:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: WAR AND PEACE
PERSBERICHT: WAR AND PEACE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-03-04 - Geplaatst door: Werner
WAR AND PEACE

In War And Peace maken we kennis met de Russische adellijke families Bezoechov, Bolkonski en Rostov. Hun wel en wee wordt beschreven tegen de achtergrond van de oorlogen tussen Rusland en Frankrijk onder Napoleon (1805 – 1814). Met War And Peace komt DFW - na Earth - opnieuw uit met een prestigieuze productie op Blu-ray. Hiermee introduceert DFW haar eerste TV-serie op High Definition formaat. Met een productiebudget van 70 miljoen dollar is dit de meest ambitieuze verfilming van Leo Tolstoy's legendarische roman tot nu toe. Het resultaat is een monumentale, epische film van 6 uur. Het intense acteerwerk, de schitterende beelden en breed uitgemeten veldslagen werden wereldwijd lovend ontvangen.

De regie van War And Peace lag in handen van Robert Dornhelm en Brendan Donnison. Dornhelm is een Roemeens regisseur die in 1978 werd genomineerd voor een Oscar voor zijn documentaire The Children Of Theatre Street. Nadien maakte hij nog tal van opmerkelijke televisieseries, waaronder de miniserie Anne Frank: The Whole Story. Die werd in 2001 genomineerd voor een Emmy Award. Het scenario komt van Enrico Medioli (Once Upon A Time In America). De schitterende muziek werd gecomponeerd door Oscarwinnaar Jan A.P. Kaczmarek.

War And Peace werd meermaals verfilmd, oa. in 1956 met Audrey Hepburn als Natasja Rostova. Hier is die rol weggelegd voor de 26-jarige Française Clémence Poésy die ook al te bewonderen was naast Colin Farrell in In Bruges (2008) en als Fleur Delacour in Harry Potter And The Goblet Of Fire (2005).

Leo Tolstoy (9/9/1828 – 20/11/1910) wordt beschouwd als een van de grootste schrijvers die de wereld ooit heeft gekend. De allerbeste zelfs, volgens Virginia Woolf. War And Peace behoort tot een van Tolstoy’s meesterwerken. Maar naast romans schreef Tolstoy ook essays, toneelstukken en was hij een educatief hervormer. Zijn ideeën over geweldloos verzet inspireerden mensen als Gandhi en Martin Luther King Jr. De familie Tolstoy behoorde zelf tot een van de grootste en bekendste adellijke Russische families. Leo groeide op met drie broers en een zus. Zijn moeder overleed toen hij 2 was, zijn vader toen hij 9 was. De figuren Nicholas Rostov en Prinses Marya uit War And Peace zou hij gebaseerd hebben op zijn ouders. Leo Tolstoy werkte vijf jaar aan War And Peace. En hoewel het boek alle kenmerken vertoont van een roman (fictieve personages) en zelfs een geschiedenisboek (de veldslagen zijn tot in de kleinste details nauwkeurig weergegeven) had Tolstoy andere bedoelingen met het boek. Hij wilde vooral zijn persoonlijke visie weergeven. Tolstoy was er namelijk van overtuigd dat de belangrijke gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis en uit ons persoonlijke leven voorbestemd en onveranderlijk zijn.

Synopsis
In deze monumentale verfilming van het grootste meesterwerk uit de Russische literatuur volgen we het wel en wee van drie adellijke Russische families tegen de achtergrond van Napoleons oorlog tegen Rusland. Graaf Andrej Bolkonsky, zijn boezemvriend Pierre Bezukhov en zijn geliefde Natasha Rostova vinden liefde, verliezen het en vinden het opnieuw. Vriendschappen worden gesloten en verbroken. Fortuinen worden verkregen en
verloren. Veldslagen worden gevochten en het noodlot slaat toe, meer dan eens. Maar uiteindelijk leiden hun tumultueuze levens toe naar één eindbestemming die tragisch is voor de één, en voorspoedig voor de ander.

Features
Product: DVD, Blu-ray
Details: 4 DVD Clamshell, 2 disc Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 2 maart 2009
Regie: Robert Dornhelm, Brendan Donnison
Schrijver: Leo Tolstoy
Cast: Malcolm McDowell (Doomsday, Halloween), Clémence Poésy (In Bruges, Harry Potter), Brenda Blethyn (Pride & Prejudice, Atonement), Alexander Beyer (Miracle At St. Anna, Munich), Alessio Boni (Dracula, The Best Of Youth)

Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: avontuur/romantiek
Speelduur: 360 minuten
Leeftijd: 12 jaar, geweld, grof taalgebruik