:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2011
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2011
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2011-03-29 - Geplaatst door: Werner
BURLESQUE
 

Christina Aguilera en Cher schitteren samen in de ultieme zang-en

dansfilm van het jaar
 

Met Burlesque, verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD, nodigt Sony Pictures Home Entertainment filmliefhebbers uit om een sexy en plezierige plaats te ontdekken waar muzikale dromen uitkomen. De succesvolle zangeres Christina Aguilera en de Oscarwinnende muzieklegende Cher schitteren samen in dit zang-en dansspektakel van schrijver/ regisseur Steven Antin. Burlesque gaat over een meisje met een uitzonderlijk zangtalent dat opgroeide in een kleine stad en aan de slag gaat in de nachtclub Burlesque. Als winnaar van de 2010 Golden Globe Award voor Beste Lied weet Burlesque te verrassen met aanstekende dansnummers, ongelooflijke zangprestaties en een ijzersterke cast. Naast Christina Aguilera en Cher zien we ondermeer Stanley Tucci, Kristen Bell, Cam Gigandet, Julianne Hough en Eric Dane aan het werk.

 

Ali (Christina Aguilera) is een meisje uit een klein dorp met een grote stem. Ze ruilt haar vertrouwde omgeving in voor een onzekere toekomst in LA om haar dromen te volgen. Ze komt terecht in The Burlesque Lounge, een majestueus theater op zijn retour. Ali kan er beginnen als serveuse bij Tess (Cher), de eigenares en headliner van de club. De groteske kostuums en gedurfde choreografieën brengen het naïeve meisje in vervoering en ze zweert dat ze er ooit zelf op het podium zal staan. Ali geraakt al snel bevriend met één van de danseressen, maakt een vijand van één van de andere jaloerse danseressen en springt in het oog bij Jack (Cam Gigandet), een barman en muzikant. Met de hulp van de scherpzinnige toneelmeester en de presentator klimt Ali op van de bar naar het podium. Haar spectaculaire stem herstelt The Burlesque Lounge in zijn vroegere glorie maar niet vooraleer een charismatische ondernemer een aanlokkelijk voorstel doet...

 

Kijkers kunnen nu genieten van Burlesque zoals nooit tevoren dankzij de buitengewone beeld-en geluidskwaliteit van Blu-ray Disc. Bovendien beleef je uren lang kijkplezier met de veelbelovende extra's zoals een unieke glimp achter de scènes van deze adembenemende filmmusical. Extra's op de Blu-ray Disc bevatten commentaar van de schrijver en regisseur Steven Antin, "De Burlesque Lounge: Alternate Full Musical Performances", een alternatieve opening en hilarische bloopers. Bovendien kan je zangacts afspelen in de vaste volgorde of deze shuffelen met de Burlesque Jukebox.

 

Exclusief verkrijgbaar op Blu-ray Disc is de BD-Live gecreëerde movieIQ+sync, die kijkers toegang verleent tot live weetjes over de cast, crew, muziek en productie van de film en het mogelijk maakt je favoriete musical liedjes toe te voegen aan een unieke Burlesque playlist. Bijkomend bonusmateriaal omvat achter-de-scène filmpjes "Burlesque is Back", "The Performers: The Cast of Burlesque", Setting the Stage: Production Design & Photography", "Inside the Dressing Room: Creating the Burlesque Look", en "The Set List: The Music & Choreography of Burlesque."

 

Regisseur: Steve Antin

Acteurs: Christina Aguilera, Cher (Moonstruck, The Witches Of Eastwick), Stanley Tucci (The Devils Wears Prada, Julie & Julia), Kristen Bell (Couples Retreat, Forgetting Sarah Marshall), Cam Gigandet (Easy A, Twilight), Julianne Hough (Upcoming Footloose), Eric Dane (Valentin's Day, Grey's Anatomy)

Genre: Drama -Komedie
Release Blu-Ray Disc en DVD koop op 20 april 2011
 
Extra's op DVD / Blu-Ray Disc

• 6 optredens van Christina Aguilera, Kristen Bell en de dansers

• Alternatief einde
• Bloopers
• Audiocommentaar van de regisseur
Extra's exclusief op Blu-ray disc
• 5 documentaires over de muziek, het dansen en de cast
• movieIQ met de platligt van Burlesque
 

