:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: FLASHBACKS OF A FOOL
PERSBERICHT: FLASHBACKS OF A FOOL
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2009-12-26 - Geplaatst door: Werner
FLASHBACKS OF A FOOL
Aangrijpend drama met Daniel Craig

Flashbacks Of A Fool is een aangrijpend drama over een zelfdestructieve Hollywoodacteur die terugblikt op zijn leven wanneer zijn beste vriend sterft.

Joe Scott (Daniel Craig) was ooit een beroemde acteur. Maar nu haalt hij alleen nog de krant door zijn wilde levensstijl. Wanneer hij hoort dat zijn jeugdvriend Boots op tragische wijze is overleden, gaan Joe’s herinneringen terug naar de laatste zomer van zijn jeugd, aan de Engelse kust. Toen was hij een jongen die slechts droomde van een carrière in Hollywood…

Daniel Craig begon zijn internationale filmcarrière als Angelina Jolie’s rivaal en liefdesobject in Lara Croft: Tomb Raider (2001). Hij kreeg een rol in Road To Perdition (2002) van Sam Mendes, naast Tom Hanks en Paul Newman. In 2005 speelde Craig mee in het fantastische Munich, van Steven Spielberg. En in oktober van datzelfde jaar tekende hij een contract voor vijf James Bond-films, tegelijk een contract voor de onsterfelijkheid. Craig’s casting als James Bond werd toegejuicht door vier voormalige Bond-acteurs: Pierce Brosnan, Timothy Dalton, Sean Connery en Roger Moore. En Casino Royale, de eerste Bond-film met Daniel Craig, werd meteen de tweede best verkopende Bond-film ooit!

In Flashbacks Of A Fool keert de Liverpoolse acteur terug naar zijn roots: Engeland. De film is nochtans grotendeels opgenomen in Cape Town, Zuid-Afrika en Malibu, Californië. Flashbacks Of A Fool is de eerste “echte” film van de Brit Baillie Walsh. Die is vooral bekend als regisseur van videoclips. Hij werkte met o.a. Massive Attack (Daydreaming, Unfinished Sympathy, Safe From Harm, en Be Thankful For What You've Got uit Eleven Promises (2001), Oasis (Lord Don’t Slow Me Down) en met INXS (I’m Only Looking: The Best of INXS).

Zoals te verwachten mag zijn van een videoclipregisseur, speelt de soundtrack (Roxy Music, David Bowie,…) een vitale rol in de film. Het script van de film werd dan ook geschreven rond de muziek. De prachtige cinematografie van Flashbacks Of A Fool is de verantwoordelijkheid van James Mathieon, die ook Gladiator, Matchstick Men en Kingdom Of Heaven deed.

Flashbacks Of A Fool is een parel, gemaakt door enkele klasbakken. Met andere woorden: niet te missen!

Synopsis
In dit stijlvolle en aangrijpende drama speelt Daniel Craig een aan lager wal geraakte Hollywoodster die terugkeert naar zijn Engelse geboorteplaats om de confrontatie aan te gaan met zijn duistere verleden… Joe Scott was ooit een beroemde acteur. Nu haalt hij alleen nog de krant met zijn wilde levensstijl, vol seks, drank en drugs. Wanneer hij hoort dat zijn jeugdvriend Boots op tragische wijze is overleden, gaan Joe’s herinneringen terug naar de laatste zomer van zijn jeugd, aan de Engelse kust. Toen was hij een jongen die slechts droomde van een carrière in Hollywood. Zijn vriendschap met Boots, zijn ontluikende seksualiteit, zijn eerste liefde… en een onbezonnen daad met vreselijke gevolgen. De dood van Boots dwingt Joe eindelijk om in het reine te komen met zijn verleden…

“Stijlvol, seksueel geladen en uiteindelijk heel aangrijpend” - Film Review -
Featuring music by Roxy Music, Scott Walker and David Bowie

Specificaties:
Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 7 december 2009 Single Disc DVD
Releasedatum: 15 december 2009 Blu-ray
Regie: Baillie Walsh (Mirror, Mirror / Massive Attack: Eleven Promos)
Cast: Daniel Craig (James Bond, Defiance, The Golden Compass), Mark Strong (Body Of Lies / RocknRolla / Sunshine)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1) (dvd) Full HD/1080p (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS (dvd), Dolby Digital 5.1 & HD DTS (blu-ray) Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Speelfilm
Speelduur: 108 minuten
Leeftijd: 12 jaar, angst, grof taalgebruik