:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> LimeLight Pictures >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2010
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2010
Bron: LimeLight Pictures - Datum: 2010-08-08 - Geplaatst door: Werner
THE AGATHA CHRISTIE HOUR - Box 3

met daarin: Magnolia Blossom & The Case Of The Discontented Soldier

The Agatha Christie Hour tv serie is gebaseerd op de kortverhalen van de legendarische suspenseschrijfster Agatha Christie. In deze derde box eveneens twee verhalen uit de reeks.

Deze serie bestaat uit 10 korte verhalen van de bekende schrijfster Agatha Christie. De verhalen zijn van uiteenlopende genres - romantiek, mysterie, jeugdige avonturen en moord komen aan bod - en spelen zich af in het Engeland van de jaren '20 en '30. Ze werden zo authentiek mogelijk en met oog voor detail verfilmd en bekende Britse acteurs zetten graag een personage neer. Voor het eerst uitgezonden op TV in 1982 en nu voor het eerst op DVD ! Deze box bevat 2 verhalen uit de serie.

DVD 1: Magnolia Blossom
De op het eerste zicht gelukkig getrouwde Theodora Darrell wordt verliefd op Vincent, een zakenrelatie van haar echtgenoot. Vastberaden een nieuw leven te beginnen met Vincent, vlucht Theodora samen met hem weg. Maar al snel krijgt ze slecht nieuws te horen: Richard's zaak zou te gronde gegaan zijn. Theodora keert uit loyaliteit onmiddellijk terug naar haar echtgenoot. Ze ontdekt echter dat Richard geen eerlijke zaken doet en dat er meer op het spel staat dan alleen zijn job verliezen. Zij is zijn enige redding

DVD 2: The Case Of The Discontented Soldier
John Wilbraham, koloniaal officier op pensioen, verveelt zich dood en gaat op zoek naar actie en romantiek in zijn leven. Hij reageert op een advertentie van Parker Pyne die hem avontuur belooft. Zo komt hij in contact met de ietwat schuchtere Freda Clegg. Freda erfde van haar vader een schattenmap en een valse advocaat heeft er alles voor over om die te bemachtigen. Wilbraham kan haar nog net redden. Samen met Freda trekt Wilbraham op zoek naar de schat in Afrika. Echter, het scenario voor dit avontuur werd geschreven door Ariadne Oliver, handlangster van Parker Pyne, noveliste en schrijfster van bestsellers in Engeland en Amerika. Maar Freda en John worden verliefd op elkaar. Is er echt een schat of is ware liefde de beloning?

Technische gegevens:
Met o.a.: Alexandra Bastedo, Ralph Bates, Jermy Clyde, Charles Hodgson, Ciaran Madden, Jack May, Brian Oulton, William Gaunt, Patricia Garwood, Maurice Denham, Lally Bowers, Angela Easterling, Veronica Strong, Derek Smee, Karen Mount, Jason Norman, Paul Dadson, Barbara New, Lewis Fiander, Peter Brayham, Terence Plummer,
Regie: John Frankau, Michael Simpson
Scenario: Agatha Christie (kortverhaal), John Bryden Rodgers (adaptatie), T.R. Bowen (dramatisatie)

Configuratie: 2 DVD
Speelduur: ca 100 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3 Genre: Suspense
Geluid: Mono
Leeftijd: 12
Kijkwijzer: - Release datum: Net uit!
Releasedatum: 08-07-2010

Eveneens verkrijgbaar:
THE AGATHA CHRISTIE HOUR Box 1
THE AGATHA CHRISTIE HOUR Box 2


REGENESIS - SEIZOEN 1

Naar aanleiding van de TV première van Seizoen 2 brengen we het eerste seizoen van deze fantastisch TV-reeks nog even onder de aandacht. Vanaf 19 juli zal Canvas het tweede seizoen van Regenesis uitzenden.

ReGenesis is een fictiereeks rond de activiteiten van NorBac, North American Biotechnology Advisory Commission, een team van internationale wetenschappers die controversiële biotechnologische evoluties onderzoekt. Van genetische manipulatie en klonen over designer-baby's tot bioterriorisme komen aan bod. Kan de nieuwe wetenschap de wereld redden of leidt ze de mens naar zijn ondergang? De belangen zijn erg groot, voor zowel regeringen als bonafide en malafide organisaties. Aan de hand van spannende verhalen, komen in ReGenesis verstrekkende sociale, politieke en ethische aspecten van de wetenschappelijke ontwikkeling aan bod. Bekend van Canvas.

