:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2009
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2009
Bron: Universal - Datum: 2009-03-02 - Geplaatst door: Werner
HUGO VAN LAWICK
 
's Werelds beste natuur- en wildlifecineast
 

Hugo van Lawick, die in 1937 geboren werd in Nederlands-Indië, is één van de beroemdste natuurfilmers van Nederland: hij maakte in zijn leven meer dan veertig films, schreef zeven boeken en won acht Emmy's. Al vroeg ontwikkelde van Lawick in zijn geboorteland Indonesië een grote liefde voor dieren. Op jonge leeftijd wist hij dat hij natuurfilmer wilde worden.

 
Van mensen en apen

In 1956 werkte van Lawick op locatie in Kenia als fotograaf en cinematograaf voor diverse Nederlandse filmmaatschappijen. Een paar jaar later werd hij voor National Geographic naar het Gombe reservaat in Tanzania gestuurd om daar de ontdekkingen van (mens)apenexpert Jane Goodall vast te leggen. Dat was het begin van een lange en creatieve relatie. In 1964 trouwden van Lawick en Goodall. Ze kregen een zoon samen, roepnaam Grub, die grotendeels opgroeide in het reservaat, tussen de wilde dieren. Twintig jaar lang filmde van Lawick de levens van drie generaties chimpansees. Van deze honderden uren filmmateriaal maakte van Lawick de bekende speelfilm People Of The Forest.

 
Serengeti

Ruim dertig jaar opereerde van Lawick vanuit Camp Ndutu in de Serengeti, het grote natuurreservaat in Tanzania. Vanuit dit tentenkamp was hij altijd op zoek naar bijzondere dierenverhalen die zich afspeelden op de Serengeti, en die hij vervolgens op film probeerde vast te leggen. Door de dramatische opbouw van zijn films en door steeds de nadruk te leggen op de individualiteit van de dieren wist hij met films als Serengeti Symphony en The Leopard Son ook het bioscooppubliek moeiteloos te bekoren. In 1998 dwongen gezondsheidsproblemen hem Camp Ndutu af te breken. Hij had zijn magnum opus Serengeti Symphony net afgerond. Hij overleed in 2002 in Dar es Salaam, op 65-jarige leeftijd.

 

Unieke wildlifecollectie

Universal pakt in april uit met een unieke collectie films van Hugo van Lawick, die niet voor niets ' s werelds beste natuur- en wildlifecineast wordt genoemd. Er zijn zeven titels, die als extraatje telkens een korte documentaire meekregen.

 

• Playing In Savage Paradise

• The Monkey Hunters

• The Elephants Of Kilimanjaro

• The Cheetah Family

• Serengeti Symphony

• Addo, The African King

• People Of The Forest

 

Release: 23 april

 

"To be as close as possible to nature as I could... that was my dream."

 

ADDO THE AFRICAN KING

 

Addo, Koning der Dieren doet het relaas van de bikkelharde overlevingsstrijd van Addo, een mannelijke welp die geboren wordt in een succesrijke troep leeuwen. Aanvankelijk is er voedsel in overvloed en blijkt het leven in de troep gemakkelijk. In het tweede jaar blijft de regen echter uit en verandert zijn leven voor altijd. Het voedsel wordt schaars en de spanningen lopen hoog op binnen de troep. De concurrentie is genadeloos. Met de komst van twee buitenstaanders verandert Addo's vertrouwde leventje drastisch en moet hij op de vlucht slaan. Alleen en onervaren vat Addo een zwerftocht aan op leven en dood. Afrika is een wrede leermeester en hij moet leren hoe te overleven in een moeilijke en gevaarlijke wereld. Na vele omzwervingen en tal van gevechten kruist Addo het pad van een andere verstoten leeuw, waar hij een verbond mee aangaat. Samen trotseren ze het meedogenloze bestaan in de wildernis. Addo en zijn gezel hebben geluk gehad, want uiteindelijk slagen ze erin om, met list en vaardigheid, hun grootste doel te verwezenlijken: een troep leeuwen overnemen en voor nageslacht zorgen. Aan de hand van adembenemend mooie beelden onthult The African King het echte en ongepolijste verhaal van de machtsstrijd die zich afspeelt in de dierenwereld.

