:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DOLAN'S CADILLAC
PERSBERICHT: DOLAN'S CADILLAC
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-12-01 - Geplaatst door: Werner
DOLAN'S CADILLAC
Een spannend Stephen King verhaal over wraak en obsessie

Dolan’s Cadillac is het donkere verhaal over een eenvoudige leraar, Tom Robinson (Wes Bentley). Zijn vrouw Elizabeth is ooggetuige van een executie in de Nevadawoestijn, uitgevoerd door gangsterbaas Jimmy Dolan (Christian Slater). Die zorgt ervoor dat zij uit de weg geruimd wordt, waardoor er geen proces kan plaatsvinden. De moord op Elizabeth blijft onopgehelderd en zonder harde bewijzen blijft Dolan een vrij man. De gefrustreerde Robinson broedt op wraak en zet dan maar op eigen houtje een ingenieuze val op voor Dolan…

Dolan’s Cadillac is gebaseerd op een spannend kortverhaal van Stephen King, uit de bundel Nightmares And Dreamscapes, King’s vijfde collectie kortverhalen. Er waren even plannen Dolan’s Cadillac te verfilmen met Kevin Bacon en Sylvester Stallone in de hoofdrollen, maar uiteindelijk gingen die naar Christian Slater en Wes Bentley.

De acteercarrière van de ondertussen 40-jarige acteur Christian Slater begon in 1976, toen hij van zijn moeder – een casting director – een rolletje kreeg in de film One Life To Live. In 1986 speelde Slater de hoofdrol in de klassieker The Name Of The Rose, naast Sean Connery. Latere kaskrakers die hem beroemd zouden maken, waren Robin Hood: Prince Of Thieves, Star Trek VI: The Undiscovered Country en True Romance (1991), (1993).

Elizabeth wordt vertolkt door de Canadese Emmanuelle Vaugier, een voormalig model en een veelzijdige actrice die afwisselend in films en televisieseries te zien is. Zo speelde ze in Smallville en CSI:NY, en had ze gastrollen in Viper, Charmed en Supernatural.

De regie van Dolan's Cadillac lag in handen van Jeff Beesley, een voor het grote publiek relatief onbekende maar zeer getalenteerde, jonge filmmaker uit Canada. Hij is er dan ook met verve in geslaagd om dit spannende Stephen King-verhaal om te zetten naar een beklijvende film die je niet loslaat. Dolan's Cadillac: een aanrader!

Synopsis
Tom Robinson is een vreedzame leraar wiens vrouw Elizabeth getuige is van een afrekening in het criminele milieu. Bang dat ze tegen hem zal getuigen, laat maffiabaas Jimmy Dolan haar vermoorden. Achtervolgd door de geest van zijn overleden vrouw, leeft Robinson nog maar voor één ding: wraak nemen op Dolan. Hij bedenkt een ingenieus plan dat geestelijk en lichamelijk het uiterste van hem vergt. Wanneer Robinson en Dolan diep in de woestijn eindelijk tegen over elkaar komen te staan, ontstaat een bloedige overlevingsstrijd… Een superspannend verhaal over wraak en obsessie van Stephen King!

Product: 1 disc premium DVD / 1 disc Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 1 december 2009
Regie: Jeff Beesley (Borderline Normal / Everybody's Doing It)
Cast: Christian Slater (Bobby, Interview With A Vampire, True Romance), Emmanuelle Vaugier (Saw II, Saw IV, Secondhand Lions), Wes Bentley (Ghost Rider, American Beauty, The Four Feathers)
Leeftijd: 16 jaar, geweld, grof taalgebruik

Specs DVD
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 85 minuten

Specs BLU-RAY
Beeld: 16:9 Widescreen (2.35:1) Full HD/1080p
Geluid: Dolby Digital 5.1 & HD DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 89 minuten