:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: PLANET EARTH
PERSBERICHT: PLANET EARTH
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-03-10 - Geplaatst door: Werner
PLANET EARTH
De mooiste documentaire ooit! Complete uitgave.

Met de release van Planet Earth brengt Dutch FilmWorks de complete en meest prestigieuze natuurdocumentaire ooit uit op DVD en Blu-ray. Deze prachtige BBC-reeks, momenteel elke donderdagavond te zien op Canvas, wordt uitgegeven in een 6 disc box.

Planet Earth toont een uniek portret van onze planeet. Met meer dan 40 high definition camera’s werd gedurende meer dan 5 jaar gefilmd op nooit eerder gefilmde locaties. Het filmen in High Definition maakte het mogelijk om van op grote afstand beelden te maken. Daardoor maken we op een adembenemende en nooit geziene manier kennis met fauna en flora van pool tot evenaar, van de hoogste bergen tot de diepste zeeën.

Alastair Fothergill’s Planet Earth won 4 Emmy Awards. Daarnaast won de documentaire nog tal van awards, voor cinematografie en camerawerk uiteraard, maar ook voor de muziek. Die werd gecomponeerd door George Fenton die al 5 maal werd genomineerd voor een Academy Award (Cry Freedom, Gandhi, Dangerous Liaisons en The Fisher King). Narrator in deze verkenning van onze planeet is Sir David Attenborough.

Op disc 6 van deze DVD- en Blu-ray box vind je de Making Of. Erg interessant als je weet dat 71 mensen op ruim 200 locaties, verspreid over de hele wereld, opnames maakten in de meest barre omstandigheden.

Planet Earth is een aanrader voor de hele familie!

Synopsis
De bekroonde en baanbrekende natuurserie van de BBC op dvd! Planet Earth is het epische, meeslepende verhaal van het leven op aarde. Van de grootste rivieren tot de hoogste bergen, van verborgen ondergrondse grotten tot uitgestrekte woestijnen: deze serie neemt je mee op een onvergetelijke reis langs de meest extreme leefomgevingen van dieren.

Meer dan vijf jaar filmen, met ruim veertig high definition-camera’s, op tweehonderd locaties: Planet Earth is niets minder dan het ultieme portret van onze aarde. Een monumentale documentaireserie waarin zeldzame gebeurtenissen, onmogelijke locaties en intieme momenten van dieren zijn vastgelegd.

Disc 1
From Pole To Pole toont hoe de zon het leven op aarde bepaalt: een moeder-ijsbeer en haar twee jongen, die op de Noordpool ontwaken uit hun winterslaap; een miljoen kariboes die, opgejaagd door wolven, over de Arctisch vlaktes vluchten; honderden olifanten die een tocht ondernemen van de de Kalahari-woestijn naar de Okavango-moerassen.

Mountains legt uit welke geologische en vulkanische krachten de bergen hebben vormgegeven. Welke dieren kunnen overleven op de hoogste bergtoppen, in een wereld van rots, ijs en sneeuw?

Fresh Water. Deze episode volgt het water van de bergtoppen, via de rivieren, naar de zee en toont de exotische dieren die hierdoor kunnen leven, zoals de enige zoetwaterzeehond ter wereld, een reuzensalamander in Japan en de Boto-rivierdolfijn uit de Amazone.

Disc 2
Caves toont de ondergrondse werelden waar het leven niet gedomineerd wordt door zonlicht. In deze mysterieuze duisternis schuilt een weelde aan ongelooflijke kristallen en bizarre dieren, waarvan sommige hier voor het eerst zijn gefilmd.

Deserts. Woestijnen lijken levenloze vlaktes, maar in feite zijn het gevarieerde ecosystemen, waar zeldzame dieren leven en waarin spectaculaire veranderingen in het landschap plaatsvinden: woeste zandstormen, het kort opbloeien van leven en een sprinkhanenplaag die slechts één keer in de dertig jaar voorkomt.