 

Regie: Hugo van Lawick

Release: 23 april

Genre: Special interest
Duur: 78 minuten
Beeld: 1.78:1
Audio: Nederlands Dolby Surround 2.0
 

Extra's:

• The Making of Addo

 

"Het echte en ongepolijste verhaal van de machtsstrijd die zich afspeelt in de dierenwereld..."

 

THE CHEETAH FAMILY
 

De Serengeti is het grootste natuurreservaat van Afrika en een van zijn opvallendste bewoners is ongetwijfeld het jachtluipaard. In de Serengeti beschikt elke diersoort over zijn eigen en vaak opvallend verschillend overlevingskenmerk, zoals snelheid, kracht, camouflage, scherp zicht of puur numeriek overwicht. Maar de enkelingen die niet opgewassen zijn tegen dit harde leven worden afgemaakt door roofdieren of komen om van de honger. Het aantal jachtluipaarden in Afrika neemt steeds verder af en het voortbestaan van deze bedreigde diersoort hangt soms af van enkelingen, want ook in de natuur blijken sommige dynastieën sterker dan andere. The Cheetah Family doet het relaas van drie generaties jachtluipaarden in de Serengeti. Het verhaal begint met alleenstaande moeder Cat, die er ondanks alles in slaagt haar welpen groot te brengen. Eens volwassen ontpoppen de vier mannetjes - en hun zus Kit - zich tot een dominant jachtgezelschap. Wanneer ook Kit haar eigen welpenfamilie op de wereld zet, begint de strijd om te overleven in dit woeste paradijs van voren af aan.

 

Regie: Hugo van Lawick

Release: 23 april

Genre: Special interest
Duur: 55 minuten
Beeld: 4:3

Audio: Nederlands Dolby Surround 2.0, Engels Dolby Surround 2.0

 
Extra's:
• The Golden Dog

Volg het leven van een jakhalzenfamilie met  op de achtergrond de verbazingwekkende bergen van Tanzania.

 

"The Cheetah Family doet het relaas van drie generaties jachtluipaarden in de Serengeti."

 

THE ELEPHANTS OF KILIMANJARO

 

In oostelijk Afrika dooradert een indrukwekkende vulkaanketen het gezicht van de aarde. Naast de Zwarte Berg en de Heilige Berg rijst ook de bekendste en hoogste piek van Afrika er ten hemel, de Grote Witte Berg - de iconische Kilimanjaro. De grootste en indrukwekkendste van alle dieren die op en rond de flanken van de Grote Witte Berg leven zijn de olifanten. Deze film bevat beelden van deze fantastische dieren tegen de achtergrond van de witte toppen van de Kilimanjaro en opnames van de schuchtere en slechts sporadisch waargenomen olifanten die in de hoge bossen leven. Vroeger zwierven de olifanten ongestoord de bergen op en af. Maar door de toenemende menselijke ontginning krijgen ze, samen met andere wilde dieren, af te rekenen met giftige vallen, valstrikken en speren. Hoewel geen enkele olifant ooit de top van de Kilimanjaro (5.895 m) bereikte, werd er een skelet aangetroffen op bijna 4.900 meter hoogte. Waarom zou een van deze grootse dieren ooit zo ver de Grote Witte Berg hebben willen beklimmen? We volgen in de voetsporen van deze machtige schepsels die ons meenemen op een ontdekkingstocht vol avonturen en onthullingen.

 

Regie: Hugo van Lawick

Release: 23 april

Genre: Special interest
Duur: 45 minuten
Beeld: 1.78:1

Audio: Nederlands Dolby Surround 2.0, Engels Dolby Surround 2.0, Frans Dolby Surround 2.0

 
Extra's:
• Tarangire

Voor een reservaat dat een ontelbare hoeveelheid diersoorten herbergt, staat nu een seizoen met verwoestende droogte te wachten.

 

"We volgen in de voetsporen van deze machtige schepsels die ons meenemen op een ontdekkingstocht vol avonturen..."

