:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: ROGUE
PERSBERICHT: ROGUE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-03-25 - Geplaatst door: Werner
ROGUE
The Best Killer Crocodile Movie Ever! (Washington Times)

De Amerikaanse reisreporter Pete neemt met een groep toeristen deel aan een riviercruise in het Noorden van Australië. Hij voelt zich meteen aangetrokken tot mooie reisgids Kate. Maar wanneer de boot onder water door iets wordt geramd, ontstaat er verwarring en strandt de groep op een klein eilandje. Terwijl de nacht valt en het getij stijgt, wordt duidelijk dat ze worden gestalkt door een gigantische zoutwaterkrokodil. Dan ontspint zich een strijd op leven en dood in een van de meest afgelegen gebieden ter wereld…

‘Rogue’ betekent zoveel als ‘booswicht’ of ‘snoodaard’ en dat is het minste wat je kan zeggen van de reuzenkrokodil in Rogue. De film beschikt over alle ingrediënten die dit type film (kijk maar naar Open Water of Jaws) moet hebben. En dat is volledig de verdienste van de Australische regisseur Greg Mclean, die ook het scenario schreef.

Greg Mclean wilde eigenlijk kunstenaar worden, tot hij begreep dat film “dé kunst van de 21e eeuw is”. Nochtans maakte hij in eigen land aanvankelijk vooral naam met opera- en theaterproducties (o.a. Hamlet met Cate Blanchett). Hij oogstte veel applaus voor zijn eerste kortfilm ICQ (2001), die werd gelauwerd op tal van festivals. Vier jaar later volgde zijn eerste langspeelfilm, Wolf Creek, een onafhankelijke, Australische horrorfilm. De film werd internationaal goed onthaald en leverde hem o.a. de Grand Jury Price op van het Sundance Film Festival in 2005. Rogue won dan weer de eerste prijs van het Australian Film Institute.

De mooie reisgids in de horror/avonturenfilm Rogue wordt vertolkt door Radha Mitchell (Finding Neverland, Melinda And Melinda, A Perfect Day). Haar tegenspeler Michael Vartan – neefje van Johnny Hallyday - pendelde als kind tussen Frankrijk en VS maar verkaste definitief naar de VS op zijn 18e, om zijn legerdienst te ontlopen. Zijn eerste filmproductie was nochtans een Franse: Un Homme Et Deux Femmes (1991). Internationale bekendheid oogstte hij met zijn rol van Franse soldaat (nota bene) in de Italiaanse film Fiorele. Zelf beschouwt hij The Pallbearer (1996) met David Schwimmer en Gwyneth Palthrow als zijn grote doorbraak. Vartan dook verder nog op in The Next Best Thing (2000) en had enkele gastoptredens in Ally McBeal, Friends en Alias.

Rogue is een zenuwslopende, tenenkrullende avonturen- en horrorfilm, door Washington Times omschreven als "The best killer crocodile movie ever’’.

Synopsis
In het ruige landschap van Noord-Australië neemt de Amerikaanse journalist Pete een riviercruise met een groep toeristen. Hij voelt zich meteen aangetrokken tot Kate, de mooie tourgids. Maar wanneer de boot wordt geraakt door iets onder water, verandert de pleziertocht in een nachtmerrie. De groep komt vast te zitten op een klein eilandje. De zon gaat onder en het wordt vloed, waardoor het eilandje langzaam maar zeker onder water komt te staan. Wachtend op hulp realiseren Pete, Kate en de anderen zich dat iets hen in de gaten houdt. Onder de kalme oppervlakte van het water wacht een reusachtige krokodil zijn kans af…

Na zijn shockerende horrordebuut Wolf Creek levert regisseur Greg Mclean met Rogue wederom een zenuwslopende film af, die herinneringen oproept aan Jaws en Open Water.

‘’The best killer crocodile movie ever’’ Washington Times

Features
Product: DVD
Details: Single Edition met speciale 3D-verpakking
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 10 maart 2009
Director: Greg Mclean
Cast: Radha Mitchell (Silent Hill, A Perfect Day), Michael Vartan (One Hour Photo, Alias), Sam Worthington (Terminator: Salvation, Avatar)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen 1.78:1
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Thriller
Speelduur: 95 minuten
Leeftijd: 16 jaar, angstUIT HET ARCHIEF