:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SORORITY ROW
PERSBERICHT: SORORITY ROW
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-03-09 - Geplaatst door: Werner
SORORITY ROW
Sisters for Life….. and Death
Een spannende horrorfilm in de traditie van Scream en I Know What You Did Last Summer

Een studente in een studentenhuis wordt bedrogen door haar vriend en besluit hem eens goed liggen te hebben. Na het nemen van pillen veinst ze een OD. Haar panikerende vriend, Garrett, roept haar vriendinnen, die mee in het complot zitten, erbij. Samen besluiten ze zich te ontdoen van het lichaam in een nabijgelegen meer. Op een onbewaakt moment steekt de gestresseerde Garrett een staaf door het lichaam van zijn vriendin, waardoor ze echt sterft. Ze besluiten de moord niet naar buiten te brengen en voor altijd over het voorval te zwijgen. Maar tijdens hun graduation party, enkele maanden later, wordt de groep op een akelige manier herinnerd aan de bewuste nacht…

Sorority Row is de tweede langspeelfilm van de 32-jarige regisseur Stewart Hendler. Voor deze horrorfilm deed hij een beroep op een aantal aanstormende Hollywood-talenten, waaronder Rumer Willis, dochter van Demi Moore en Bruce Willis. Wie gelijkenissen wil zoeken, zal die vinden in de kaskrakers Scream en I Know What you Did Last Summer maar, niet onbelangrijk, Sorority Row was er eerst! Sorority Row is namelijk een remake van de horrorfilm The House On Sorority Row (Mark Rosman) uit 1983. Sorority Row is een rasechte slasher film volgens de traditie, een film die de fans van horror zeker zal bekoren. Verkrijgbaar op DVD en Blu-ray met leuke extra’s als Stories from the set, bloopers, deleted scenes, enzovoort.

Synopsis
Vijf studentes halen een grap uit met een medestudente. Tot hun schrik zien ze hun grap gruwelijk misgaan en komt het meisje om het leven. Ze besluiten het lijk te verbergen en spreken af er nooit meer over te praten. Eén ongeluk hoeft toch niet ook hun levens te verpesten? Maar enkele maanden later, tijdens hun afstudeerfeest, blijkt een mysterieuze moordenaar het op de vijf studentes te hebben voorzien en op iedereen die weet heeft van hun geheim… Een gruwelijk spannende horrorthriller in de traditie van Scream, My Bloody Valentine en I Know What You Did Last Summer.

Specificaties
Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 16 maart 2010
Regie: Stewart Hendler (Whisper,One)
Cast: Carrie Fisher (Star Wars), Briana Evigan (Step Up 2, S.Darko), Rumer Willis (Hostage, The House Bunny), Jamie Chung (Dragonball: Evolution)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.40:1) (dvd), 16:9 widescreen (2.40:1) full HD 1080P (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 (dvd) & HD DTS (blu-ray) Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Thriller
Speelduur: 97 minuten (dvd), 101 minuten (blu-ray)
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld, grof taalgebruik

Extra’s:
• Killer 101,
• Sorority row: stories from the set,
• Bloopers,
• Deleted scenes,
• Shower rehearsal (Easter egg)
• Trailers (blu-ray)
Speelduur extra’s: 49 minuten (dvd), 51 minuten (blu-ray)