 

THE MONKEY HUNTERS
 

Leeuwen jagen zelden op bavianen. Deze grote apen zijn gewapend met gevaarlijke tanden, erg moeilijk te vangen en lonen dus meestal de moeite of het risico niet. Maar in de Afrikaanse Great Rift Valley, waar er bavianen in overvloed zijn, hebben leeuwen geleerd hoe ze precies te werk moeten gaan.De rivier in het Tarangire National Park in Tanzania staat nooit droog. In het droge seizoen zakken grote kuddes af naar de rivier om er te komen drinken. Wanneer het op de omringende vlaktes echter weer begint te regenen, verlaten de kuddes Tarangire. Dan zit er voor de roofdieren niets anders op dan op de plaatselijke bewoners te jagen. Uit wanhoop moeten de leeuwen hun aandacht richten op de grote troepen bavianen die 's nachts ver buiten het bereik van de hongerige katten slapen en enkel tijdens de hitte van de dag kwetsbaar zijn. Om te kunnen overleven op de begane grond, bundelen de bavianen hun krachten met die van hun buren, de impala's en gestreepte mangoesten. Hoe meer ogen, hoe kleiner het gevaar, zo simpel is het. Maar de honger scherpt de zintuigen aan en de roofdieren leren hoe ze de bavianen in een hinderlaag kunnen lokken. Wanneer het land begint uit te drogen, dwalen de kuddes opnieuw af naar de rivier en breekt voor de leeuwen weer een periode van overvloed aan. Dit betekent weer rust voor de bavianen, al moeten ze altijd op hun hoede blijven!

 

Regie: Hugo van Lawick

Release: 23 april

Genre: Special interest
Duur: 45 minuten
Beeld: 1.78:1

Audio: Nederlands Dolby Surround 2.0, Engels Dolby Surround 2.0

 
Extra's:
• A Lioness's Tale

Een leeuwin staat voor een onvoorstelbaar dilemma, ze moet jagen maar ze kan haar kleintjes niet onbeschermd laten.

 
 
 

"Om te kunnen overleven op de begane grond, bundelen de bavianen hun krachten met die van hun buren, de impala's en gestreepte mangoesten..."

 

PEOPLE OF THE FOREST

 

Voor het filmen van deze verbluffende documentaire over drie generaties van een familie chimpansees werden kosten noch moeite gespaard. De legendarische cineast Hugo Van Lawick werkte gedurende twintig jaar nauw samen met de bekende natuuronderzoekster Jane Goodall. Jane Goodall wijdde het grootste gedeelte van haar leven aan het documenteren en beschermen van de bedreigde chimpansees van Gombe in Tanzania. Hugo legde haar verwezenlijkingen en vooruitgang op film vast en hun samenwerking resulteerde in de meest complete en inzichtelijke filmstudie van chimpansees in hun natuurlijke habitat ooit. Het meermaals bekroonde People Of The Forest (o.a. twee Emmy's) vertelt de onderlinge strijd tussen verschillende troepen chimpansees, en de dagelijkse bedreigingen waarmee ze geconfronteerd worden, van roofdieren tot ongekende natuurkrachten. Het verhaal is opgebouwd rond een paar herkenbare "personages", zoals Flo, de matriarch van de clan, en Fifi, een jong vrouwtje dat zich opwerkt van "meisje" tot de nieuwe matriarch. Een grensverleggende documentaire die het inlevingsvermogen met chimpansees zal versterken en het respect voor hen mateloos zal doen toenemen.

 
Regie: Hugo van Lawick

Release: 23 april

Genre: Special interest

Duur: 90 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Nederlands Dolby Surround 2.0
 
Extra's:
• Return to the Forest

volgt het opmerkelijke succes van Stella Brewers Chimpansee reddingsproject.

 

"De meest complete en inzichtelijke filmstudie van chimpansees in hun natuurlijke habitat ooit..."

