:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: A PERFECT DAY
PERSBERICHT: A PERFECT DAY
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-03-04 - Geplaatst door: Werner
A PERFECT DAY
Een romantische komedie met ijzersterke muziek!

Wanneer Henry Poole van zijn dokter te horen krijgt dat hij stervende is, besluit hij zijn laatste maanden door te brengen in de wijk waar hij opgroeide. Hij wil er in alle eenzaamheid wachten op zijn einde en vermijdt sociale contacten. Maar dat is buiten zijn nieuwsgierige buren gerekend. Wanneer zijn buurvrouw Esperanza het gezicht van Christus herkent in een vlek op zijn buitenmuur, wordt Henry’s huis al snel een bedevaartsoord voor mensen op zoek naar hoop en genezing… De romantische komedie A Perfect Day van Mark Pellington (Arlington Road) ging in 2008 in première op het Sundance Film Festival onder de titel Henry Poole Is Here.

De cynische, verwarde Henry wordt vertolkt door Luke Wilson (3:10 To Yuma, My Super Ex-girlfriend). Deze 37-jarige Texaan was aanvankelijk vooral bekend als vriendje van Drew Barrymore, maar vond toch zijn eigen weg in Hollywood. Luke Wilson en zijn twee oudere broers, Owen Wilson (Meet The Fockers, Wedding Crashers, You, Me And Dupree) en Andrew Wilson (Charlie’s Angels, Zoolander), werden in 1994 opgemerkt op het Sundance Film Festival met de kortfilm Bottle Rock, in een regie van Wes Anderson. In 1996 kregen ze de gelegenheid die film over te doen, maar nu als langspeelfilm. Sindsdien ging het de broers voor de wind. Luke Wilson speelde mee in Charlie’s Angels (2000) en Legally Blonde (2001). Owen en Luke zouden samen de Malloy Brothers spelen in Ocean’s Eleven (2001) maar zegden af om samen met hun broer en Wes Anderson The Royal Tenenbaums te maken, een komedie met kanjers als Gene Hackman, Anjelica Huston, Ben Stiller, Gwyneth Palthrow, Bill Murray en Alec Baldwin.

In A Perfect Day zien zien we ook de Australische schone Radha Mitchell aan het werk, als tweede buurvrouw van Henry Poole. Mitchell speelde – onvermijdelijk – mee in Neighbours vooraleer ze haar geluk beproefde in Hollywood. Daar werd ze door Woody Allen persoonlijk gevraagd voor de hoofdrol in diens Melinda And Melinda (2004). Ze speelde naast Johnny Depp in Finding Neverland (2004) en vertolkte Kate Ryan in de avonturen / horrorfilm Rogue, die op 11 maart ek released wordt op DVD en Blu-ray door DFW. Zeker het vermelden waard: A Perfect Day (For An Imperfect Man) beschikt over een supergoede soundtrack met songs van Ben Harper, Bob Dylan, Eels, Blur, enz.

Synopsis
Henry Poole (Luke Wilson) koopt een huis in een rustige straat, waar hij zijn laatste maanden in stilte wil doorbrengen. Hij heeft namelijk niet lang meer te leven. Maar hoewel Henry’s nieuwe buurt er rustig uitziet, beginnen de buren zich al snel met hem te bemoeien. Wanneer zijn buurvrouw in een vlek op Henry’s huis het gezicht van Jezus meent te herkennen, verandert zijn rustplek in een bedevaartoord. De cynische Henry, die nergens in gelooft, wil niets liever dan wegkwijnen in anonimiteit en vergetelheid, maar hoop en liefde blijven hem hardnekkig achtervolgen…

Product: DVD, Blu-ray
Details: Single disc DVD en Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 3 maart 2009
Regie: Mark Pellington
Cast: Luke Wilson (3:10 To Yuma, My super Ex-girlfriend), Radha Mitchell (Silent Hill, Rogue, Man On Fire)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1) (DVD); 16:9 Widescreen (2.40:1) Full HD / 1080p (Blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Speelduur: 99 minuten
Genre: romantische komedie
Leeftijd: 6 jaar, angst


UIT HET ARCHIEF