:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: CONTAGION
PERSBERICHT: CONTAGION
Bron: Warner - Datum: 2012-03-11 - Geplaatst door: Werner
Vanaf 21 maart is Contagion verkrijgbaar op dvd en Blu-raydisk.

Contagion is een hyperrealistische rampenfilm. De grote waarschijnlijkheid van de feiten en de effectieve, harde stijl van de film nestelen zich als een bacterie in je bloedstroom.

Regisseur Steven Soderbergh vermijdt alle clichés van de doorsnee rampenfilm. De klinische soundtrack, de rauwe montage, de realistische beelden en de briljante vertolkingen van de topcast (Matt Damon, Marion Cotillard, Kate Winslet, Jude Law, Laurence Fishburne, Gwyneth Paltrow) zorgen voor een uiterst beklemmende sfeer en maakt de paniek van een uit elkaar brokkelende maatschappij voelbaar.

Synopsis
Niemand is immuun voor angst. Contagion volgt de razendsnelle verspreiding van een dodelijk virus. Amper twee dagen na een zakenreis naar Hong Kong overlijdt Beth Emhoff (Paltrow). De artsen vertellen haar radeloze echtgenoot (Matt Damon) dat ze voor een medisch raadsel staan. De hele medische wereld – vertegenwoordigd door Dr. Mears (Winslet), Dr. Cheever (Fishburne) en Dr. Orantes (Cotillard) – probeert de groei van de pandemie, maar vooral de massahysterie in te tomen. De gehaaide journalist Alan Krumwiede (Law) probeert Alan munt te slaan uit de epidemie. Of is er meer aan de hand en spelen de regering en de farmaceutische industrie onder één hoedje? De film belicht op intrigerende wijze niet alleen de medische en politieke zijde van het verhaal, maar ook de menselijke kant van het gebeuren: mensen die vechten om te overleven en zich bekommeren om hun geliefden.

Extra’s DVD:
• Contagion: How a virus changes the world

Extra’s Blu-ray Disc
• The Reality of Contagion
• The Contagion Detectives
• Contagion: How a Virus Changes the World


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron