:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: ACHTER DE SCHERMEN VAN PLANET EARTH
PERSBERICHT: ACHTER DE SCHERMEN VAN PLANET EARTH
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-12-15 - Geplaatst door: Werner
PLANET EARTH: NIEUWE ONTDEKKINGEN
Achter de schermen van Planet Earth

Na het succes van de tv-serie Planet Earth en de bioscoopfilm Earth komt de BBC met een nieuwe documentaire op DVD: Planet Earth: Nieuwe Ontdekkingen. In deze extra documentaire wordt nieuw beeldmateriaal gecombineerd met persoonlijke verhalen van de makers van Planet Earth. De kijker krijgt een compleet en fascinerend beeld over de totstandkoming van de meest gewaardeerde natuurserie ooit.

Planet Earth is een veelgeprezen documentairereeks van de BBC. Meer dan vijf jaar filmen, met ruim veertig high definition-camera’s, op tweehonderd locaties resulteerde in het ultieme portret van onze aarde. De unieke natuurbeelden werden in een monumentale documentaireserie van 11 afleveringen gegoten. De makers van Planet Earth nodigen je nu uit om de wereld áchter al dat natuurschoon te ontdekken; boeiende verhalen die net zo knap en avontuurlijk zijn als de serie en film zelf. In Planet Earth: Nieuwe Ontdekkingen zijn de allermooiste en meest indrukwekkende momenten van Planet Earth bij elkaar gebracht. Voor de liefhebbers een nieuw hoofdstuk in de prachtige saga!

Disc 1
Great Planet Earth moments:
De makers van de serie onthullen hun verhalen achter de meest memorabele scenes uit Planet Earth. Aan de hand van herinneringen en anecdotes komen we er achter welke vaardigheden en technieken gebruikt werden om de prachtige shots te maken. Vaak ging dit gepaard met veel pijn en moeite en een ongelooflijke dosis toeval en geluk.

Planet Earth diaries:
Elf mini-documentaires die ieder dieper ingaan op een ander element van het productieproces; Van de manier waarop haaien werden gelocaliseerd tot de moeilijkheden van het filmen in het hart van de jungle: iedere uitdaging heeft zijn eigen fenomenale verhaal.
1. Eye in the sky
2. Snow leopard quest
3. Diving with piranhas
4. Into the abyss
5. Wild camel chase
6. Alive in the freezer
7. Shot in the dark
8. Trouble in paradise
9. Shark quest
10. Forest fliers
11. Ocean wanderers

Disc 2
Bonus-documentaire: BBC EARTH Natural World – Secrets of the Maya Underworld
Onder de met jungle bezaaide tempels in Yucatan Peninsula te Mexico is een verbazingwekkende ontdekking gedaan: Het grootste labyrinth van ondergrondse rivieren en volgelopen steengrotten ter wereld. Deze wonderlijke omgeving herbergt een schat aan natuurverschijnselen: van ontzagwekkende druipsteengrotten tot de meest bizarre diersoorten.

Synopsis
Planet Earth: de veelgeprezen en baanbrekende documentairereeks van de BBC. Meer dan vijf jaar filmen, met ruim veertig high definition-camera’s, op tweehonderd locaties: Planet Earth is niets minder dan het ultieme portret van onze aarde. Een monumentale documentaireserie van in totaal 11 afleveringen waarin zeldzame gebeurtenissen, onmogelijke locaties en intieme momenten van dieren zijn vastgelegd. In deze extra documentaire zijn de allermooiste en meest indrukwekkende momenten bij elkaar gebracht. Dit is de ultieme Planet Earth!

Tagline: Meet your planet

Productspecificatie
Product: 2 disc DVD + slipcase
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 7 december 2010
BBC Earth – Nieuwe Ontdekkingen
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 2.0
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Genre: Documentaire/Natuur
Speelduur: 201 minuten
Kijkwijzer: 6 jaar, angst