 

PLAYING IN SAVAGE PARADISE
 

Regie: Hugo van Lawick

Release: 23 april

Genre: Special interest
Duur: 50 minuten
Beeld: 1.78:1

Audio: Frans Dolby Surround 2.0, Engels Dolby Surround 2.0

 

Playing In Savage Paradise troont de kijker mee doorheen Afrika's bekendste natuurpark, de Serengeti. Elk aspect van het dierenleven op deze enorme vlakte komt aan bod in deze spectaculaire documentaire, van het ongewone tot het dagelijkse, van geboren worden en spelenderwijs leren, tot een prooi achtervolgen of zelf het onderspit delven. Met zijn adembenemende landschappen en meeslepende muziek schetst deze natuurfilm een intiem beeld van de uitermate gevarieerde fauna en flora van de Serengeti. Playing In Savage Paradise documenteert de Serengeti van A tot Z, van de Afrikaanse havikarend tot de zebra, van het soms afwijkende gedrag van een enkeling tot de kuddegeest die heel wat diersoorten drijft, en schildert zo een levensecht groepsportret van alle bewoners van de Serengeti.

 
Extra's:
• My Backyard, the Serengeti

Volgt Hugo van Lawick die op het spoor is van een kudde gnoes dwars door Serengeti National Park.

 

"Playing In Savage Paradise documenteert de Serengeti van A tot Z, van de Afrikaanse havikarend tot de zebra..."

 

SERENGETI SYMPHONY
 

Serengeti Symphony werpt een adembenemende blik op de verbluffende landschappen en het exotische dierenbestand van het Serengeti Natuurpark in Tanzania. De natuurfilm begint en eindigt met een korte vertelling, maar de kracht van dit doorleefde portret ligt in de bedrieglijk simpele montage van beelden op muziek. De film brengt verslag uit van de dagelijkse overlevingsstrijd van tal van dieren, zoals giraffes, flamingo's, luipaarden en jachtluipaarden, en doet dat in levendige tafereeltjes die naadloos versmelten met de sublieme composities van Laurens van Rooyen. Door zijn tomeloze inzet voor het behoud van de Serengeti en zijn jarenlange ervaring met het bestuderen en filmen van de dierenwereld, schildert van Lawick een ongemeen boeiend en intiem portret van dit ongerepte stukje natuur. Serengeti Symphony blaast de schoonheid van Afrika nieuw leven in, met kleurrijke close-ups en onvoorstelbare momentopnames van de plaatselijke fauna en flora die de ware aard van het landschap en de elegantie en eigenheid van elke diersoort een absolute glansrol geven.

 

Regie: Hugo van Lawick

Release: 23 april

Genre: Special interest
Duur: 80 minuten
Beeld: 1.78:1
Audio: Nederlands Dolby Surround 2.0
 
Extra's:
• The Waiting Game

Volgt cameraman Matthew Aeberhard in zijn zoektocht naar een krokodil om te filmen.

 

"Serengeti Symphony blaast de schoonheid van Afrika nieuw leven in, met kleurrijke close-ups en onvoorstelbare momentopnames..."

 

BURN AFTER READING

Intelligence is relative.

 

"It's funny, sometimes delightful, sometimes a little sad..." - Chicago Sun-Times, Roger Ebert

"It would be no country for movie lovers without the Coens. They still manage to run unmuzzled while the rest of Hollywood runs scared." - Rolling Stone, Pete Travers

 

Een absolute sterrencast, aangevoerd door George Clooney, Brad Pitt, Frances McDormand, Tilda Swinton en John Malkovich, trekt alle registers open in deze knotsgekke spionagecomedy over moord, chantage, seksverslaving en fysieke paraatheid! Wanneer een schijfje met totaal irrelevante CIA-geheimen in handen valt van twee vastberaden, maar niet bijster snuggere werknemers van een sportzaal, probeert het duo munt te slaan uit hun vondst. Maar omdat chantage een vak apart is, ontketenen ze uiteraard een onstuitbare spiraal van hilarische gebeurtenissen! Joel en Ethan Coen, regisseurs van met een Oscar bekroonde films als No Country For Old Men en The Big Lebowski, leveren opnieuw een heerlijk intelligente en eindeloos onderhoudende prent af die door de pers werd bejubeld als "slim, grappig en origineel".

