:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE WARLORDS
PERSBERICHT: THE WARLORDS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-06-17 - Geplaatst door: Werner
THE WARLORDS
Grootse spektakelfilm met Jet Li en Andy Lau, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de laatste grote krijgsheren

China, halverwege de 19de eeuw. Het land zit gevangen in de - tot dat moment - bloedigste oorlog in de wereldgeschiedenis. Het bataljon van Generaal Pang (Jet Li) wordt volledig van de kaart geveegd. Hijzelf wordt zwaargewond opgenomen in een dorpje waar hij vriendschap sluit met de bandieten Zhao (Andy Lau) en Wuyang (Takeshi Kaneshiro). Op advies van Pang sluiten ze zich aan bij het leger en onder hun leiding winnen ze de ene veldslag na de andere. Maar Pang’s ambitie kent geen grenzen en zijn methodes worden steeds wreder. Wanneer Zhao zich tegen hem keert, worden de voormalige bloedbroeders gezworen vijanden van elkaar.

Het heroïsche The Warlords van regisseur Peter Chan was dé grote winnaar op de Hong Kong Film Awards in 2007. De film sleepte er zowat alle prijzen in de wacht: Best Actor, Best Art Direction, Best Cinematography, Best Costume Design and Make Up Design, Best Director, Best Picture, Best Sound Design en Best Visual Effects.

Generaal Pang wordt vertolkt door China's ‘Nationale Schat’: Jet Li. Li’s vader overleed toen hij 2 jaar was en vanaf dan mocht hij van zijn moeder niks ‘gevaarlijks’ meer doen. Zo was hij bvb 15 jaar oud toen hij leerde fietsen. Hij mocht wel op zomerkamp, en daar ontdekte men op zijn 8e Li’s buitengewone talent voor ‘Wushu’. Wushu is China's nationale sport en een performance versie van verschillende martial arts stijlen door elkaar. Al op zijn 11e veroverde Li de gouden medaille op de Chinese Wushukampioenschappen. In totaal zou hij er 15 gouden en 1 zilveren na elkaar verzamelen. De roem die hij daarmee verwierf leverde hem filmrollen op in binnen- en buitenland. Jet Li’s eerste rol was die in de Chinese film The Shaolin Temple (1982). Zijn internationale doorbraak kwam er met de 4e Lethal Weapon-film (1998), naast supersterren Mel Gibson en Danny Glover. Al snel volgden er nog blockbusters: Romeo Must Die (2000, Andrzej Bartkowiak, met Aaliyah), Kiss Of The Dragon (2001, Chris Nahon, met Bridget Fonda), The Forbidden Kingdom (2008, Rob Minkoff, met Jackie Chan), The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor (2008, met Brendan Fraser). Naar eigen zeggen was Li ook gecast voor de rol van Li Mu Bai in Ang Lee’s meesterwerk Crouching Tiger, Hidden Dragon. Hij liet de rol echter vallen omdat hij zijn vrouw had beloofd niet te zullen werken terwijl zij zwanger was. De rol ging naar Yun-Fat Chow. In 2010 speelt Jet Li mee in een productie die aantoont hoezeer hij tot de wereldtop is doorgestoten: The Expendables, geregisseerd door Sylvester Stallone, met Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Mickey Rourke, Brittany Murphy, Dolph Lundgren, Eric Roberts, e.a.

The Warlords met Jet Li is een niet te missen prent met een van Azië’s grootste klasbakken in de hoofdrol. Disc 2 van de DVD bevat een interessante 'Making Of' en vertelt in een documentaire meer over het waargebeurde verhaal achter de Warlords.

Synopsis
China, halverwege de 19de eeuw. Het land verkeert in wat tot dat moment de bloedigste oorlog in de wereldgeschiedenis was. Na een hevige veldslag wordt de zwaargewonde generaal Pang (Jet Li) opgenomen in een dorpje. Daar sluit hij vriendschap met de bandieten Zhao (Andy Lau) en Wuyang (Takeshi Kaneshiro). De drie mannen worden bloedbroeders. Op advies van Pang sluiten ze zich aan bij het leger en onder hun leiding wint het leger de ene veldslag na de andere. Maar Pangs ambitie kent geen grenzen en zijn methodes worden steeds wreder. Wanneer Zhao zich tegen hem keert, worden de voormalige bloedbroeders gezworen vijanden van elkaar.

Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 7 juli 2009
Regie: Peter Chan
Cast: Jet Li (War, Hero, The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor)
Genre: Actie
Leeftijd: 16 jaar, actie en horror

DVD:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1)
Audio: Dolby Digital 2.0 (Engels) en Dolby Digital 5.1 (Mandarijn)
Taal: Engels en Mandarijn
Speelduur: 109 minuten

Extra's:
• Also or soon available
• Making of the Warlords
• Behind the scenes
• Deleted scenes
• Documentary: The History Behind The Warlords
• Liner Notes
• Photo Gallery
• Trailers
Speelduur: 130 minuten

Blu-ray:
Beeld: 16:9 Widescreen (2.35:1) Full HD / 1080p
Audio: Dolby Digital 5.1 & HD DTS
Taal: Mandarijn
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 114 minuten

Extra's:
• Also or soon available
• Making of the Warlords
• Behind the scenes
• Deleted scenes
• Documentary: The History Behind The Warlords
• Trailers
Speelduur extra’s: 118 minuten