:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: BECK
PERSBERICHT: BECK
Bron: Lumière - Datum: 2011-05-25 - Geplaatst door: Werner
DEN FÖRDÖMDE

Wat verborgen is…

Den Fördömde is de gloednieuwe Zweedse crimi over de eigenwijze profiler Sebastian Bergman.

Twee bloedstollende afleveringen van 90 minuten!

Na een persoonlijk dramatisch voorval heeft Sebastian Bergman zich als profiler teruggetrokken uit politieonderzoeken. Zijn dagen vult hij vooral met vrouwen, drank en drugs, totdat hij plots opnieuw betrokken geraakt bij een onderzoek. De zestienjarige Roger is vermist. De Zweedse politie gelooft dat de jongen gewoon weggelopen is. Totdat de jongen met een uitgesneden hart dood wordt teruggevonden. Profiler Bergman is vastbesloten de zaak op te lossen.

‘Volgens de literaire agent van Stieg Larsson “sensationeel”’. Een nieuwe witte parel in de Lumière Crime Series.

Van het team van Snabba Cash (Snel Geld) en in regie van Daniel Espinosa. Met in de hoofdrol de Scandinavische ster Rolf Lassgard (After The Wedding, Wallander)

Na het succes van de reeks werd het scenario ook in boekvorm uitgebracht. Det Fördolda is een bewerking van het scenario dat geschreven werd door het schrijversduo Michael Hjort en Hans Rosenfeldt. Met onder andere bewerkingen van Wallander op hun naam, leggen ze zich nu toe op de creatie van een serie misdaadromans, met als hoofdpersonage Sebastiaan Bergman. Det Fördolda of Wat verborgen is ligt nu in de boekhandel en wordt aangekondigd als de start voor een reeks Bergmankronieken.

Technische gegevens DVD:
Regie: Daniel Espinosa (Babylon Disease, Snabba Cash)
Scenario: Michael Hjort en Hans Rosenfeldt.
Met: Rolf Lassgård, Tomas Laustiola, Gunnel Fred, Moa Silén.
Duur: 2 x 90 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 5.1


BECK – De Boekverfilmingen

Zes originele boekverfilmingen van de misdaadromans van het gevierde Zweedse schrijversduo Sjöwall en Wahlöö, de Scandinavische grondleggers van de maatschappijkritische misdaadroman. Met in de hoofdrollen Gösta Ekman en Rolf Lassgard (Den Fördömde) als Gunvald Larsson.

Hoofdpersonage is Martin Beck, inspecteur bij de Zweedse moodrbrigade. Beck is een nuchtere antiheld: hij doet zijn werk en voert uit wat zijn oversten hem opdragen, zonder zich al te veel te storen aan hun ambities of motieven. Een intelligente speurder, die goed kan luisteren en ongeëvenaard is in het maken van analyses en het afnemen van verhoren.

Deze box bevat de verfilmingen van de volgende boeken:
• De brandweerauto die verdween – Brandbile som försvann
• De vrouw in het Götakanaal – Roseanna
• De man die even wilde afrekenen – Polis polis potatismos
• De politiemoordenaar – Polismördaren
• De man op het balkon – Mannen pa balkongen
• De terroristen – Stockholm Marathon

Technische gegevens DVD:
Duur: 6 x 90 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3 letterbox
Geluid: Dolby Surround 2.0


BECK – Serie 1

Het allereerste seizoen met Peter Haber en Mikael Persbrandt

Ontdenk Peter Haber (Millennium: Mannen Die Vrouwen Haten) als verbluffende Martin Beck bijgestaan door zijn doortastende rechterhand Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt – Verdict Revised, In A Better World). Geïnspireerd op het Beck Universum van Sjöwall en Wahlöö, het gevierde Zweedse schrijversduo en de Scandinavische grondleggers van de maatschappijkritische misdaadroman.

Hoofdpersonage is Martin Beck, inspecteur bij de Zweedse moordbrigade. Beck is een nuchtere antiheld: hij doet zijn werk en voert ui wat zijn oversten hem opdragen, zonder zich al te veel te storen aan hun ambities of motieven. Een intelligente speurder, die goed kan luisteren en ongeëvenaard is in het maken van analyses en het afnemen van verhoren.

Technische gegevens DVD:
Duur: 8 x 90 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Surround 2.0


BECK BURIED ALIVE

IJzersterke aanvulling op het Beck-universum: De film!

Beck Buried Alive is een Scandinavische thriller van het hoogste niveau en een ongelofelijk spannende aanvulling op het Beck Universum. Gebaseerd op de karakters uit de misdaadromans van het Zweedse schrijversechtpaar Sjöwall en Wahlöö. Met Peter Haber (Millennium Trilogie) als Martin Beck en Mikael Persbrandt  (Verdict Revised, In A Better World) als zijn trouwe collega Gunvald Larsson. Een absolute must voor de fans en een ongelofelijk spannende aanvulling op het Beck Universum van de crime serie afleveringen.

In hartje Stockholm wordt een man levend begraven… Plots duiken overal houten kisten op waarin de slachtoffers op dezelfde gruwelijke wijze vermoord zijn. Het is aan Martin Beck en zijn team om af te rekenen met de sadistische seriemoordenaar die verantwoordelijk is voor al deze gruweldaden. Maar de dader lijkt hen steeds een stap voor te zijn…

Technische gegevens DVD:
Regie: Harald Hamrell
Met: Peter Haber en Mikael Persbrandt
Duur: 90 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1