 
Technische fiche:
Regie: Joel Coen & Ethan Coen

Cast: George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich, Tilda Swinton, Brad Pitt

Release: 2 april

Genre: comedy, thriller

Duur: 90 minuten

Beeld: 1.85:1

Audio: Engels Dolby Digital 5.1

 
Extra's:

• The Making of Burn After Reading

• DC Insiders Gaan Tekeer

Een sterrencast brengt de wereld van Washington, DC, tot leven; insiders die allemaal proberen vooruit te komen in het leven of de ware liefde te vinden

• Welkom Terug, George

Een komisch intermezzo met Mr. Clooney, naar aanleiding van zijn derde samenwerking met Ethan en Joel.

 

SLAP SHOT TRILOGY
 

Het ijshockeyteam The Charlestown Chiefs vormen het mikpunt van spot van vriend en vijand. Tot de hondsbrutale Hanson Brothers op het ijs verschijnen... De originele Slapshot (1977), met Paul Newman als coach, verlegde de grenzen van het sportfilmgenre met grove humor en snoeiharde actie! In de opvolger uit 2002, met Stephen Baldwin en Gary Busey, moeten de Chiefs optornen tegen een malafide miljonair en... een vrouwelijke coach. Het kwakkelende jeugdteam treedt aan in deel 3 (2008) van de Slapshot-saga, een hilarische comedy vol uitschuivers en "ijzingwekkende" actie. Naast de legendarische komiek Leslie Nielsen maken ook hockeysterren Mark Messier en Doug Gilmour hun opwachting.

 

Release: 9 april

Genre: Comedy

Duur: 305 minuten - 3 discs

Beeld: 1.85:1 (1 en 2) - 1.78:1 (3)

Audio: Engels Dolby Surround 2.0 (1, 2 en 3), Engels Dolby Digital 5.1 (2 en 3)


Extra's:

• Audiocommentaar en "Puck Talk" met de Hansons (SS1)

• Making of en Interview met de Hansons (SS2)
 

THE OFFICE (US) SEIZOEN 4
 

Het is een blij weerzien met "beste baas ter wereld" Michael, de hondstrouwe Dwight, tortelduifjes Jim en Pam en Ryan, het genie dat Dunder Mifflin het digitale tijdperk zal binnenloodsen. The Office is een intelligente, messcherpe serie die drijft op ongepaste opmerkingen, ongemakkelijke stiltes en onmiskenbaar menselijke gedragingen. Seizoen Vier bevat naast de gewone afleveringen ook vijf uurlange tv-specials en een schatkamer aan hilarische deleted scenes en extra's.

 

Release: 9 april

Genre: Comedy

Met: Steve Carell, John Krasinski, Jenna Fischer, Rainn Wilson, B.J. Novak

Regie: Greg Daniels e.a.
Duur: 4 discs - 19 afleveringen
Beeld: 16:9 (extra's: 4:3)

Audio: Engels Dolby Surround 2.0

 
Extra's:
• Deleted Scenes & Bloopers
• Hondsdolheid: Hoe Meer Je Weet

• Audiocommentaar - The Office Fandag: Writers' Block

• De Dunder Mifflin Advertentie van Michael Scott

• Zomervakantie Promo

 

ROAR COMPLETE SERIE
 

Oscarwinnaar Heath Ledger speelt de hoofdrol in Roar, een van de fascinerendste avonturenseries ooit! We schrijven 400 na Christus en Prins Conor is de enige man die de van oudsher geteisterde Keltische clans kan verenigen tegen de dodelijke verleidster Diana, koningin van de Romeinen, en haar boze magiër Longinus. Conor probeert zich de magische krachten eigen te maken van het land dat "The Roar" wordt genoemd, en krijgt daarbij de hulp van een bont gezelschap haveloze, maar hondstrouwe krijgers. Dertien afleveringen lang (waaronder vijf nooit vertoonde), neemt deze spectaculaire, epische reeks van uitvoerend producent en scenarist Shaun Cassidy je mee op een betoverende zoektocht!

