:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SAW V
PERSBERICHT: SAW V
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-04-15 - Geplaatst door: Werner
SAW V
In the end all the pieces will fit together

Seth ligt vastgebonden in een kamer, met zijn handen in een metalen doos. Boven hem zwaait een bijl heen en weer. Seth zal aan de dood kunnen ontsnappen als hij in de doos tijdig op een knop duwt. Maar hoe verder hij zijn handen in de doos duwt, hoe meer die binnenin vermorzeld worden. Uiteindelijk slaagt Seth er toch in op de knop te drukken, maar de bijl klieft hem desondanks doormidden…

Saw V gaat voort op hetzelfde elan van de vorige Saw-films. Maar er is één verschil. De man in de kamer kon niet ontsnappen, ook al slaagde hij in zijn opdracht. En dat is niet de stijl van Jigsaw! In Saw V maken we kennis met Jigsaw’s creatieve leerling Hoffman (Costas Mandylor), een man die – zo blijkt – al sinds de eerste Saw-film als hulpje van Jigsaw opdraaft. Daarmee worden meteen een aantal vraagstukken en open eindes van de vorige films verklaard. Tony Bell mag dan een beperkte rol hebben in deze Saw V, de film krijgt zeer positieve kritieken mee doordat hij duidelijkheid verschaft, rechtlijnig is en over een eenvoudige storyline beschikt. Ook de ‘vallen’ worden als de beste en meest ingenieuze bestempeld van alle Saw-films.

Dat is de verdienste van regisseur David Hackl. Hij was Production-Designer in de drie vorige Saw films en assisteerde Darren Lynn Bousman (regisseur van Saw II, III en IV) als Second-Unit Director in Saw III en IV. De man kent de Saw-films dus als geen ander en geeft toch een frisse visie aan Saw V. Een visie die het concept duidelijk goed heeft gedaan.

Saw V kwam, zoals de traditie het wil, in de VS uit op 23 oktober 2008, op de vrijdag vóór Halloween. De film blijft het goed doen in de bioscoop, en binnenkort zullen ook de Belgische Saw-fans de nieuwe Jigsaw in huis kunnen halen op DVD én Blu-ray. Fantasierijke en bloedige spelletjes verzekerd!

Synopsis
Jigsaw is dood, maar de nachtmerrie gaat verder! In dit vijfde deel van de Saw-saga wordt onthuld hoe de mysterieuze seriemoordenaar Jigsaw (Tobin Bell) zijn opvolger opleidde tot een even gewetenloze als creatieve killer. Maar FBI-agent Strahm, die zelf aan een dodelijke val van Jigsaw wist te ontsnappen, is Jigsaw’s opvolger op het spoor.

Ondertussen wordt het bloedige werk van Jigsaw voortgezet: in een kelder worden vijf mensen vastgeketend wakker. Boven hun hoofden zwaait een enorm mesblad. Zo gauw ze proberen los te komen, zal het mesblad hen onthoofden. Hoe kunnen ze deze dodelijke en sadistische val overleven? Het spel is maar net begonnen...

"Fans van de serie zullen smullen van Saw V!" - Horrorwatch

Features:
Product: DVD, Blu-ray
Details: DVD: 2 disc special edition / Blu-ray: single disc edition
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 21 april 2009
Regie: David Hackl
Cast: Tobin Bell (Saw I, II, III, IV), Costas Mandylor (Saw III, IV), Scott Patterson (Saw IV)
Leeftijd: 16 jaar, angst, geweld