:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: JCVD
PERSBERICHT: JCVD
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-07-10 - Geplaatst door: Ann
JCVD
The Muscles from Brussels is back in the biggest fight of his life!

Het gaat niet goed met Jean-Claude Van Damme. Hij heeft geldproblemen en vecht om het hoederecht over zijn dochter. Tot overmaat van ramp pikt Steven Seagal een rol in die voor hem bedoeld was. Om de chaos te ontvluchten en tot rust te komen, keert Jean-Claude terug naar zijn geboorteland, België. Wanneer hij in Brussel een bank binnenstapt om een cheque te innen, komt hij midden in een gijzeling terecht. Maar de politie denkt dat Jean-Claude de overvaller is; zelfs zijn ouders verdenken hem. De steracteur krijgt dus niet alleen de overvallers tegenover zich, maar ook de politie en het publiek. Een krankzinnig mediacircus barst los…

Tijdens de opnames van JCVD zei de Franse regisseur van Algerijnse origine Mabrouk El Mechri dit tegen zijn steracteur: "Wat de mensen van Jean-Claude Van Damme vinden wanneer ze de filmzaal binnenkomen, maakt niet uit. Wat ze denken over Van Damme wanneer ze de zaal verlaten, dát is belangrijk!"

En we zien inderdaad een nieuwe Muscles from Brussels in JCVD. Een die beter acteert dan ooit tevoren. JCVD gaat - zo vertelt El Mechri - over de tegenstelling tussen het mondaine Hollywood en de dagelijkse realiteit van het gewone leven. Onze realiteit en óns leven in dit geval, want de film speelt zich af in Brussel, de geboortestad van Jean-Claude Camille François Van Varenberg.

In een vorig leven was Jean-Claude Van Damme een karatekampioen. Zijn opleiding begon op zijn 11e, toen zijn vader hem inschreef in een martial arts school. De kleine Jean-Claude was namelijk een klein, mager kereltje dat best wat spiermassa kon gebruiken. Op zijn 19e, na ettelijke overwinningen, reisde Jean-Claude naar Hong Kong. Hij hoopte er mee te kunnen spelen in actiefilms. Later verhuisde hij naar Los Angeles, waar hij via Chuck Norris een baantje kreeg als buitenwipper in een club. Norris bezorgde Jean-Claude ook zijn eerste filmrolletje in de film Missing in Action (1984). Geen hoogvlieger, maar alvast een stap in de goede richting. Na een kleine demonstratie voor een bekend producer, kreeg Van Damme de ultieme kans om zijn martial arts te tonen in de film Bloodsport. De film zou onverwacht een box-office hit worden en Van Damme lanceren als ‘The Muscles from Brussels’.

Jean-Claude Van Damme is ondertussen uitgegroeid tot een van Hollywood’s action heroes, in de categorie van Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, en Arnold Schwarzenegger. Eind jaren ’90 werd het wat stiller rond hem, maar helemaal weg was hij nooit. Hij deed een gastoptreden in Friends (waarin Rachel verliefd op hem wordt) en speelde mee in een aantal kleinere films.

Met JCVD is Jean-Claude Van Damme helemaal terug. De nummer 188 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg wordt binnenkort 50, maar hij staat er, sterker en beter dan ooit.

Synopsis:
Het gaat niet goed met Jean-Claude: Steven Seagal pikt al zijn goede rollen in en financieel zit hij aan de grond. In een poging om het hectische leven in Hollywood te ontvluchten, vliegt hij naar zijn geboortestad Brussel. Wanneer hij een bank binnenstapt om een cheque te verzilveren, komt hij midden in een gijzeling terecht. De bank wordt overvallen en Jean-Claude krijgt de schuld! De politie, het publiek buiten en zelfs zijn ouders denken dat hij de bankrover is. Al snel draait de gijzeling uit op een krankzinnig mediacircus waarin Jean-Claude niet alleen de bankrovers tegenover zich heeft, maar ook de politie en de pers.

Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 7 juli 2009
Regie: Mabrouk El Mechri
Cast: Jean-Claude Van Damme
Genre: Aktie/Komedie
Leeftijd: 12 jaar, actie, horror en grof taalgebruik

DVD Features:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1)
Audio: Dolby Digital 5.1
Taal: Engels en Frans
Nederlands Ondertiteld
Genre: Aktie/Komedie
Speelduur: 93 minuten

BLU-RAY Features:
Beeld: 16:9 Widescreen (2.35:1) Full HD / 1080p
Audio: Dolby Digital 5.1 & HD DTS
Taal: Engels en Frans
Speelduur: 97 minuten