 

Release: 9 april

Genre: Actie

Met: Heath Ledger, Lisa Zane, Sebastion Roché, John Saint Ryan

Regie: Ralph Hemecker
Duur: 555 minuten - 4 discs - 13 afleveringen
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0
 

LAW & ORDER SPECIAL VICTIMS UNIT SEIZOEN 7
 

Seizoen 7 is een van de aangrijpendste en krachtigste jaargangen uit de reeks. In de 22 meeslepende afleveringen op deze vijfdelige boxset treden we opnieuw in het voetspoor van Primetime Emmy Awardwinnaars Mariska Hargitay en Chris Meloni, de twee rechercheurs die de rauwste en schokkendste misdaden - vaak seksueel geladen en op echte krantenkoppen gebaseerd - moeten oplossen. Naast deze vaste waarden zijn er ook gesmaakte gastrollen van Dean Cain, Oscarwinnares Marcia Gay Harden, Brittany Snow, Mark McGrath en nog vele anderen. Law & Order: SVU - genomineerd voor een Primetime Emmy Award - blijft een tv-serie die er niet voor terugdeinst om de heetste maatschappelijke hangijzers aan te pakken.

 

Release: 9 april

Genre: Drama

Met: Christopher Meloni, Mariska Hargitay, Richard Belzer, Ice-T, Diane Neal, B.D. Wong, Dan Florek

Duur: 935 minuten - 5 discs - 22 afleveringen
Beeld: 16:9

Audio: Engels Dolby Surround 2.0

 

RED DRAGON BLU-RAY
 

In deze spannende prequel kruipt Anthony Hopkins opnieuw in de huid van de beruchte Dr. Hannibal Lecter. Nadat hij Dr. Lecter achter de tralies gekregen heeft, gaat FBI-agent Will Graham met pensioen. Hij wordt echter heel snel terug opgeroepen om een ongrijpbare moordenaar, bijgenaamd "The Tooth Fairy", op te sporen.

 

Release: 16 april

Genre: Thriller

Met: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson

Regie: Brett Ratner
Duur: 125 minuten
Beeld: 2.35:1 - 1080p
Audio: Engels DTS-HD MA 5.1
 
Extra's:

Filmcommentaren

• Lecters FBI-dossier en biografie (Tekst)

• Weggelaten en alternatieve scènes
• In de geest van een seriemoordenaar

• Anthony Hopkins: Lecter & Me

• Making Of

• Brett Ratners studentenfilm
• Visuele effecten
• Screentests
• Make-up - De brandende rolstoel
• De 'Leeds Crime Scene'
• Vergelijking tussen storyboards en uiteindelijke film.
 

VAN HELSING BLU-RAY
 

De legendarische monsterjager Van Helsing wordt door het Vaticaan naar het afgelegen Transsylvanië gestuurd, een land dat wordt geterroriseerd door zijn machtige graaf Dracula. Heeft het Kwaad eindelijk zijn gelijke gevonden?

 
Release: 16 april
Genre: Actie, horror

Met: Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Richard Roxburgh, David Wenham

Regie: Stephen Sommers
Duur: 132 minuten
Beeld: 1.85:1 - 1080p
Audio: Engels DTS-HD MA 5.1
 
Extra's:
• Van Helsing: het Verhaal, het Leven, de Legende
• Volg het Spoor van het Avontuur
• Wek de Monsters tot Leven
• Je zit in de Film!
• De muziek van Van Helsing
• Bloopers
• Dracula's Hol wordt getransformeerd
• De Scène van het Gemaskerd Bal "Ontmaskerd"
• De Kunst van Van Helsing
• Monstereiere
• Filmcommentaar van Regisseur, & Producent

• Filmcommentaar van Richard Roxburgh, Shuler Hensley en Will Kemp

• Bekijk interactieve cast- en crew interviews en behind-the-scenes materiaal met Picture In Picture*.

 

8 MILE BLU-RAY
 

Jimmy Smith, Jr. (Eminem) levert een dagelijkse strijd in het bloeiende muziekwereldje van Detroit. Maar de zoektocht naar zijn eigen unieke stem verloopt niet van een leien dakje. Kan hij zijn persoonlijke demonen bedwingen en zijn plaats opeisen in een wereld waar het rijm regeert, de legende binnen handbereik ligt en elk moment... een nieuwe kans biedt?

 
Release: 16 april
Genre: Drama
Met: Eminem, Kim Basinger, Mekhi Phifer, Brittany Murphy
Regie: Curtis Hanson
Duur: 110 minuten
Beeld: 2.35:1 - 1080p
Audio: Engels DTS-HD MA 5.1, Frans DTS 5.1
 
Extra's:

• Making of 8 Mile

• Exclusieve rapwedstrijden (ongecensureerd)

• "Superman" videoclip (ongecensureerd)

• My Scenes

 

MAMMA MIA!  

