:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE BOX
PERSBERICHT: THE BOX
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-06-03 - Geplaatst door: Werner
THE BOX
Thriller met Cameron Diaz en Frost/Nixon-acteur Frank Langella

Norma (Cameron Diaz) en Arthur Lewis (James Marsden) vormen een koppel dat het financieel niet al te breed heeft. Op een morgen vinden ze een mysterieus pakketje aan hun voordeur. Daarin zit een gesloten houten doosje met een knop en een nota waarop staat: “Mr. Steward zal langskomen om 17u”. Om vijf u krijgen ze bezoek van een oude man (Frank Langella) met een opvallende brandwonde op zijn gezicht. Hij vertelt hen dat als ze op de knop drukken, hij hen een miljoen dollars zal overhandigen, maar dat er tegelijkertijd ergens een onbekende zal sterven. Norma en Arthur denken lang na en nemen vervolgens een beslissing die hun leven drastisch zal veranderen...

The Box is de tweede film van schrijver-regisseur Richard Kelly nadat hij internationaal doorbrak met de fantastische, surrealistische thriller Donnie Darko (2001). In Donnie Darko zet een gigantisch, manipulatief konijn een getroebleerde tiener - gespeeld door de toen 20-jarige Jake Gyllenhaal - aan om misdaden te plegen. Ook in The Box verkent Richard Kelly opnieuw het science-fiction/horrorspectrum. The Box is gebaseerd op het kortverhaal Button, Button (Richard Matheson), dat werd gebruikt in een aflevering van The Twilight Zone in de jaren '80. Die aflevering is trouwens een mooie extra in de Limited Edition DVD en Blu-Ray van The Box. Richard Kelly kreeg voor The Box de medewerking van niemand minder dan Hollywood-lieveling Cameron Diaz. De Californische schone is meestal te zien in komedies of feel good movies, maar zoekt met deze spannende thriller The Box duidelijk nieuwe uitdagingen op. James Marsden maakte furore in televisiereeksen als The Nanny en Ally McBeal. Een van zijn eerste belangrijke filmrollen was Cyclops, het vriendje van Famke Janssen, alias Jean Grey, in X-Men. In Superman Returns (2006) mocht hij Lois Lane’s onfortuinlijke verloofde spelen, die jammerlijk moet vaststellen dat zijn aanstaande valt op de gespierde superheld. Opnieuw een mooie rol dus voor dit Versace en GAP-model dat door zijn vrienden ook wel Bello Jimmy wordt genoemd… De snode Mr. Steward wordt gespeeld door Frank Langella. Langella vertolkte in 2008 Richard Nixon in de (vijf maal voor een Oscar genomineerde) film Frost/Nixon (Ron Howard). Een prachtprestatie die hem op 71-jarige leeftijd een Oscarnominatie opleverde!

The Box wordt uitgebracht op DVD en Blu-ray, zowel op DVD + O-Card als een Limited Edition Blu-ray en DVD. De Limited Edition bevat interessante extra's zoals de aflevering Button, Button van de serie The Twilight Zone, een interview met Sci-Fi legende Richard Matheson en het kortverhaal The Box: Grounded in Reality.

Synopsis
Stel je voor: je krijgt een doos met daarin een knop. Als je die knop indrukt, krijg je een miljoen… en iemand op aarde zal sterven. Zou jij die knop indrukken? 1976. Norma Lewis is lerares. Haar man Arthur werkt bij NASA. Hun leven verloopt rustig en voorspelbaar, totdat op een dag een man voor de deur staat die Norma het doosje overhandigt met het voorstel: 1 miljoen en één dode als ze de knop indrukt. Ze krijgt 24 uur om te beslissen. Het is een duivels dilemma voor Norma en Arthur, die niet beseffen dat hun keuze angstwekkende gevolgen zal hebben, die verder reiken dan hun eigen noodlot. Na Donnie Darko keert filmmaker Richard Kelly terug met een duistere, mysterieuze thriller die de kijker uitdaagt om mee te denken over een onmogelijke keuze…

Specificaties
Product: Special & Limited Edition DVD en Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 15 juni 2010
Regie: Richard Kelly (Donnie Darko, World’s Greatest Dad)
Cast: Cameron Diaz (The Holiday,Vanilla Sky), James Marsden (The Notebook, X-Men), Frank Langella (Frost/Nixon,Wall Street)
Kijkwijzer: 12, angst, grof taalgebruik
DVD:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.40:1) (dvd); 16:9 widescreen [2.40:1] Full HD 1080p (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken (dvd); Dolby Digital 5.1 & HD DTS Engels gesproken (blu-ray)
Nederlands ondertiteld
Genre: Thriller
Speelduur: 111 minuten (dvd); 116 minuten (blu-ray)

Extra's Limited Edition DVD + Blu-Ray:
• 30mm dikke Clamshell verpakking met Digipack
• Limited Edition met vele extra’s, waaronder:
- De Twilight Zone aflevering Button, Button
- Interview met Sci-Fi legend Richard Matheson
- The Making Of the Visual Effects
- Short Story The Box: Grounded in Reality
- Music Video Prequels

Tagline
- Would You Push The Button?
- You are the Experiment.

Reviews
“Deze bijzondere film is als een wakende droom, je moet hem niet bekijken, je moet hem ervaren.” - Humo

UIT HET ARCHIEF