DVD 1 :
Afl. 1 : 'Baby Bomb' :
NorBAC vecht tegen de tijd wanneer een dodelijk virus recht op Toronto afkomt. Om de uitbraak van het virus te stoppen moet onderzoekshoofd David Sandstrom alle mensen opsporen die besmet zijn, inclusief 'patiënt nul'. Alsof het dodelijke virus tegenhouden alleen nog niet genoeg is, krijgt hij ook af te rekenen met zijn rebelse dochter die onverwachts weer binnenvalt. Bovendien het de CEO van NorBAC het vertrouwen verloren in Davids topvirologe, net nu hij haar het hardst nodig heeft

Afl. 2 : 'Spare Parts' : NorBAC heeft de verspreider van het dodelijke virus geïdentificeerd. Het is nog maar een baby. Caroline en David ondervragen de moeder van het kind over hoe het besmet is geraakt, maar die kan hen niet veel wijzer maken. Caroline houdt er rekening mee dat de verspreiding van het virus een daad van bioterreur kan zijn geweest. Ondertussen ontmoet Davids dochter Lilith de dodelijk zieke Mick. Die vermoedt dat hij een kloon is en alleen tot leven werd gewekt om een ziek familielid te redden. Indien zijn verhaal klopt zou hij nu op een zelfde manier kunnen geholpen worden. Hij vraagt David om zijn vermoeden te bevestigen.

Afl. 3 : 'The Face of God' : Mick en Lilith proberen nog steeds te achterhalen of Mick een kloon is. Daarom breken ze in bij Mick's vader. Hij is een gerenommeerde geneticus waardoor het niet ondenkbaar is dat Mick's verhaal klopt. Caroline verdenkt topvirologe Hira ervan om banden te hebben met terroristische organisaties en heeft haar daarom weggestuurd zolang het onderzoek loopt. David doet er alles aan om zijn medewerkster terug te halen. NorBAC krijgt ook te maken met een aantal demonstranten onder leiding van een fanatieke dominee. De demonstranten geloven dat Christus weer tot leven kan worden gewekt met behulp van bloedresten op een spijker die bij de kruisiging gebruikt zou zijn. Ze willen dat David dat bewijst. Die heeft echter geen zin om God te spelen.

DVD 2 :
Afl. 4 : 'Prions' :
Wanneer de gekkekoeienziekte op verschillende plaatsen in Noord-Amerika uitbreekt onderzoekt David de link tussen de slachtoffers. In de nasleep van Hira's dood wil hij de praktijken van de frauduleuze dominee aan het licht brengen. Bovendien verdenkt hij zijn oude kameraad Danny, een hockeyspeler, ervan om een gevaarlijke soort doping te gebruiken.

Afl. 5 : 'The Oldest Virus' : David is nog steeds op zoek naar de bron van de dodelijke prionziekte. Hij verdenkt een groot landbouwbedrijf ervan om besmette kippen te hebben verkocht en zo het virus te hebben verspreid. Ondertussen probeert hij zijn vriend Danny te overtuigen om te stoppen met gentherapie. Caroline tracht op haar beurt David te overtuigen. Ze wil dat hij Jill Langston de kans geeft om te solliciteren voor de vrijgekomen virologenvacature. David's aanvankelijk tegenzin slaat helemaal om wanneer hij Jill in levende lijve ontmoet.

Afl. 6 : 'The Trials' : NorBAC evalueert een experimentele behandeling voor kinderen met leukemie. Net wanneer ze op het punt staan om de kankerbehandeling veilig te verklaren sterft een kind. David lapt ondertussen alle regels aan zijn laars en trekt op eigen houtje naar Nunavut in Noord Canada om er een staal op te halen van een bevroren lichaam dat volgens hem besmet is met de Spaanse griep. Lilith maakt een uitstapje met Mick in Quebec en beseft plotseling hoe ziek Mick wel is.

DVD 3 :
Afl. 7 'Faint Hope' :
Carlos Serrano, de senior researcher van het bedrijf, wil een vriend helpen die dreigt te sterven aan aids. Carlos wil de man behandelen met een nieuwe, maar gevaarlijke gentherapie. Daarom overtuigd hij David om het lab in Houston te bevoorraden met gesmokkelde stamcellen, zodat hij zijn vriend kan behandelen. Wanneer in het onderzoek naar een nieuwe behandeling voor leukemie weer een patiëntje sterft, is David vastbesloten om uit te vissen waarom de behandeling niet werkt.

Afl. 8 : 'Black-out' : Een grote stroompanne aan de oostkust van het land doet de bevolking vrezen voor terroristische aanslagen maar NorBAC ontdekt dat de stroompanne veroorzaakt is door een 'plastic-etende' bacterie. Het bedrijf zoekt naar een manier om de bacterie te stoppen voor ze nog meer problemen teweegbrengt. Lilith's moeder is teruggekeerd naar Davids huis om haar dochter te steunen na de dood van Mick, maar de oude discussies met David laaien daarbij weer heftig op. David's collega's hebben zo hun eigen zorgen. Caroline vreest dat ze borstkanker heeft en de biochemicus van NorBAC vertelt David dat hij een aanbieding gekregen heeft voor een andere job.

