:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> NIEUWSBERICHT: UNIVERSAL 100 JAAR
NIEUWSBERICHT: UNIVERSAL 100 JAAR
Bron: Universal - Datum: 2012-03-04 - Geplaatst door: Werner
Universal Pictures
100 jaar filmherinneringen met één jaar durende viering van honderdjarig bestaan

Geplande Activiteiten voor de Viering van deze 100ste Verjaardag omvatten: Restauratie van Filmklassiekers, Grootschalige Consumentencampagne, Onthulling van een Nieuw Logo,Speciale Home Entertainment Releases, Speciale Evenementen en Sociale Media Campagne

In 2012 viert Universal zijn 100ste verjaardag, een mijlpaal die herdacht wordt met een één jaar durende viering die de rijke filmgeschiedenis en culturele nalatenschap van de studio in de kijker zet. De campagne haalt zijn inspiratie uit de buitengewone en enorm gevarieerde verzameling van Universal-films, waarvan er verschillende in de loop van het jaar een speciale behandeling zullen krijgen. De campagne zal er ook op gericht zijn om fans, ongeacht hun leeftijd, van nabij te betrekken bij de zevende kunst.

Een belangrijk onderdeel van het honderdjarig bestaan wordt ongetwijfeld de uitgebreide restauratie van dertien van de populairste titels van de studio, waaronder To Kill A Mockingbird, All Quiet On The Western Front, Jaws, The Sting, Out Of Africa, Frankenstein en Schindler’s List.

Op internationaal vlak gaf Universal Studios Home Entertainment in januari het startschot met een speciale 50th anniversary editie van To Kill A Mockingbird (Benelux release: 28 maart), die voor het allereerst op Blu-ray zal verschijnen. Het hele jaar door zal Universal hulde brengen aan andere invloedrijke films uit de kluizen van Universal door middel van speciale events en Blu-ray releases van iconische klassiekers als Jaws en E.T.: The Extra-Terrestrial die dit jaar zijn 30ste verjaardag viert.

Universal zal, ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan, ook uitpakken met een opgefriste versie van het bewegende filmlogo. Het geanimeerde logo zal voor het eerst te zien zijn tijdens de bioscooppremière van Dr. Seuss’ The Lorax (De statische versie van het nieuwe logo werd al in januari onthuld en prijkt bovenaan dit persbericht).

“Voor alle mensen die het voorrecht hebben gekend om bij Universal Pictures te werken, is dit een moment van trots”, zei Ron Meyer, Directeur en COO van Universal Studios. “Met ons honderdjarig bestaan willen we oude filmliefhebbers en -fans herinneren aan hun favoriete filmmomenten en tevens een nieuw publiek aanspreken en voor het eerst laten kennismaken met onze buitengewone filmbibliotheek. Honderd jaar later is het ons doel om de iconische nalatenschap van deze studio voor de komende generaties te bewaren, te restaureren en voort te zetten.”

On 30 april 1912 diende de Universal Film Manufacturing Company zijn aanvraagakte voor de oprichting van een naamloze vennootschap in bij de staat New York. In 1915 verklaarde Carl Laemmle Universal City, ‘s werelds grootste voorziening voor filmproductie, officieel voor geopend. 100 jaar lang gold Universal als thuishaven voor enkele van de meest getalenteerde cineasten aller tijden, zoals Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Robert Zemeckis, Martin Scorsese, Ron Howard, Peter Jackson, Spike Lee, John Hughes en Judd Apatow. De studio heeft films gemaakt die miljoenen mensen diep geraakt hebben en die de blijvende fascinatie van de culturele wereld voor film voortdurend hebben aangewakkerd. Om de diepgaande erfenis van zijn artiesten te delen, wil de studio hun carrières in het zonnetje zetten met ontroerende persoonlijke verhalen van cineasten, acteurs, technisch personeel, bedienden en fans.

Dit zijn de hoofdactiviteiten die Universal doorheen het jubileumjaar voorziet:

• Universal viert feest: maak kans op fantastische filmprijzen
Het hele jaar door worden de grootste topfilms uit de catalogi van Universal en Paramount in een zeer aantrekkelijk consumentenaanbod en met opvallend POS-materiaal in de markt gezet. De aftrap vindt plaats op 28 maart, een tweede en derde moment volgen in de zomer en het najaar. Elke film uit het aanbod is herkenbaar aan een speciale actiesticker met een unieke code. Die nodigt uit voor een spectaculaire consumentencampagne op www.hundredyearsofhollywood.com (meer details in apart persbericht “Honderd Jaar Hollywood”).

• Restauratie van Filmklassiekers
Universal engageert zich om in de loop van het jaar 13 films te restaureren, met name: All Quiet On The Western Front, The Birds, Buck Privates, Dracula (1931), Dracula Spanish (1931), Frankenstein, Jaws, Schindler’s List, Out Of Africa, Pillow Talk, Bride Of Frankenstein, The Sting en To Kill A Mockingbird.

• Onthulling van een nieuw Logo
Universal zal een opgefriste versie van het bewegende logo onthullen tijdens de première van Dr. Seuss’ The Lorax in februari en tijdens de daaropvolgende Amerikaanse cinemarelease vanaf 2 maart. Het opgefriste logo zal vanaf dan gebruikt worden voor alle films van Universal Pictures en geïntegreerd worden in alle andere zakelijke aspecten van het bedrijf.

• Home Entertainment
Universal Home Entertainment zal uitpakken met een 100th Anniversary Collector’s Series in gelimiteerde oplage. Deze Blu-ray verzameling zal enkele van de hierboven vermelde gerestaureerde filmklassiekers presenteren in een exclusieve, boekachtige verpakking met zeldzame filmmemorabilia en gloednieuwe minidocumentaires van tien minuten. Daarnaast zullen in de loop van het jaar speciale collecties verschijnen, met als hoogtepunt de langverwachte Blu-ray releases van Universals Classic Monster en Alfred Hitchcock-titels. Enkele films die de erfenis van Universal mee hielpen bepalen zullen uitgebracht worden in een special feestverpakking, waaronder een paar die voor het allereerst op Blu-ray zullen verschijnen.

Over Universal Pictures
Universal Pictures is een afdeling van Universal Studios (www.universalstudios.com). Universal Studios maakt deel uit van NBCUniversal, één van ‘s werelds toonaangevende media- en entertainmentbedrijven op het gebied van de ontwikkeling, productie en marketing van entertainment, nieuws en informatie naar een wereldwijd publiek toe. NBCUniversal beheert een waardevolle portfolio van nieuws- en entertainmentnetwerken, een toonaangevende filmstudio, belangrijke tv-productiebedrijven, een toonaangevende groep van televisiezenders en wereldberoemde themaparken. NBCUniversal is voor 51% in handen van de controlerende aandeelhouder Comcast Corporation, terwijl GE 49% in handen heeft.

Ga voor meer informatie naar www.hundredyearsofhollywood.com of volg Universal op Twitter http://twitter.com/100yrshollywoodUIT HET ARCHIEF