How can you resist it?

moederdag editie
 

Mamma Mia! The Movie is een swingend muzikaal meesterwerk naar de gelijknamige wereldberoemde musicalhit. Gedragen door zijn sterrencast en de onsterfelijke popsongs van ABBA, ontpopte de film zich tot een spetterend zang- en dansspektakel, waarvan u nu kunt genieten op DVD. Aanstaande bruid Sophie wil haar vader vinden voor de grote dag aanbreekt, alleen weet ze niet precies weet wie dit is. Bij het stiekem lezen van de dagboeken van haar moeder heeft zeimmers ontdekt dat hij een van haar drie grote liefdes zou kunnen zijn. Achter de rug om van haar moeder, nodigt dochterlief de drie mannen uit. Maar hoezeer Sophie ook haar best doet om de drie "ongenode" gasten te verbergen, hun aanwezigheid zorgt voor hilarische taferelen met een spetterend einde.

 
Ook Beschikbaar:
- Blu-Ray Edition
- Special Edition
 
Ideaal geschenk voor moederdag
Dé feelgoodfilm van 2008

Speciale verpakking met ruimte voor een persoonlijke boodschap

 

Box office Benelux / wereld > € 9.300.000 / > € 591.000.000

 

Release: 29 april

Regie: Phyllida Lloyd

Met: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth, Stellan Skarsgard

Duur: 104 minuten
Beeld: 2.40:1
Audio Engels Dolby Digital 5.1
 
Extra's:

• Filmcommentaar - Trailers

• Deleted Scenes & Outtakes

• The Making of Mamma Mia!

• Anatomy of a Musical Number

• Becoming A Singer

• A Look Inside Mamma Mia

• Music Video "Gimme! Gimme! Gimme!"

• Bjorn Ulvaeus Cameo

 
 

SPECIAL PRICE COLLECTION WAVE 5
9 april 2009
 

In april viert de Universal Special Price Collection zijn eerste lustrum met Wave 5, De reeks is in een dik jaar tijd uitgegroeid tot een van de herkenbaarste en kwalitatiefste budgetreeksen op de markt. Eén blik op de opvallende verpakking stelt de koper gerust: hij koopt een sterke catalogusfilm tegen een goeie prijs. Na het succes van de eerste vier waves, pakt Universal in april opnieuw uit met 30 titels die geselecteerd werden op basis van recente verkoopcijfers. Het zijn films die bij het grote publiek populair zijn. Uiteraard wordt iedere worp aangevuld met een aantal verse new-to-catalogue titels. De catalogusfilms komen als single disc in het originele artwork, voorzien van een nette, duidelijke sticker. Behalve het direct herkenbare "Special Price Collection" prijkt het Universal-logo prominent op de sticker. Het is immers een keurmerk dat een vertrouwde, kwalitatieve uitstraling geeft, als het om films gaat. Minimaal drie keer per jaar wordt een nieuwe selectie toegevoegd. Wave 1 overspoelde de winkels in april 2008, wave 2, 3 en 4 volgden in juni en september van datzelfde jaar. Wave 4 kwam in januari uit. Bij dvd's uit Wave 5 zit overigens een handig verzamelboekje met alle reeds verschenen Special Price Collection-films.

 

• Ali G In Da House

• Backdraft

• Born OnThe Fourth Of July

• Charlie Wilson's War

• Cliffhanger

• Definitely, Maybe

• Forgetting Sarah Marshall

• Highlander
• In Bruges
• Jurassic Park 3
• Leatherheads
• Leo

• Mercury Rising

• Monty Python's Meaning Of Life

• Rambo - First Blood

• Rambo II

• Rambo III

• Skeleton Key

• Sleepers

• The Sting

• The Deer Hunter

• The Elephant Man

• The Fast And The Furious

• The Jackal

• The Other Boleyn Girl

• The Way Of The Gun

• Twelve Monkeys

• Waterworld

• Welcome Home Roscoe Jenkins

• When We Were Kings



UIT HET ARCHIEF