Afl. 9 : 'The Secret War' : Mayko Tran, die voor NorBAC informatie verzamelt, brengt het team op de hoogte van een merkwaardige zaak. Heel wat burgers die teruggekeerd zijn uit Irak, lijden aan de meest uiteenlopende mysterieuze ziekten. Ondertussen vraagt Carlos aan NorBAC om uit te vissen waarom er in een klein Mexicaans dorpje zoveel mensen zijn met bloedstollingproblemen. Hij vermoedt dat er een verband is met het laboratorium in het dorp, dat onderzoek doet naar genetisch gemanipuleerde organismen. De reputatie van Jill, de nieuwe virologe, komt in opspraak door kritiek op een door haar gepubliceerd onderzoeksrapport.

DVD 4 :
Afl. 10 : 'The Source' :
In het onderzoek naar het Iraakse syndroom gaat David na of de ziekten van de teruggekeerde burgers te wijten zijn aan een slecht functionerend waterzuiveringssysteem. Jill en Carlos zoekt in Mexico voort naar de oorzaak van de bloedstollingproblemen van enkele dorpsbewoners. Ze vermoeden dat een hybride plant, gekweekt om landmijnen te detecteren, aan de oorzaak ligt van de ziekte. Wanneer die theorie niet blijkt te kloppen komt ook David over naar Mexico. Hij onderzoekt of de ziekte iets te maken heeft met muggen die genetisch gemanipuleerd werden om malaria te voorkomen. Op NorBAC zelf krijgt Caroline de diagnose waarop ze ongeduldig wachtte. Biochemicus Bob verlaat het bedrijf om zich aan zijn passie te wijden: de creatie van parfums.

Afl. 11 : 'The Promise' : NorBAC wordt tijdelijk overgenomen door een collectief bestuur om een catastrofale pokkenramp te vermijden. Jill betekent aan David dat ze medicatie neemt voor haar paniekaanvallen. David zelf vraagt zich ondertussen af of de uitbraak van het dodelijke Mirandavirus iets te maken heeft met het geheime biochemische lab van de Amerikaanse overheid. Hij acht het niet onmogelijk dat de maker van het Mirandavirus nog een ander, nog dodelijker virus, tot zijn beschikking heeft.

Afl. 12 : 'Ressurection' : David en Jill trekken naar Colorado waar een SARS-achtige ziekte is uitgebroken. Wanneer David ontdekt dat het om het virus gaat dat hij zelf in Nunavut opgegraven heeft, maakt een beklemmend schuldgevoel zich over hem meester. Hij is erg van streek en wordt door zijn onoplettendheid aangereden door een auto. David wordt in coma afgevoerd naar het hospitaal vooraleer hij iemand heeft kunnen waarschuwen voor het gevaar. Zijn collega Mayko Tran komt naar Colorado om 'patiënt nul' te proberen vinden.

Afl. 13 : 'The Longest Night' : David komt weer bij bewustzijn en verlaat het hospitaal. Hij is vastbesloten zijn schuld te bekennen en een vaccin te vinden vooraleer de Spaanse griep uitgroeit tot een pandemie, maar uiteindelijk blijkt hij niet de schuldige te zijn. Onderzoek wijst uit dat de uitbraak van de griep teruggaat tot een vogel die gegeten heeft van de onbedekte resten van het lijk in Nunavut. David is echter zeker dat hij het lichaam weer goed begraven had. Dan vindt het team van NorBAC een aanwijzing die kan leiden tot de man die achter het gevaarlijke Mirandavirus zit.

Met o.a.: Peter Outerbridge (Lucky Number Slevin, Cool Runnings), Ellen Page (X-Men - The Last Stand), Maxim Roy (Babel, Fatal Affair), Conrad Pla (The Terminal), Mayko Nguyen, Dmitry Chepovetsky, Mishu Vellani, Greg Bryk, Mark Rendall, Kristin Booth, Tara Spencer-Nairn, Lynne Griggin (Wind At My Back (tv series)), - e.v.a.
Regie: John L'Ecuyer, Don McBrearty, Jerry Ciccoritti
Scenario: Christina Jennings (creator), Avrum Jacobson, Jason Sherman, Tom Chehak, Lara McKinnon
Muziek: Tom Third

Technische gegevens:
Configuratie: 4 DVD
Speelduur: ca 780 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Genre: TV serie / Thriller
Geluid: Dolby 5.1
Leeftijd: 12
Kijkwijzer: Geweld / Angst


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron