:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE EXPENDABLES
PERSBERICHT: THE EXPENDABLES
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-12-02 - Geplaatst door: Werner
THE EXPENDABLES
Dé actiefilm van het jaar

Oorlog is hun manier van leven. Ze vertrouwen alleen elkaar. Ze zijn The Expendables: een groep doorwinterde huurlingen onder leiding van Barney Ross (Sylvester Stallone). In opdracht van de mysterieuze Mr. Church (Bruce Willis) beginnen ze aan wat een routineklus lijkt: een Zuid-Amerikaans land infiltreren en een einde maken aan het schrikbewind van een wrede dictator. Maar al snel blijkt dat ze erin zijn geluisd. Hun opdracht is niets minder dan een zelfmoordmissie. Ross en zijn team staan echter voor een groter gevaar, dat hun onderlinge band dreigt te vernietigen…

Alle actiehelden verzameld in één film! Het werd nooit eerder gedaan. Het idee kwam dan ook van de koning der actiehelden, Sylvester Stallone. Die schreeft samen met Dave Callaham (Tell-Tale, The Horseman) het scenario van The Expendables, regisseerde de film én nam de hoofdrol voor zijn rekening. Sylvester Stallone, Jason Statham, Mickey Rourke, Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jet Li, Eric Roberts, Terry Crews, Steve Austin, Randy Couture,… De macho-cast van The Expendables maakte dat de verwachtingen hoog gespannen waren. En die verwachtingen werden ook ingelost: The Expendables kreeg wereldwijde positieve recensies en wordt beschouwd als een geslaagd eerbetoon aan de actiehelden van weleer en het actiegenre dat gedurende de jaren ’80 een bloeiperiode kende. Stallone heeft overigens ook geprobeerd om Jean Claude Van Damme te strikken, maar de Belgische acteur bedankte voor een rol in de film.

In België trokken zo’n 284 000 bezoekers naar de bioscoop voor The Expendables. De film bracht in ons land zo’n 1 888 000 Euro op. De titel van The Expendables verwijst naar een quote uit de film Rambo: First Blood Part II (1985):
* Co Bao: Why did they pick you? Because you like to fight?
* Rambo: I'm expendable.

Sylvester Stallone zelf brak zijn nek tijdens de opnames, bij een vechtscene met Stone Cold Steve Austin, een voormalig professioneel worstelaar. Dat en veel meer komt u te weten op de 137 minuten durende extra’s op de DVD, Blu-ray en Collector's Edition van The Expendables.

Reviews
Veronica Magazine: De actiescènes zijn precies wat ze wezen moeten: talrijk, knetterhard, lekker lawaaierig en zo subtiel als een bataljon bulldozers.

Metro: The Expendables is leuk voor iedereen die opgroeide met Rambo, Commando en Die Hard: ethisch weinig verantwoorde actiefilms uit de eighties.

TV Krant: Het idee achter The Expendables is even simpel als sterk. Het lijkt alsof Stallone een recept voor succes heeft gevonden.

De Telegraaf: Ouderwets kleurig vakwerk derhalve en met al die verweerde actiesterren een geslaagde, bijna vertederende hommage aan de actiefilms van weleer.

Tros Kompas: In The Expendables laten de grote actiesterren van weleer zien dat ze hun kunstjes nog niet verleerd zijn.

Movie 2 Movie: De plot en de karakters worden nergens pretentieus en dat maakt het een plezier om naar te kijken. De vechtscènes zitten goed in elkaar en vliegen je om de oren.

FilmTotaal: Het kameraadschap, de actie en vooral de nostalgie maken van The Expendables een heerlijke, schaamteloze ouwe-jongens-krentenbroodfilm.

Synopsis
Oorlog is hun manier van leven. Ze vertrouwen alleen elkaar. Ze zijn The Expendables: een groep doorgewinterde huurlingen onder leiding van Barney Ross (Sylvester Stallone). In opdracht van de mysterieuze Mr. Church (Bruce Willis) beginnen ze aan wat een routineklus lijkt: een Zuid-Amerikaans land infiltreren en een einde maken aan het schrikbewind van een wrede dictator. Maar al snel blijkt dat ze erin zijn geluisd. Hun opdracht is niets minder dan een zelfmoordmissie. Ross en zijn team staan echter voor een groter gevaar, dat hun onderlinge band dreigt te vernietigen…

Tagline
- Choose your weapon
- The most awesome action cast ever assembled
- Everyone of us is expendable

Specificaties
Product: DVD, Blu-ray
Details: DVD + Slipcase / Blu-ray + DVD Combopack / Blu-ray + DVD Collector's Edition met Expendables Lighter en 6 unieke artcards
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 21 december 2010
Regie: Sylvester Stallone (Rambo IV, Rocky Balboa)
Cast: Sylvester Stallone (Rambo, Rocky), Jason Statham (Snatch, Crank I,II, The Italian Job), Jet Li (Hero, Unleashed, The Warlords), Mickey Rourke (The Wrestler, Iron Man II, Sin City), Bruce Willis (The Fifth Element, Die Hard, 16 Blocks), Arnold Schwarzenegger (Terminator I,II,II, Predator, End Of Days), Dolph Lundgren (Universal Soldier I,II,III, Retrograde, Rocky IV), Eric Roberts (The Dark Knight, Hunt To Kill), Terry Crews (Gamer, The Longest Yard, Street Kings), Steve Austin (The Longest Yard, Hunt To Kill, The Condemned), Charisma Carpenter (Buffy The Vampire Slayer, Angel)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.40:1) (dvd), 16:9 Widescreen Full HD 1080p (2.40:1) (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS (dvd), Dolby Digital 5.1 & 7.1 HD DTS Master Audio (blu-ray)
Speelduur: 100 minuten (dvd), 104 minuten (blu-ray)
Genre: Actie
Classificatie: 16, geweld, grof taalgebruik

Extra’s dvd:
• Interviews Cast & Crew
• Behind The Scenes
• Commentary Track Sylvester Stallone
Speelduur extra’s: 56 minuten

Extra’s blu-ray:
• Commentary Track Sylvester Stallone
• Comic Con 2010 Panel
• From the Ashes: Post Production and Release
• Bloopers (Gag Reel)
• Deleted Scenes
• Interviews Cast & Crew
• Behind the Scenes
• Expendables “The Ultimate Recon”
Speelduur Extra’s: 137 minuten