:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: MAKE IT HAPPEN
PERSBERICHT: MAKE IT HAPPEN
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-06-18 - Geplaatst door: Werner
MAKE IT HAPPEN
Van de makers van Save the Last Dance en Step Up

Lauryn (Mary Elizabeth Winstead) droomt ervan te worden aangenomen op de Chicago School of Music & Dance. Ze vertrekt naar Chicago, maar de auditie verloopt niet zoals ze had gehoopt. Lauryn durft niet terug naar huis om haar broer te vertellen dat ze is afgewezen. Ze besluit voorlopig in Chigaco te blijven en gaat bij Ruby’s Club werken om geld te verdienen. Wanneer daar op een avond een van de danseressen uitvalt, grijpt Lauryn haar kans. Dansen is nog steeds haar lust en haar leven en aangemoedigd door haar nieuwe vrienden zet Lauryn alles op alles om haar droom toch nog te verwezenlijken.

Make It Happen is (onder meer) geschreven door Duane Adler, die ook verantwoordelijk is voor de scenario’s van Save The Last Dance (2001) en Step Up (2006). Net als haar voorgangers is ook Make It Happen een aanstekelijke dans- en tienerfilm die eenieder zal bekoren. Het thema? Jonge mensen die hun dromen proberen waar te maken, af en toe in een kuil donderen, maar er sterker dan ooit uitkomen. Een film over hoop, wilskracht en moed dus, gekaderd in een hippe dansscene. En genieten zal je zeker van de coole beats, strakke choreografie en hippe dansmoves.

Save The Last Dance betekende de grote doorbraak voor Julia Stiles (The Bourne Identity, Mona Lisa Smile). Wat de toekomst zal brengen voor Mary Elizabeth Winstead, Lauryn in de film, moeten we nog even afwachten. In ieder geval heeft ze al een zeer interessant parcours afgelegd. In 2006 was ze te zien in Bobby, een film met sterren als Anthony Hopkins, Helen Hunt, Laurence Fishburne, Ashton Kutcher, Demi Moore, Martin Sheen, Christian Slater, Sharon Stone, Elijah Wood enz. In 2007 speelde ze Lee, ‘de cheerleader’ in het fantastische Death Proof, een horrorprent met Kurt Russell, geschreven en geregisseerd door Quentin Tarrantino. Ook in 2007: Live Free Or Die Hard met Bruce Willis.

Winstead danst de pannen van het dak in Make It Happen, daarin bijgestaan door Ashley Roberts van The Pussycat Dolls en andere danstalenten. De swingende soundtrack bevat funky nummers van Lady GaGa, Jamelia en Chris Brown.

Synopsis
Lauryn droomt ervan te worden aangenomen op de Chicago School of Music & Dance. Ze vertrekt naar Chicago, maar de auditie verloopt niet volgens plan. Lauryn durft niet terug naar huis om haar broer te vertellen dat ze is afgewezen. Om geld te verdienen gaat Lauryn in Chicago bij Club Ruby’s werken. Wanneer daar op een avond een van de danseressen uitvalt, grijpt Lauryn haar kans. Ze beseft dat dansen nog steeds haar lust en haar leven is. Aangemoedigd door haar nieuwe vrienden zet Lauryn alles op alles om haar droom alsnog te verwezenlijken.

Features
Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 21 juli 2009
Regie: Darren Grant
Cast: Mary Elizabeth Winstead (Live Free Or Die Hard, Grindhouse, Final Destination 3)
Genre: Dance
Leeftijd: Alle leeftijden

DVD:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1)
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels en Frans
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 86 minuten

Extra's:
• Also or soon available

Blu-ray:
Beeld: 16:9 Widescreen (1.85:1) Full HD / 1080p
Audio: Dolby Digital 5.1 & HD DTS Engels
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 90 minuten


UIT HET ARCHIEF