:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: BAD LIEUTENANT PORT OF CALL NEW ORLEANS
PERSBERICHT: BAD LIEUTENANT PORT OF CALL NEW ORLEANS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-07-13 - Geplaatst door: Werner
BAD LIEUTENANT: PORT OF CALL NEW ORLEANS
The only criminal he can't catch is himself.
Modern meesterwerk van Werner Herzog met Nicolas Cage

Terrence McDonagh (Nicolas Cage) is een corrupte politieman in New Orleans die in de naweeën van orkaan Katrina een gevangene redt van de verdrinkingsdood. McDonagh’s moed wordt beloond met promotie en een medaille, maar hij houdt een ernstig rugletsel over aan de reddingsactie. Verdoofd door pijnstillers, marihuana en coke gaat McDonagh steeds meer zijn boekje te buiten terwijl de grens tussen privé, werk en criminaliteit steeds vager wordt …

Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans is een modern meesterwerk van Werner Herzog, met een indrukwekkende Nicolas Cage in de hoofdrol. De Duitse regisseur Werner Herzog (Little Dieter Needs To Fly, Grizzly Man, Rescue Dawn, Encounters At The End Of The World) is naast filmmaker ook documentairemaker. En dat zie je. Herzog observeert in zijn films vaak figuren die op een of andere manier afwijken van het 'normale’. De afwijkende persoon in Bad Lieutenant wordt op een fantastische manier vertolkt door Nicolas Cage, die op een sympathieke manier moeiteloos in de huid van de corrupte Terrence McDonagh kruipt. Ook mooi om zien: de prachtige Eva Mendes (We Own The Night, Hitch, Training Day) als sensuele luxeprostituee en grote liefde van McDonagh. En Val Kilmer als collegaflik… Een fantastische cast dus. Maar ja, wie in Hollywood wil er niet vereeuwigd worden in de films van Werner Herzog… Alhoewel vaak wordt beweerd dat Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans een remake is van Abel Ferrara’s Bad Lieutenant (1992) met Harvey Keitel, veegt Herzog dat compleet van tafel: "It only has a corrupt policeman as the central character and that's about it." En later, reagerend op een uitval van Abel Ferrara: "I've never seen a film by him. I have no idea who he is." Herzog geeft wél toe dat hij misschien beter een andere titel gekozen had...

Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans is een van de beste films van de afgelopen jaren: zinderend, broeierig, donker en bij momenten hilarisch. De film mocht wereldwijd laaiend enthousiaste reviews ontvangen. Met andere woorden: waar wacht je nog op?

Synopsis
The Bad Lieutenant is een modern meesterwerk: een rauwe misdaadthriller en zwarte komedie ineen, met een indrukwekkende hoofdrol van Nicolas Cage. In deze losse remake van Abel Ferrara’s klassieke cultfilm speelt Nicolas Cage de rol van zijn leven als de flamboyante, corrupte politieman Terence McDonagh. Na Hurricane Katrina redt hij een gevangene van de verdrinkingsdood, wat hem een medaille, een promotie en een ernstige verwonding aan zijn rug oplevert. Om de chronische pijn te verzachten neemt hij steeds meer drugs, die hij steelt van dealers en junkies. Wanneer Terence geconfronteerd wordt met een vijfvoudige moord, komt hij recht tegenover de plaatselijke drugsbaas Big Fate te staan. Door zijn drugsgebruik neemt Terence echter steeds grotere risico’s…

Specificaties
Product: DVD + Slipcase / Blu-ray + Slipcase
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 27 juli 2010
Regie: Werner Herzog (Grizzly Man, Fitzcarraldo, Rescue Dawn)
Cast: Nicolas Cage (Lord Of War, Kick Ass, Leaving Las Vegas), Eva Mendes (Ghost Rider, Hitch, 2 Fast 2 Furious), Val Kilmer (Deja Vu, Kiss Kiss Bang Bang)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1) (dvd) Full HD 1080p (Blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS (dvd), Dolby Digital 5.1 & HD DTS (Blu-ray) Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 122 minuten
Genre: Thriller/Crime
Klassificatie: 12 jaar, angst, geweld, grof taalgebruik, drugs- en/of alcoholmisbruik

Extra’s:
• Alternate Trailer
• Interviews Cast & Crew
• Photography Book, Photos by Lena Herzog
Speelduur: 54 minuten

Reviews
NRC – 4 sterren - Een film waarin Nicolas Cage toont dat hij wel degelijk een belangwekkend acteur is.
De Telegraaf – 4 sterren - Een feelgood cultfilm met een glansrol voor Nicolas Cage
Volkskrant – 4 sterren - Werner Herzog maakt een jazzy meesterwerk waarbij typeringen als chaotisch, absurd en overdreven een compliment zijn.
Het Nieuwsblad – 4 sterren - Zijn naam (Nicolas Cage) zou in het rijtje Nicholson – Pacino – De Niro nochtans niet misstaan.
AD – 4 sterren - Het origineel met Harvey Keitel viel toch nauwelijks te overtreffen? FOUT!
Revu – 4 sterren - Dankzij de kranjorume onemanshow van Cage lijkt ook de nieuwe Bad Lieutenant voorbestemd tot cultstatus.

Recensies Amerika
Empire – 5 sterren
The Guardian – 4 sterren

Prijzen
Officiële selectie Film Festival in Toronto & Venetië
Nederlandse première op het IFFR