STAND BY ME
 

Robb Reiner's coming-of-age klassieker viert zijn 25ste verjaardag met een prachtige Blu-ray release

 

Sony Pictures Home Entertainment viert de 25ste verjaardag van het beklijvende coming-of-age verhaal Stand By Me, gebaseerd op een roman van Stephen King: "The Body". De film kreeg een Oscarnominatie voor Beste Aangepaste Script en een Golden Globe nominatie voor Beste Regisseur. Het is een tijdloos verhaal over vriendschap en volwassen worden. Dankzij zijn uitstekende cast – Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss, Corey Feldman, River Phoenix, Jerry O'Connel en Wil Wheaton – en ontroerende muziek werd de film een instant klassieker. De collector's edition Blu-ray Disc zal beschikbaar zijn vanaf 6 april.

 

In een klein plaatsje in Oregon zoeken een paar vrienden naar het lichaam van een vermiste tiener. De gevoelige Gordie (Wil Wheaton), de stoere Chris (River Phoenix), de flamboyante Teddy (Corey Feldman) en de angsthaas Vern (Jerry O'Connel) willen de helden van het dorp worden. Maar hun 2-daagse zoektocht verandert in een ontdekkingsreis. Als ze een bende tegen het lijf lopen, ontdekken ze bij zichzelf een kracht waarvan ze niet eens wisten dat ze die hadden.

 

De extra's op de Blu-ray Disc collector's edition bieden een intrigerende kijk op de video reünie naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de film, met regisseur Rob Reiner en acteurs Wil Wheaton en Corey Feldman. Het bonusmateriaal biedt ook een muziekvideo aan, met daarin de helaas overleden River Phoenix en de documentaire Walking The Tracks: The Summer of Stand By Me.

 

Regisseur: Rob Reiner (This Is Spinal Tap, When Harry Met Sally)

Acteurs: River Phoenix (My Own Private Idaho, Indiana Jones And The Last Crusade), Jerry O'Connel (Jerry Maguire, Scream 2), Corey Feldman (The Goonies, The Lost Boys), Wil Wheaton (Star Trek: The Next Generation), Richard Dreyfuss (Jaws, Close Encounters Of The Third Kind), Kiefer Sutherland (24, A Few Good Men)

Genre: Drama

Release Blu-Ray Disc koop op 6 april 2011

 
Extra's op Blu-Ray Disc:

• Picture-In-Picture videocommentaar van regisseur Rob Reiner en acteurs Wil Wheaton en Corey Feldman

• Documentaire: Walking the Tracks: The Summer of Stand By Me

• Audiocommentaar van regisseur Rob Reiner

• Stand By Me videoclip

 

ROBERT RODRIGUEZ EL MARIACHI TRILOGY

EL MARIACHI, DESPERADO & ONCE UPON A TIME IN MEXICO

 

De epische pistoolavonturen van Robert Rodriguez debuteren eindelijk op Blu-ray Disc

 

Sony Pictures Home Entertainment presenteert een explosief trio van

pistoolklassiekers, verpakt in een mooie Blu-ray 2 disc pack: El Mariachi, Desperado en Once Upon A Time In Mexico. Deze drie cultprenten tonen de rauwe filmmakersstijl van Robert Rodriguez in visueel verbluffende high definition. De ultieme Robert Rodriguez-ervaring is vanaf 6 april beschikbaar.

 
EL MARIACHI
 

El Mariachi (Carlos Gallardo) is een straatmuzikant, net zoals zijn vader, grootvader en overgrootvader. Maar in het stadje dat hem geluk moet brengen wordt hij aanzien voor iemand anders. Omdat El Mariachi nu moet spelen voor zijn leven, verruilt hij zijn gitaar voor een wapen. Deze film werd gemaakt met een uiterst krap budget. Vandaar werden er geen tweede takes gemaakt van scènes, gebruikte de regisseur geleend materiaal en een getalenteerde maar onbekende cast. Het resultaat is een wilde rit door een met bandieten gevulde wereld, waar de kogels je om de oren vliegen en de spanning er in zit van het begin tot het onverwachte einde. Met alleen maar een goed verhaal en een hart voor de film, is Robert Rodriguez erin geslaagd om El Mariachi tot standaard te verheffen voor dit type van films, en zichzelf op de kaart te plaatsen als ongekend regisseurstalent.

