naar Australië waar hij furore maakte met rollen in de successeries Neighbours en Home And Away. Maar het gespierde meisjesidool verbaasde vriend en vijand met zijn fantastische prestatie in The Adventures Of Priscilla, Queen Of The Desert in 1994. Wat later bevestigde hij zich in LA Confidential (1997). Verder is Pearce een eerder bescheiden man die niet al te graag in de belangstelling staat en is hij een begenadigd muzikant.

De rol van verteller is weggelegd voor de 14-jarige Saoirse Ronan die wereldberoemd werd door haar prachtprestatie in Atonement. Een rol die haar een Oscarnominatie voor ‘Best Actress in a Supporting Role’ opleverde. Slechts weinigen deden dat haar voor op die leeftijd (6 om precies te zijn), en slechts weinigen krijgen op die leeftijd de kans om met acteurs als Mark Wahlberg, Susan Sarandon, Colin Farrell en Ed Harris te werken. Want dat zijn de namen die opduiken in haar op stapel staande films. Vermoedelijk werd het acteurstalent haar met de paplepel ingegeven, want haar vader is acteur Paul Ronan en als baby werd ze op de set rondgedragen door niemand minder dan een van de grootste acteurs van deze generatie: Brad Pitt.

Houdini’s Death Defying Acts is een romantische thriller die je in de greep houdt. Hartverwarmend en perfect geschikt voor tijdens deze sombere dagen.

Synopsis
Na The Prestige en The Illusionist is er nu Death Defying Acts, een spannend mysterie over de vraag of er meer is tussen hemel en aarde. Nadat zijn moeder is gestorven probeert de wereldberoemde illusionist Harry Houdini (Guy Pearce) met haar in contact te komen via een helderziende. Hij looft 10.000 dollar uit aan degene die zijn moeder vanuit de dood kan laten spreken. Houdini is echter buitengewoon waakzaam voor oplichters. Als illusionist ken hij immers zelf alle trucjes. Tijdens zijn wereldtournee ontmoet hij in Schotland de beeldschone helderziende Mary (Catherine Zeta-Jones). Is zij echt paranormaal begaafd, zoals Houdini gelooft, of de zoveelste oplichter? Die vraag wordt steeds moeilijker te beantwoorden, vooral wanneer Houdini verliefd wordt op de sensuele spiritualiste.

Tagline
Magic is inescapable

Features
Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 24 februari 2009
Regie: Gillian Armstrong
Cast: Catherine Zeta-Jones (Ocean’s Twelve, The Legend Of Zorro, Chicago), Guy Pearce (Traitor, The Time Machine, The Count Of Monte Cristo)
DVD:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1 Engels gesproken
BLU-RAY
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1) Full HD / 1080P
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS HD Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: romantische thriller
Speelduur: 93 minuten (dvd) 96 minuten (blu-ray)
Leeftijd: 12 jaar, angst, geweld