:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE BATTLE OF PASSCHENDAELE
PERSBERICHT: THE BATTLE OF PASSCHENDAELE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-06-07 - Geplaatst door: Werner
THE BATTLE OF PASSCHENDAELE
Canadees oorlogsdrama over Wereldoorlog I

There's only one rule: don't die!
In WWI, A small band of Canadian soldiers challenged an enormous German army. This is their story.

November, 1917. Na vier maanden van keiharde gevechten tegen de Duitsers weten de Canadese troepen het Belgische stadje Passchendaele in te nemen. De strijd die daarvoor geleverd werd, staat tegenwoordig symbool voor zowel de ongelooflijke gruwel als de heldenmoed die de Eerste Wereldoorlog kenmerkten. Regisseur Paul Gross, wiens grootvader de slag bij Passendale als Canadese soldaat meemaakte, heeft met The Battle Of Passchendaele een indrukwekkende reconstructie gemaakt van die brute veldslag. Hij vertelt zijn grootvaders verhaal door de ogen van de jonge sergeant Michael Dunne (Paul Gross),die naar het front reist om aan de zijde van zijn zwager te vechten.

Passendale, een landelijk dorpje in West-Vlaanderen, is sinds de Eerste Wereldoorlog een begrip: honderdduizenden soldaten sneuvelden er op het slagveld. Getuige daarvan is de begraafplaats Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland, met 11 952 graven, waarvan 70% van onbekenden en vier met een Duitse nationialteit. Passendale heeft ook nog een New British Cemetery, een Canadian Memorial en een New Zealand Forces Memorial. Omdat het Britse leger stafkaarten gebruikte met de oude schrijfwijzen van de Vlaamse plaatsnamen, is Passendale in de internationale oorlogsliteratuur bekend als Passchendaele. Gedurende de Eerste Wereldoorlog werd het dorp totaal verwoest. De Slag om Passendale werd beschreven als een hel van modder en vuur, één der bloedigste veldslagen aller tijden, die duurde van 4 oktober tot 6 november 1917. Op 28 september 1918 werd het dorp definitief op de Duitsers heroverd door het 4e Regiment Karabiniers en door de Grenadiers. De totale Britse verliezen aan het Westelijk Front bedroegen 448 614 man aan doden, gewonden, zieken, deserteurs, vermisten en krijgsgevangenen. De totale Duitse verliezen in Vlaanderen gedurende dezelfde periode bedroegen 270 710 man. Bij de Fransen vielen ongeveer 8 500 doden, de overige verliezen zijn niet bekend. In totaal verloren dus een ruwe 450.000 man het leven in de slag bij Passendale. Een overweldigend aantal slachtoffers in verhouding tot de slechts acht kilometer die het front verschoven is, maar helaas geen uitzondering in deze oorlog.

The Battle Of Passchendaele ontving wereldwijd positieve reviews. De levensecht gefilmde gevechtscenes werden zelfs vergeleken met de openeningsscene van Saving Private Ryan (Steven Spielberg, 1998). Een absolute aanrader!

Synopsis
November, 1917. Na vier maanden van keiharde gevechten tegen de Duitsers weten de Canadese troepen het Belgische stadje Passchendaele in te nemen. De strijd die daarvoor geleverd werd, staat tegenwoordig symbool voor zowel de ongelooflijke gruwel als de heldenmoed die de Eerste Wereldoorlog kenmerkten.Regisseur Paul Gross, wiens grootvader de Slag om Passchendaele als Canadese soldaat meemaakte, heeft met deze film een indrukwekkende reconstructie gemaakt van die brute veldslag. Zijn film vertelt dit verhaal door de ogen van de jonge sergeant Michael Dunne, die naar het front reist om aan de zijde van zijn zwager te vechten. De oorlogsgruwel die deze mannen meemaken, zal hun verdere levens tekenen…

Product: DVD + Slipcase, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 29 juni 2010
Regie: Paul Gross (Eastwick, Due South)
Acteurs: Gil Bellows (The Shawshank Redemption, The Weather Man), Paul Gross (Eastwick, Due South), Carolina Dhavernas (Breach, Hollywoodland), Joe Dinicol (Diary Of The Dead, The Virgin Suicides)

Reviews
"Passchendaele proves itself a thoughtful, emotional offering with a real heart." Moviemuser.co.uk
"World War One drama hits home!" historical-films.suite.com –
“Passchendaele laat de wreedheid van het slagveld zien en confronteert de kijker met de realiteit van oorlog.” Pop Journalism
“The War scenes rival the opening scene of Saving Private Ryan” Now Magazine

Specificaties
16:9 anamorphic widescreen [1.78:1] (dvd) 16:9 widescreen [1.78:1] Full HD 1080p (Blu-ray)
Dolby Digital 5.1 & DTS (dvd); Dolby Digital 5.1 & HD DTS (blu-ray)
Engels/ Frans gesproken, Nederlandse en Franse ondertiteling
Genre: Oorlog
Speelduur film: 110 minuten
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld, angst,grof taalgebruik

Extra's
• Making of the Road to Passchendaele
Speelduur extra’s: 45 min

UIT HET ARCHIEF