:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE GHOST WRITER
PERSBERICHT: THE GHOST WRITER
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-10-05 - Geplaatst door: Werner
THE GHOST WRITER
Roman Polanski-film met Ewan McGregor en Pierce Brosnan

De succesvolle Britse ghostwriter ‘The Ghost’ (Ewan McGregor) haalt de lucratieve opdracht binnen om de memoires van voormalig Brits premier Adam Lang (Pierce Brosnan) neer te schrijven. Die heeft zich intussen teruggetrokken op een eiland waar hij samen met zijn vrouw, minnares en een complete staff een luxueus en geïsoleerd bestaan leidt. Lang wordt echter opgejaagd door pers en demonstranten omwille van wat begint te lijken op een groot, internationaal schandaal: tijdens zijn premierschap zou hij hebben toegestemd in geheime uitleveringen van verdachte terroristen aan de CIA. The Ghost komt tijdens zijn onderzoek een aantal zaken te weten die de bom kunnen doen barsten, maar tegelijkertijd zijn eigen leven in gevaar brengen…

The Ghost Writer, gebaseerd op het boek van Robert Harris (Fatherland, Archangel), is het jongste geesteskind van veelbesproken regisseur Roman Polanski. De film kreeg unaniem positieve reviews in de VS en Engeland en won bovendien de Zilveren Beer op het Festival van Berlijn (2010). Polanski maakte The Ghost Writer af vanuit gevangenschap, een situatie die meer dan waarschijnlijk heeft bijgedragen tot de somberheid, de donkerte van deze intrigerende, politieke thriller.

Hollywood liet het niet aan zijn hart komen: Polanski kreeg een absolute sterrencast op de been. Van de Schotse Ewan McGregor (Angels & Demons, Cassandra’s Dream, Star Wars), de Ierse Pierce Brosnan (James Bond, Seraphim Falls, Remember Me) tot Kim Catrall (Sex And The City) en Olivia Williams (The Body, The Sixth Sense, An Education).

The Ghost Writer wordt uitgebracht op DVD en Blu-ray met slipcase. Een absolute topfilm!

Reviews
Veronica - 4 sterren: “Polanksi’s vloeiende, feilloze regie geeft het een kijkgemak dat bijzonder plezierig werkt”
AD – 4 sterren: “De beste thriller van Polanski sinds Chinatown
De Telegraaf – 4 sterren: “Polanski is in vorm met deze prikkelende politieke thriller”
Het Parool – 4 sterren: “Roman Polanski benut in The Ghost Writer alle middelen om de spanning tussen de hoofdpersonen voelbaar te maken”
REVU – 4 sterren: “Met zijn zorgvuldige regiestijl doet Polanski de sfeer van thrillers uit de jaren zestig en zeventig herleven”
NRC – 4 sterren: “The Ghost Writer is spannend dankzij het gebruik van klassieke methodes”
Spits: “Polanski bewijst als geen ander te weten hoe een thriller in beeld moet worden gebracht”
Trouw: “Polanski weet de constante beklemming die de ghostwriter voelt op prachtige wijze over te brengen”
Het Nieuwsblad – 5 sterren: “Thriller van ouderwetse klasse” “Polanski is weer helemaal op dreef”
De Standaard – 4 sterren: “In deze superieure thriller is het genieten geblazen van Polanski’s vakmanschap”
HUMO – 4 sterren: “De dialogen en oneliners hebben we in jaren niet meer zo horen knetteren”

Synopsis
Wanneer de succesvolle Britse ghostwriter, ‘The Ghost’ (Ewan McGregor) instemt om de memoires te schrijven van de vroegere premier van Groot-Brittannië, Adam Lang (Pierce Brosnan), lijkt dat de kans van z’n leven te zijn. Hij vliegt naar het Amerikaanse huis van Adam Lang om de onafgemaakte biografie te kunnen voltooien van zijn voorganger die bij een ongeluk is omgekomen. De reputatie van de voormalige premier ligt onder vuur vanwege de beschuldiging dat hij op de hoogte was van het illegaal uitleveren van verdachte terroristen aan de CIA ten tijde van zijn premierschap. Het eiland waar Adam Lang samen met zijn vrouw Ruth (Olivia Williams) en zijn persoonlijke assistente en tevens minnares Amelia (Kim Catrall) en ook ‘The Ghost’ verblijft, wordt omringd door verslaggevers en demonstranten. Tijdens zijn schrijfwerk ontdekt ‘The Ghost’ geheimen die niet alleen de wereldpolitiek op haar grondvesten zal doen schudden, maar ook zijn eigen leven in gevaar zullen brengen.

Read between the lies

Specificaties
Product: DVD, Blu-ray
Details: DVD + Slipcase / Blu-ray + Slipcase
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 5 oktober 2010
Regie: Roman Polanski (The Pianist, Rosemary’s Baby, Chinatown, Frantic)
Cast: Ewan McGregor (Angels & Demons, Cassandra’s Dream, Star Wars), Pierce Brosnan (James Bond, Seraphim Falls, Remember Me), Kim Catrall (Sex And The City), Olivia Williams (The Body, The Sixth Sense, An Education)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1) (dvd) Full HD 1080p (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 + DTS (dvd)
Engels gesproken / Frans gesproken
Nederlands Ondertiteld / Frans ondertiteld
Speelduur: 122 minuten (dvd), 128 minuten (blu-ray)
Genre: Thriller
Classificatie: 9 jaar, angst, grof taalgebruik

Extra’s:
• An Interview with Roman Polanski,
• Fiction or Reality,
• The Cast of the Ghost Writer
Speelduur: 31 minuten

UIT HET ARCHIEF