:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: 100 FEET
PERSBERICHT: 100 FEET
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-09-21 - Geplaatst door: Werner
100 FEET
Till Death Do Us Part Wasn’t Enough…
IJselijke thriller van de schrijver van The Hitcher, met Famke Janssen

Marnie Watson (Famke Janssen) staat onder elektronisch huisarrest. Ze heeft haar gewelddadige echtgenoot uit zelfverdediging vermoord en moet haar straf thuis uitzitten. Marnie ontdekt al snel dat de gewelddadige geest van haar man nog rondwaart in het huis. Gevangen door haar elektronische enkelband moet ze vanaf dan nog grovere mishandelingen ondergaan dan ze voordien te verduren kreeg. Opnieuw moet ze vechten voor haar leven…

100 Feet is geschreven en geregisseerd door Eric Red. Dat is de schrijver van The Hitcher, de huiveringwekkende cultfilm uit 1986 met een sublieme Rutger Hauer als psychopaat/lifter John Ryder. Toeval of niet, maar in 100 Feet is de hoofdrol ook weggelegd voor een Nederlandse topacteur: Famke Janssen. Deze Amstelveense actrice brak internationaal door met haar rol als Xenia Onatopp, de vrouw die kon doden met haar dijen, in de Bondfilm GoldenEye (1995). Andere hoogtepunten in haar carrière zijn de films X-Men (2000) en de sequels waarin ze het personage Jean Grey vertolkt.

100 Feet is een zenuwslopende thriller, die Dutch FilmWorks erg leuk uitbrengt met een speciale licht- en geluidverpakking: een ijselijke gil die je alvast in de stemming brengt voor een avondje huiveringwekkend griezelen. Een aanrader!

Synopsis
100 Feet is een zenuwslopende thriller van Eric Red (de bedenker van The Hitcher) met een glansrol voor Famke Janssen. Nadat Marnie Watson (Famke Janssen) haar agressieve echtgenoot uit zelfverdediging heeft vermoord, wordt ze door de rechter onder huisarrest geplaatst. Een elektronische enkelband zorgt ervoor dat ze haar huis niet kan verlaten. Gevangen in haar eigen huis ontdekt Marnie al snel dat de geest van haar gewelddadige echtgenoot nog steeds rondwaart, belust op wraak. Bij leven mishandelde hij Marnie al, maar dat was niks vergeleken bij de terreurcampagne die hij voert vanuit de dood. Kan Marnie hem een tweede keer verslaan?

Features:
Product: 1-disc DVD met speciale licht- en geluidverpakking / Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 27 oktober 2009

Regie: Eric Red (The Hitcher)
Cast: Famke Janssen (Taken, X-Men, Hide And Seek, Don’t Say A Word), Ed Westwick (Children Of Men, Gossip Girl)
Genre: Thriller
Leeftijd: 16 jaar, angst en geweld

1-disc dvd:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1)
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 94 minuten

Blu-Ray:
Beeld: 16:9 Widescreen (2.35:1) Full HD / 1080p
Audio: Dolby Digital 5.1 & HD DTS Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 97 minuten