:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: ENCOUNTERS AT THE END OF THE WORLD
PERSBERICHT: ENCOUNTERS AT THE END OF THE WORLD
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-11-03 - Geplaatst door: Werner
ENCOUNTERS AT THE END OF THE WORLD
Werner Herzog-documentaire, genomineerd voor een Oscar

Op 17 november ek komt Encounters At The End Of The World uit op DVD en Blu-ray. Deze prachitge natuurdocumentaire werd genomineerd voor een Oscar en is gemaakt door de man die wordt beschouwd als een van de beste regisseurs ter wereld: Werner Herzog (Rescue Dawn).

In Antarctica, het eind van de wereld, bestaat een verborgen gemeenschap, bestaande uit duizend mannen en vrouwen die heel dicht op elkaar leven en elke dag hun leven riskeren voor de wetenschap. Voor de eerste keer heeft iemand van buiten toestemming gekregen om een kijkje te nemen in deze wereld die elk voorstellingsvermogen te boven gaat. In zijn eerste documentaire sinds het ontluisterende Grizzly Man reist filmmaker Werner Herzog, vergezeld door een cameraman, naar de Zuidpool om de rauwe schoonheid van dit landschap in beeld te brengen… én de mensen die vrijwillig in deze bevroren wereld leven. Een fascinerende en indrukwekkende natuurdocumentaire!

Werner Herzog is een gelauwerd Duits filmregisseur, producer, schrijver en acteur. Zijn ouders waren biologen, een gegeven dat zijn films ontegensprekelijk heeft beïnvloed. Zo gaat Herzog vaak op zoek naar andere culturen of uitzonderlijke maatschappelijke thema's die hij dan benadert zonder enige vooringenomenheid. Hij maakte films over dwergen, een 'volwassen vondeling', Aboriginals, het Amazonewoud,…

Met zijn observerende manier van filmen is het niet verwonderlijk dat Herzog ook (natuur)documentaires maakt. Zo was er Little Dieter Needs to Fly (1997), het waargebeurde verhaal over een piloot die tijdens de Vietnamoorlog werd gevangengenomen in Laos. In Grizzly Man (2005) schetst Herzog een opmerkelijk portret van Timothy Treadwell, een Amerikaan die met grizzlyberen samenleefde in Alaska en uiteindelijk ook door een werd gedood. En in Encounters At The End Of The World doet Herzog voor de allereerste keer ooit het bij momenten hallucinante leven van wetenschappers op Antartctica uit de doeken. Een fantastische documentaire die hem een Oscarnominatie opleverde.

Dutch FilmWorks brengt Encounters At The End Of The World uit op een Special Edition 2-disc DVD. Bij de extra's: een interview met Werner Herzog door Jonathan Demme, regisseur van het Oscarwinnnende The Silence Of The Lambs (1991)!

Hoogtepunten uit Herzog’s carrière:
• 1972: 'Aguirre, Der Zorn Gottes', met Klaus Kinski
• 1979: 'Nosferatu: Phantom Der Nacht', met Klaus Kinski en Isabelle Adjani
• 1982: 'Fitzcarraldo', met Klaus Kinski en Claudia Cardinale
• 1987: 'Cobra Verde', met Klaus Kinski
• 1997: 'Little Dieter Needs To Fly'
• 2005: 'Grizzly Man'
• 2006: 'Rescue Dawn', met Christian Bale
• 2008: 'Encounters At The End Of The World'
• 2009: 'Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans', met Nicolas Cage en Val Kilmer

Synopsis:
In Antarctica, het eind van de wereld, bestaat een verborgen gemeenschap, bestaande uit duizend mannen en vrouwen die heel dicht op elkaar leven en elke dag hun leven riskeren voor de wetenschap. Voor de eerste keer heeft iemand van buiten toestemming gekregen om een kijkje te nemen in deze wereld die elk voorstellingsvermogen te boven gaat. In zijn eerste documentaire sinds het ontluisterende GRIZZLY MAN reist filmmaker Werner Herzog, vergezeld door een cameraman, naar de Zuidpool om de rauwe schoonheid van dit landschap in beeld te brengen… én de mensen die vrijwillig in deze bevroren wereld leven. Een fascinerende en indrukwekkende natuurdocumentaire!

Off The Map, Things Get Strange

“Fascinerend! Overweldigende beelden van de natuur.”- Het Parool -

Specificaties dvd:
Product: DVD 2-disc Special Edition DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 17 november 2009
Regie: Werner Herzog (Grizzly Man / Rescue Dawn / Bad Lieutenant / The White Diamond)

Disc 1
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Documentaire
Speelduur: 100 minuten

Disc 2
Extra’s:
• Jonathan Demme Interviews Werner Herzog
• Intervier: Dive Locker
• Guitars In Antarctica
• Ice Wall
• Under The Ice
• Over The Ice
Speelduur: 166 minuten