:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2012
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2012
Bron: A-Film - Datum: 2012-02-16 - Geplaatst door: Werner

DE HEINEKEN ONTVOERING

Synopsis
De Heineken Ontvoering is de verfilming van de grootste en bekendst ontvoeringszaak in Nederland. In 1983 werd biermagnaat Alfred Heineken ontvoerd door vier mannen. In de film zijn dat Cor, Jan, Frans en Rem. Behalve een spannend misdaadverhaal over de ontvoering en de jacht op de daders, is De Heineken Ontvoering ook een film over de psychologische machtsstrijd tussen 's werelds meest succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders. 

Regisseur: Maarten Treurniet
Cast: Rutger Hauer, Gijs Naber, Teun Kuilboer, Reinout Scholten van Aschat, Korneel Evers
Speelduur: 120 min
Geluid / Taal: Nederlands Dolby Digital 5.1 / DTS – HD MA 5.1
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1) / 1080p HD Anamorphic 16:9 – 2.35:1
Discformaat: DVD 9 / BD-50
Releasedatum dvd en Blu-ray: 08-03-2012

Extra's:
• Trailer
Exclusief voor Blu-ray:
• Teaser
• Deleted scenes
• Behind the scenes
• Interviews:
- Reinout Scholten van Aschat en Gijs Naber
- Korneel Evers en Teun Kuilboer
- Regisseur Maarten Treurniet
• Effect shots
• Videoclip Bloedgabbers – Lang Frans ft Trijntje Oosterhuis

 


NURSE JACKIE – SEIZOEN 2

Synopsis
In het tweede seizoen van Nurse Jackie keert Edie Falco terug als de wilskrachtige, briljante en verslaafde verpleegkundige Jackie Peyton. Nurse Jackie is zwarte humor op het scherpst van de snee. Jackie heeft een punt gezet achter haar affaire met Eddie, maar hij is niet van plan om zich daar bij neer te leggen. Ze doet haar best om zich helemaal te wijden aan haar familie. Maar een aanklacht tegen haar, een tekort aan pijnstillers en Eddies overdosis maken het er niet makkelijker op.

Cast: Edie Falco, Paul Schulze, Peter Fascinelli, Eve Best, Merrit Wever, Dominic Fumusa
Geluid / Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Releasedatum dvd: 22-03-2012

 


BURKE AND HARE

Synopsis
Edinburgh, 1828. Wanneer een huurder in hun appartementencomplex blijkt te zijn overleden, besluiten William Burke en William Hare het lijk te verkopen aan het Edinburgh Medical College. Dr. Monroe blijkt echter niet geïnteresseerd, maar Dr. Knox toont wel interesse in het lijk en beloont de twee met een pak geld. Burke en Hare besluiten om aan meer lijken te komen om door te verkopen en daarvoor zijn alle middelen goed...

Regisseur: John Landis
Cast: Simon Pegg, Andy Serkis, Isla Fisher, Tom Wilkinson, Tim Curry
Geluid / Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Releasedatum dvd: 08-03-2012

 


THE DEAL

Synopsis
Na het plotselinge overlijden van de leider van de Britse Labour partij in 1994 moet er een nieuw boegbeeld gevonden worden die met succes de Conservatieven te lijf kan gaan. De uit Schotland afkomstige Gordon Brown lijkt de meest aannemelijke keuze. Maar hij legt het af tegen zijn vriend en rivaal Tony Blair en beide mannen werden samen bepalend voor de Britse politiek. Maar wat speelde zich af achter gesloten deuren, en wat waren de gevolgen van deze machtsspelletjes en rivaliteit?

Regisseur: Stephen Frears
Cast: Michael Sheen, David Morrisey, Paul Rhys, Elizabeth Berrington
Geluid / Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Releasedatum dvd: 15-03-2012

 


THE SPECIAL RELATIONSHIP

Synopsis
The Special Relationship vertelt het verhaal van een bijzonder relatie tussen de voormalige president van de Verenigde Staten Bill Clinton, en de voormalige eerste minister van Groot-Brittannië Tony Blair. We zien hoe zij elkaar voor hun respectievelijke kandidaturen al troffen en spreken over tactische politiek en hoe ze na hun overwinningen hun links-liberale gedachtegoed probeerden te implementeren in de wereld. Ook zien we hoe hun persoonlijke levens en gebeurtenissen in de wereld hun relatie beïnvloeden. Michael Sheen overtuigt na The Deal en The Queen opnieuw als Tony Blair.

Regisseur: Richard Loncraine
Cast: Michael Sheene, Dennis Quaid, Helen McCrory, Hope Davis
Speelduur: 93 min
Geluid / Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Releasedatum dvd en Blu-ray: 15-03-2012

 

CORNELIS
 
Synopsis
Cornelis is een biografische muziekfilm over het leven van de oorsprong Nederlandse Cornelis Vreeswijk die uitgroeide tot één van de grootste artiesten ooit in Zweden. Een uniek leven dat net zo vaak opnieuw begon als dat het instortte. Tijden van euforie en somberheid wisselden elkaar af. Een rusteloze man die constant op zoek is naar manieren om zichzelf te uiten. De burgerlijke man die verandert in een rokkenjager, een bruut die op de radio niet gedraaid werd en toch uitgroeide tot een nationaal boegbeeld. Cornelis is een persoonlijk portret van de rebel in een trui, die in Nederland vooral bekend werd met de hits 'Veronica' en 'De nozem en de non'.
 
Regisseur: Amir Chamdin
Cast: Hans-Erik Dyvik Husby, Malin Crepin
Geluid / Taal: Zweeds
Ondertiteling Nederlands
Releasedatum dvd: 29-03-2012