:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: GOOD
PERSBERICHT: GOOD
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-11-02 - Geplaatst door: Werner
GOOD
Een krachtig drama over WO II, met Viggo Mortensen

John Halder (Viggo Mortensen) is een Duitse professor literatuur in de jaren ’30. Geïnspireerd door persoonlijke ervaringen met zijn neurotische vrouw en seniele moeder, schrijft hij een emotioneel en eerlijk boek over euthanasie. Halder’s boek wordt onverwacht opgepikt door de Nazipartij die het gebruikt als propaganda. Gesteund door machtige politici, komt Halder’s carrière in een stroomversnelling terecht. Hij aanvaardt een job bij Adolf Eichmann, als inspecteur in een concentratiekamp…

Viggo Mortensen is intens in deze beklemmende en boeiende oorlogsfilm over de onwaarschijnlijk verstrekkende gevolgen die op het eerste gezicht onschuldige ideeën kunnen hebben. Jeffery Lyons van NBC noemt het zelfs Mortensens’ beste rol ooit. En dat is een uitspraak die telt, gezien diens staat van dienst. De Deens-Amerikaanse acteur Viggo Mortensen komt vanaf de jaren negentig in de picture met o.a. rollen in Sean Penn's The Indian Runner (1991), Brian de Palma's Carlito's Way (1993), Tony Scott's Crimson Tide (1995); Jane Campion's The Portrait Of A Lady (1996) en Ridley Scott's G.I. Jane (1997). In 1999 krijgt Mortensen een rol aangeboden door ene Peter Jackson voor een nieuw groot project: The Lord Of The Rings. Mortensen wil eerst afzeggen maar zijn zoon, een Tolkien-fan, overtuigt hem om de rol toch aan te nemen. De rest is filmgeschiedenis: De Tolkien-verfilmingen worden een wereldsucces en Mortensens’ carrière is voorgoed vertrokken.

Mortensen woonde tot zijn 11 jaar in Zuid-Amerika. Dat heeft hij gemeen met de regisseur van Good, Vicente Amorim. Vicente is de zoon van Celso Amorim, de huidige minister van Buitenlandse Zaken van Brazilië. Die kwam ooit in opspraak omdat hij de methoden van een aantal welgestelde landen van nu vergeleek met Nazi-propagandist Joseph Goebbels. Vicente Amorim, zelf geboren in Wenen, toont nu dat ook hij geïntrigeerd is door WO II en de verschrikkelijke dingen die toen gebeurd zijn. Good is een beklijvende film en een krachtig drama met prima vertolkingen van Viggo Mortensen, Jason Isaac en Jodie Whittacker. Dutch FilmWorks brengt deze must have film uit op DVD en Blu-ray. Niet te missen!

Synopsis
John Halder is een goede, fatsoenlijke Duitser die verkeerde beslissingen neemt wanneer de nazi’s de macht grijpen. Over zijn zieke moeder heeft Halder een boek geschreven, waarin hij een pleidooi houdt voor euthanasie. Tot zijn verrassing wordt het boek een succes binnen de hoogste regionen van de nazipartij, die Halders ideeën willen misbruiken voor hun gruwelijke plannen. Blind voor de werkelijke bedoelingen van de nazi’s, ziet Halder alleen zijn professionele succes. Hij wordt zelfs lid van de SS, zonder zich te bekommeren om het lot van de mensen om hem heen. Zoals zijn Joodse vriend Maurice, die dringend hulp nodig heeft om Duitsland te ontvluchten. Helpt Halder zijn vriend of is hij een willoze pion geworden?

“Een ongelooflijk krachtig drama over de Tweede Wereldoorlog. De beste rol van Viggo Mortensen tot nu toe.” - Jeffery Lyons, NBC
“Boeiend en origineel. Ik was begin tot eind gefascineerd.” - - Stephen Farber, Hollywood Life

Specificaties
Product:  DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 3 november 2009
Regie: Vicente Amorim (The Middle Of The World / 2000 Nordestes)
Cast: Viggo Mortensen (Eastern Promises, A History Of Violence, The Lord Of The Rings, Hidalgo, Appaloosa), Jason Isaacs (Harry Potter, Black Hawk Down), Mark Strong (Body Of Lies, RocknRolla)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1) (DVD) / Full HD/1080p (Blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 (DVD) * DTS-HD (Blu-ray) Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Speelfilm
Speelduur: 92 minuten (DVD), 96 min. (Blu-ray)
Leeftijd: 12 jaar, angst, discriminatie