:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SURFER, DUDE
PERSBERICHT: SURFER, DUDE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-05-19 - Geplaatst door: Werner
SURFER, DUDE
Love and Waves, that's what we need in these dark days!

Steve Addington (Matthew McConaughey) is een getalenteerd en beroemd surfer. Maar wanneer hij na een wereldtour terugkomt in zijn thuishaven Malibu, hoort hij van zijn manager (Woody Harrelson) dat hij blut is. Zijn sponsorcontract is gekocht door gladde zakenman Eddie Zarno (Jeffrey Nordling). Die wil Steve’s surfer moves opnemen voor een virtueel reality game. Maar Steve wil alleen maar het echte surfersleven leiden: blowen, luieren op het strand, en …surfen. Hij is vastbesloten om zichzelf niet te verloochen voor het grote geld. Maar Zarno schuwt geen enkele streek om Steve over te halen…

Surfer, Dude is een Texaans onderonsje. Matthew Mc Conaughey en regisseur S.R. Bindler (Hands On Hard Body: The Documentary) kennen elkaar nog van op de middelbare school in Longview, Texas. Ook Woody Harrelson (No Country For Old Men, The People Vs Larry Flynt, Indecent Proposal, Natural Born Killers) voor de gelegenheid met lange blonde surferlokken, werd geboren in Texas, maar hij groeide op in Ohio.

Er zijn nog andere linken. Harrelson staat bekend om zijn standpunten omtrent de legalisering van marihuana in de VS. Hij kreeg ooit een proces aan zijn broek voor het planten van 4 symbolische hennepplantjes in Kentucky. Daar werd er in de wet namelijk geen onderscheid gemaakt tussen hennep en marihuana. Harrelson won het proces! McConaughey op zijn beurt werd gearresteerd voor het bezit van marihuana. In Surfer, Dude mag hij in ieder geval naar hartelust zijn gang gaan…

McConaughey werd bij het grote publiek bekend door zijn rol naast Jenny ‘from the block’ Lopez in The Wedding Planner (2001). Deze mooie jongen is met zijn rebels imago erg populair bij het jonge volkje. Hij weet zijn tonnen charisma dan ook perfect uit te spelen in goedgekozen filmrollen. De voorbije jaren werd hij vier keer genomineerd voor de Teen Choice Awards en won hij een MTV Movie Awards voor zijn rol in A Time To Kill.

Naast deze twee blonde goden, zien we ook een uitstekende Jeffrey Nordling aan het werk als Eddie Zarno. Nordling heeft een uitgebreid TV-palmares (Melrose Place, Sex and the City, Bones, The Mentalist,…) en is in 2009 ook te zien als FBI agent Larry Moss in 24.

Interessante cast in een leuke film op een zonnige locatie; inderdaad what we need in these dark days. Een uitstekende film met de vakantie in aantocht!

Synopsis
Steve Addington (Matthew McConaughey) is een legendarische surfer die na een wereldtour terugkeert naar de stranden van Malibu. Maar een relaxed surferleven zit er niet in. Van zijn manager (Woody Harrelson) hoort hij dat hij blut is en dat zijn contract is opgekocht door de gladde zakenman Eddie Zarno die plannen heeft voor een realityprogramma en een computerspel. Ook al kan hij het geld goed gebruiken, toch is Steve niet van plan om daar aan mee te werken. Hij wil immers alleen surfen, wiet roken en op het strand liggen. Wanneer Zarno allerlei vuile trucs uithaalt om zijn zin te krijgen, beseft Steve dat hij in actie moet komen, wil hij zijn luizenleven kunnen behouden…

Product: DVD, Blu-ray
Details: Single Disc
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 9 juni 2009
Releasedatum: 09-06-09
Regie: S.R. Bindler
Cast: Matthew McConaughey (Tropic Thunder, Fool’s Gold, The Wedding Planner), Woody Harrelson (Seven Pounds, No Country For Old Men, Semi-Pro)
Genre: Komedie
Leeftijd: 12 jaar, Sex, Grof taalgebruik

Features dvd:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.78:1)
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 82 minuten

Features Blu-ray:
Beeld: 16:9 Widescreen (1.78:1) Full HD / 1080p
Geluid: Audio Dolby Digital 5.1 Engels
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 86 minuten

Extra's:
• Also or soon available