Ice Worlds. IJswerelden ondergaan ongelooflijke transformaties: van totale duisternis tijdens de poolwinter naar de zomer, tijdens welke de zon nooit ondergaat. Planet Earth laat zien welk effect deze extreme seizoenen hebben op dieren als walvissen, pinguïns, walrussen en de moeder-ijsbeer en haar twee jongen uit de eerste aflevering. Hoe gaat het twee jaar later met hen?

Disc 3
Great Plains toont de uitgestrekte wildernis van de Afrikaanse Savanne, de Aziatische Steppe, de Arctische toendra en de Noord-Amerikaanse prairies. Op deze grasvlaktes leven uiteenlopende dieren, waaronder de Tibetaanse vos, de pika en de Mongoolse gazelle, waarvan Planet Earth als eerste de migratie op film wist vast te leggen.

Jungles bedekken slechts drie procent van het aardoppervlakte, toch leeft hier meer dan de helft van alle diersoorten op aarde. Planet Earth biedt een unieke blik op deze fascinerende wereld, waar veel leven bloeit, maar waar overleven verre van makkelijk is.

Shallow Seas richt zich op het leven in oppervlaktewateren, zoals de pas ontdekte koraalriffen in Indonesië waar fantasiedieren leven als zeepaardjes, “elektrische” schaaldieren en zeeslangen die op een bizarre manier in groepen jagen en die hier voor het eerst zijn gefilmd.

Disc 4
Seasonal Forests toont indrukwekkende boslandschappen, zoals het Taiga-woud in het hoge Noorden, een uitgestrekt woud, waar eenlingen als de warg (wolverine) en de lynx op zoek zijn naar prooi. In Madagascar bestuderen we de bizare baobab, in Californië zien we de hoogste en oudste bomen ter wereld (4.000 jaar!), terwijl we in de bossen van Oost-Rusland getuige zijn van de overlevingsstrijd van de zeldzame Amur-luipaard.

Ocean Deep. Oceanen bedekken tweederde van de aarde, maar zijn voor het grootste deel onontdekte werelden. Deze spectaculaire aflevering duikt in deze verborgen wereld en toont unieke opnamen van het gevarieerde leven, van de diertjes aan de opervlakte tot de bizarre wezens in de diepte, zoals de vampierinktvis en de reuzenoctopus.

Disc 5
Saving Species. Voor hoeveel dieren is het laatste uur geslagen? Hoeveel soorten worden bedreigd door de oprukkende beschaving en klimaatverandering? Deze aflevering van Planet Earth geeft het antwoord door de experts aan het woord te laten.

Into The Wilderness stelt de vraag hoeveel plekken op aarde nog bestaan uit wilde, ongerepte natuur. Volgens sommige experts is dat nog steeds zo’n 40 procent. Maar hoe snel verdwijnt het? En wat zijn daarvan de gevolgen voor mens en dier?

Living Together begint met adembenemende beelden van bultrugwalvissen, die sinds het jachtverbod explosief in aantal zijn toegenomen. Op dezelfde manier probeert de mens andere dieren te redden, waaronder de panda. Maar helpt het ook? Deze aflevering van Planet Earth draait om de vraag hoe natuurbescherming kan overleven in een wereld die gedreven wordt door economie en vooruitgang.

Disc 6
Making of
Vijf jaar lang maakten 71 mensen op ruim 200 locaties, verspreid over de hele wereld, opnamen van de natuur. Zelfs op plekken waar een kwart eeuw lang geen mens was geweest. Planet Earth is een adembenemde en indrukwekkende blik op onze planeet, maar een kijkje achter de schermen is net zo spectaculair. Hier ziet u welke gevaren en obstakels de crew moest trotseren om opnamen te kunnen maken van de meest uiteenlopende dieren op aarde, waaronder hongerige leeuwen, ijsberen en haaien. In de “making of” bent u getuige van elke zenuwslopende seconde.

Product: DVD, Blu-ray
Details: 6 disc DVD Box; 6 disc Blu-ray Box
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 24 maart 2009
Producer: Alastair Fothergill

Features
Beeld: 16:9 anamorphic (1.78:1) (dvd) / high definition 1080p / 16:9 (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken, Nederlands gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Documentaire
Speelduur: +/- 550 minuten
Kijkwijzer: Alle leeftijden