 
DESPERADO
 

El Mariachi (Antonio Banderas) is vastbesloten af te rekenen met de moordenaar van zijn vriendin. Gewapend met een gitaarkoffer vol munitie en met de hulp van zijn beste vriend en de bloedstollend mooie eigenares (Salma Hayek) van de plaatselijke boekhandel, neemt El Mariachi het op tegen drugsbaron Bucho en zijn leger van desperado's.

 
ONCE UPON A TIME IN MEXICO
 

El Mariachi (Antonio Banderas) leeft een teruggetrokken bestaan tot een corrupte CIA-agent (Johnny Depp) hem weet te strikken voor een nieuwe klus. Zijn opdracht is te voorkomen dat drugsbaron Barillo de Mexicaanse president vermoordt. El Mariachi heeft ook zijn eigen wraakgevoelens tegenover Barillo en gaat op oorlogspad.

 

In deze must-have trilogiebox vind je enkele uitzonderlijke extra's terug. Het bonusmateriaal omvat onder andere audiocommentaren van regisseur Robert Rodriguez, verscheidene documentaires en kortfilms, inclusief een videoclip van Los Lobos. Een andere exclusieve extra is De Montagekamer: Maak je eigen video en deel deze via BD-Live.

 

Regisseur: Robert Rodriguez

Acteurs: Carlos Gallardo, Antonio Banderas, Salma Hayek, Steve Buscemi, Johnny Depp, Willem Dafoe, Quentin Tarantino, Mickey Rourke, Eva Mendes

Genre: Actie

Release Blu-Ray Disc koop op 6 april 2011

 
Extra's op Blu-ray disc:
Disc 1
• Audiocommentaar van Robert Rodriguez

• Documentaires:

- 10 More Minutes, Anatomy of a Shootout

- 10 Minue Film School

• Videoclip van Los Lobos

• "Bed Head", een kortfilm uit de studententijd van Robert Rodriguez

• Exclusief op Blu-ray: De Montagekamer: Maak je eigen video en deel hem via BD-Live!

Disc 2
• Audiocommentaar van Robert Rodriguez
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar

• Exclusief op Blu-ray: De Montagekamer: Maak je eigen video en deel hem via BD-Live!

• Kortfilms:
- Ten-Minute Flick School
- Ten-Minute Cooking School
• Documentaires:
- Film is Dead: een avond met Robert Rodriguez

- The Good, The Bad and The Bloody: het werk van KNB FX

- Anti Hero's Journey

- Inside Troublemaker Studios

 

HEAVY METAL
 

Gebaseerd op het automagazine Heavy Metal. Producent Ivan Reitman roept de hulp in van enkele grootmeesters op animatiegebied om een wereld te creëren waarin en groen bolvormig hemellichaam dood en verderf zaait in het melkwegstelsel. Pas als het zijn enige vijand ontmoet, waartoe het op onverklaarbare wijze aangetrokken wordt, keert de rust terug in het heelal.

 

Kleurrijk en weelderig getekend, met de stemmen van o.a. John Candy en Harold Ramis en een spetterende soundtrack met Black Sabbath, Blue Oyster Cult, Cheap Trick, Devo, Donald Fagen, Don Felder, Grand Funk Railroad, Sammy Hagar, Journey, Nazareth, Stevie Nicks, Riggs en Trust.

 

Heavy Metal is een fantasiewereld vol verrassende special effect en zet de standaard voor alternatieve, eigentijdse animatie. Een overwelmende ervaring die je niet mag missen.

 

Regisseur: Gerald Potterton, Jimmy T. Murakami

Acteurs: Harold Ramis, John Candy

Genre: Animatie, Avontuur, Actie

Release Blu-Ray Disc koop op 6 april 2011

 
Extra's op Blu-Ray Disc

• Original Feature: Ruwe versie met optioneel audiocommentaar van Carl Macek

• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar

• Imagining Heavy Metal - Documentaire