:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DAVID CRONENBERG OP DVD
PERSBERICHT: DAVID CRONENBERG OP DVD
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2002-04-10 - Geplaatst door: Serge
BANGKOK HILTON
De jonge Australische Kat Stanton gaat na de dood van haar moeder op zoek naar haar vader. Ze reist van Londen naar Australië en maakt een tussenlanding in Thailand. Onderweg raakt ze bevriend met de fotograaf Arkie Ragan. Van hem heeft ze in de vlieghaven van Bangkok een koffer bij zich. Maar, daarin vindt de politie heroïne en Kat wordt aangehouden. Het begin van een nachtmerrie. Ze belandt achter de tralies van de beruchte Thaise gevangenis Bangkok Hilton waar ze vrienden wordt met medegevangene Mandy Engels. Beiden wacht onder erbarmelijke omstandigheden de doodstraf. Kats vader, ooit een begaafd advocaat, onderneemt samen met advocaat Richard Carlisle verwoede pogingen om haar weer op vrije voeten te krijgen.

Cast:
Nicole Kidman ­ Katrina Stanton
Denholm Elliott ­ Hal Stanton
Hugo Weaving ­ Richard Carlisle
Joy Smithers ­ Mandy Engels
Norman Kaye ­ George Mc Nain
Jerome Ehlers ­ Arkie Ragan

Regisseur: Ken Cameron

Kenmerken DVD:
Speelduur hoofdfilm: 265 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3
Audio: Engels Dolby Digital 2.0

Extra's: Biografie Nicole Kidman - Denholm Elliott - Hugo Weaving, Fotogalerij

Releasedatum: 16 april 2002



KICKBOXER
Eric Sloan is regerend wereldkampioen Kickboksen. Hij vertrekt samen met zijn broer Kurt naar Thailand voor een kamp tegen de brutale en onoverwinnelijke Tong Po. Het Thaise publiek is bloeddorstig, Tong Po geeft hen wat ze willen. Hij takelt Eric vreselijk toe en breekt zijn rug. Dat betekent het einde van Eric's carrière. Hij blijft voor de rest van zijn leven verlamd. Kurt wil zijn broer wreken. Daar bestaat maar één manier voor: Tong Po in de ring verpulveren. Maar, Kurt moet eerst wel de Tai-technieken van het kickboksen onder de knie krijgen. Hij belandt bij Xian Chow die hem maandenlang opleidt tot een gestroomde vechtmachine. Dan hoort hij van Tong Po: ze zullen elkaar snel in de ring ontmoeten. En, het belooft niet zomaar een ontmoeting te worden. Kurt en Tong Po zullen vechten op een eeuwenoude Thai-wijze: met de handen gewikkeld in touw en lijm vol gebroken glas. Het wordt een waanzinnig gevecht op leven en dood.

Cast:
Jean-Claude Van Damme ­ Kurt Sloane
Dennis Alexio ­ Eric Sloane
Dennis Chan ­ Xian Chow
Michel Qissi ­ Tong Po
Haskell Anderson ­ Winston Taylor
Rochelle Ashana ­ Mylee

Regisseur: Mark DiSalle en David Worth

Kenmerken DVD:
Speelduur: 93 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3
Audio: Engels Dolby Digital 2.0

Releasedatum: 16 april 2002



RABID
Wat begint als een doordeweeks motrritje voor Rose en haar vriend Hart, eindigt in een angstaanjagend en verschrikkelijk ongeluk. In kritieke toestand en met heel wat brandwonden wordt Rose naar de Keloid Clinic of Cosmetic Surgery gereden. Daar wordt ze met spoed geopereerd. De dokter die Rose opereert, Dr. Dan Keloid, gebruikt gedurfde en experimentele technieken om haar te redden. De operatie is een succes, maar Rose blijft wel in een diepe coma. Tijdens haar herstel reageert haar lichaam op een vreselijke manier. Rose ontwaakt uit haar coma met een ongelofelijke drang naar bloed. Alles dat hierna gebeurt maakt Rabid tot één van de meest harde en spannendste films ooit.

Cast:
Marylin Chambers ­ Rose
Joe Silver ­ Murray Cypher
Howard Ryshpan ­ Doctor Dan Keloid
Patricia Cage ­ Doctor Roxanne Keloid
Susan Roman ­ Mindy Kent
Frank Moore ­ Hart Read

Regisseur: David Cronenberg

Kenmerken DVD:
Speelduur: 90 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3
Audio: Engels Dolby Digital 2.0

Releasedatum: 16 april 2002



SHIVERS
In een appartementencomplex vermoordt een wetenschapper een meisje op een niet zo alledaagse wijze. Hij vernietigt haar organen met een zuur. Een dokter ontdekt tijdens het onderzoek naar haar dood dat de wetenschapper met genetisch gemanipuleerde parasieten als orgaan trangsplantaten experimenteerde. En dat experiment heeft zo zijn gevolgen. Want ook de andere bewoners van het complex blijken dragers van de parasieten. Een ramp hangt boven hun hoofd als de één na de ander op een afschuwelijke wijze de dood vindt.

Cast:
Paul Hampton ­ Roger St. Luc
Joe Silver ­ Rollo Linski
Lynn Lowry ­ Nurse Forsythe
Barbara Steel - Betts

Regisseur: David Cronenberg

Kenmerken DVD:
Speelduur: 90 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3
Audio: Engels Dolby Digital 2.0

Releasedatum: 16 april 2002


Recent nieuws van dezelfde bron