:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: EDEN LAKE
PERSBERICHT: EDEN LAKE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-08-26 - Geplaatst door: Werner
EDEN LAKE
Horror is just next door

Lerares verpleegkunde Jenny (Kelly Reilly) en haar vriend Steve (Michael Fassbinder) hebben een romantisch weekendje gepland aan het idyllische Eden Lake. Ze hebben nog maar net hun tent opgezet of de rust wordt al verstoord door een groepje luidruchtige jongeren en hun hond. Steve besluit koppig dat hij zich niet laat wegjagen en het koppel blijft overnachten in de tent. Vanaf dan worden de twee continu getreiterd: hun eten wordt bedorven, portefeuilles verdwijnen en hun auto wordt gestolen. Razend gaat Steve de confrontatie aan met de jongeren, maar tijdens de strubbeling die daarop volgt, wordt de hond van de leider dodelijk gewond…

Eden Lake is een van de meest meeslepende horrorfilms van het voorbije jaar. De film werd genomineerd als beste horrorfilm op tal van filmfestivals en won vier awards. Een groot en verdiend succes dus voor het regiedebuut van de schrijver van Gone (2007) en My Little Eye (2002), James Watkins. De rol van Steve wordt uitstekend ingevuld door de Duits-Ierse acteur Michael Fassbinder. Zijn talent werd overigens ook opgemerkt door het kundige oog van Quentin Tarantino die oordeelde dat de rol van Archie Hicox in zijn nieuwste meesterwerk Inglourious Basterds naar Fassbinder moest gaan. Eerder werd Fassbinder ook opgemerkt in Spielberg’s Band Of Brothers en speelde hij de Spartaanse soldaat ‘Stelios’ in 300. Andere opmerkelijke rollen zijn weggelegd voor Jack O’Connell (Brett), die eerder al schitterde in het fantastische This Is England (2006) en in het twee BAFTA-awards winnende tienerdrama Skins (2007). Jenny wordt vertolkt door een uitstekende Kelly Reilly (Ruth Rendell Mysteries, Pride & Prejudice).

Eden Lake is een horrorfilm met internationaal lovende kritieken. Een absolute aanrader voor wie houdt van goeie, geloofwaardige gruwel en spanning!


Synopsis
Jenny en haar vriend Steve laten Londen achter zich voor een weekendje kamperen in de natuur. Maar nadat ze hun tent hebben opgezet bij Eden Lake, worden ze al snel lastig gevallen door een groep luidruchtige en agressieve jongeren. Het romantische uitje verandert in een nachtmerrie. Wat begint met pesterijen, loopt al snel uit de hand, totdat Jenny en Steve gedwongen worden voor hun levens te vechten… Eden Lake is een even gruwelijke en meesterlijke horrorthriller van James Watkins, die eerder scenario’s schreef voor de ijzingwekkende thrillers Gone en My Little Eye. Met zijn regiedebuut Eden Lake heeft hij een instant-cultklassieker gemaakt, in de traditie van Sam Peckinpah’s Straw Dogs en John Boorman’s Deliverance, die op het filmfestival van Sitges werd bekroond met de speciale juryprijs.

Eden Lake is continu even bruut als geloofwaardig en laat je achter met een extreem naar en bedreigend gevoel”
4 sterren – Veronica Magazine

Product: DVD 2-disc special edition DVD / 1-disc Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 1 september 2009
Regie: James Watkins (My Little Eye, The Descent: Part 2)
Cast: Kelly Reilly (Pride & Prejudice, Sherlock Holmes), Michael Fassbender (Inglourious Basterds, 300)
Genre: Horror
Leeftijd: 16 jaar, angst, geweld

Features dvd:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Audio: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 90 minuten

Extra’s Disc 2:
• Interview Cast & Crew
• Behind the Scenes
• Liner Notes
• Photo Gallery
• Filmclips
• Featurette
• Trailers
Speelduur extra’s: 75 minuten

Features Blu-ray
Beeld: 16:9 Widescreen (2.35:1) Full HD / 1080p
Audio: Dolby Digital 5.1 & HD DTS Engels
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 91 minuten

Extra’s (speelduur 70 minuten):
• Interview Cast & Crew
• Behind the Scenes
• Featurette
• Also or Soon Available