:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: JURASSIC PARK III
PERSBERICHT: JURASSIC PARK III
Bron: Universal - Datum: 2002-03-11 - Geplaatst door: Serge
Universal Pictures introduceert op 7 maart Jurassic Park III op DVD

Een nieuw prehistorisch avontuur wenkt op 7 maart met de release van Jurassic Park III op DVD. In deze, opnieuw grensverleggende, film laat Universal Pictures ons dinosaurussen zien als nooit tevoren: te land, ter zee en zelfs in de lucht! De DVD biedt een grote verzameling bonusmateriaal waaronder een kijkje achter de schermen van Industrial Light and Magic en de Stan Winston Studio.

Dinosaurus-hype leeft voort
In '97 liet Steven Spielberg ons voor het eerst kennis maken met levensechte dinosaurussen op het witte doek. Dankzij de modernste technieken werd Jurassic Park een wereldwijd succes. Spannend, geloofwaardig en realistisch. Iedereen, van jong tot oud, liet zich meeslepen. Jurassic Park luidde het begin in van een wereldwijde dino-hype. Tentoonstellingen, tv-documentaires, radioprogramma's en natuurlijk Jurassic Park II volgden. The Lost World sleepte overigens een Academy Awardฎ nominatie in de wacht voor de beste visuele effecten. Het derde deel, Jurassic Park III, is nu ook op DVD verschenen: een spannend avontuur in combinatie met angstaanjagende en nog realistischer geanimeerde dinosaurussenfantasie die voor onze ogen werkelijkheid wordt! Maar blijft het wel bij fantasie? Onlangs voorspelde de Britse futuroloog Ian Pearson dat in 2006 wetenschappers in staat zouden zijn dino's tot leven te wekken! Misschien worden de extra's op de volgende DVD wel n๓g spectaculairder

Synopsis
Het avontuur begint wanneer de wereldberoemde paleontoloog Dr. Alan Grant (Sam Neil!) besluit een rijke avonturier Paul Kirby (William H. Macy) en zijn vrouw Amanda (Tea Leoni) te begeleiden bij een verkenningsvlucht over het eiland Isla Sorna, dat vroeger werd gebruikt als broedkamer voor InGen's prehistorische dieren. Dr. Grant komt er echter al snel achter dat de Kirby's niet helemaal eerlijk zijn geweest over het ware doel van de reis. Dr. Grants grote angst wordt werkelijkheid als zij stranden op het eiland en hij wederom oog in oog komt te staan met de dinosaurussen. Tot overmaat van ramp blijken de dinosaurussen nog sneller, agressiever en intelligenter te zijn geworden dan iemand ooit had durven vrezen, inclusief een nieuwe jager waar zelfs de T-Rex niet tegen opgewassen blijkt! Jurassic Park III: een bloedstollend avontuur!

Releasedatum: 7 maart 2002

Regie: Joe Johnston

Cast: Sam Neil, William H. Macy, Tea Leoni, Alessandro Nivola

Specificaties:
Beeld: 1:85.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2001
Leeftijd: 12
Speelduur: 91 min.

Extra's:
• The making of Jurassic Park III,
• De nieuwe dinosaurussen van Jurassic Park,
• Een rondleiding in de Stan Winston Studio,
• Een bezoek aan ILM,
• Trailers,
• Montana: Op zoek naar nieuwe dinosaurussen,
• Achter de schermen,
• Van storyboards tot uiteindelijke film,
• Fotoarchief van Jurassic Park III,
• Materiaal op DVD-rom waaronder verschillende interactieve spellen,
• Dinosaurus van alle kanten,
• Filmcommentaar van het special effects team: Stan Winston (robotics), John Rosengrant (live action effects supervisor), Dan Taylor (ILM animatie director), en Michael Lantieri (mechanical effects execution supervisor)