:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2012
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2012
Bron: Lumière - Datum: 2012-03-14 - Geplaatst door: Werner
BEYOND

Leena (Noomi Rapace - Millennium Trilogie), 34 jaar oud, krijgt op de ochtend voor Kerstmis een telefoontje met het bericht dat haar moeder op sterven ligt. Het naderende einde betekent een terugkeer naar haar verdrongen verleden. Het dwingt haar om voor het eerst in haar volwassen leven de confrontatie met haar moeder aan te gaan. Beyond is het beklijvende regiedebuut van actrice Pernilla August.

Beste Debuut - Critic's Week Filmfestival Venetië 2010

Release 27 maart 2012


BLOW OUT


Jack Terry (John Travolta - Pulp Fiction), een geluidsman voor B-films, is op een avond getuige van een auto-ongeluk. Jack weet één van de inzittenden , Sally (Nancy Allen - Carrie, Dressed To Kill), te redden. Als blijkt dat de overleden bestuurder van de auto een belangrijk senator was, voert men druk uit op Jack om alles te vergeten. Jack weet als geluidsexpert echter zeker dat hij voor het fatale ongeluk een schot heeft gehoord. Het is het begin van een obsessieve zoektocht naar de ware aard van het zogenaamde ongeluk.

"De Palma's technisch meest verbluffende film." - Patrick Duynslaegher, artistiek directeur Filmfestival Gent

Release 27 maart 2012


DRESSED TO KILL

Kate (Angie Dickinson - Ocean's Eleven) is een seksueel gefrustreerde huisvrouw uit New York die onder de douche fantaseert over erotische ontmoetingen. Haar psychiater (Michael Caine - The Italian Job, Billion Dollar Brain) raadt haar aan een buitenechtelijke relatie aan te gaan. Na haar eerste avontuurtje wordt Kate in een lift in het nauw gedreven en met een scheermes vermoord door een mysterieus personage. Getuige Liz Blake (Nancy Allen - Blow Out, Carrie) start een zenuwslopende zoektocht naar de dader maar wordt plots zelf het doelwit. Deze controversiële en zeer succesvolle thriller is Brian De Palma's hommage aan Alfred Hitchcocks Psycho.

Release 27 maart 2012


DES HOMMES ET DES DIEUX

Een klooster, hoog in de Maghrebijnse bergen. Acht monniken leven er in harmonie met hun Islamitische dorpsgenoten. Terreur en geweld nemen echter de bovenhand in de regio. Ondanks het toenemende gevaar, groeit de vastberadenheid van de monniken om te blijven. Als ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten hen onder druk om terug te keren naar Frankrijk.

"Bewonderenswaardig...een diep religieus, katholiek kunstwerk. Maar evengoed is een humanistische lezing mogelijk..." - NRC Handelsblad

Release 27 maart 2012


Verwachte DVD releases
april 2012


18 april 2012:
• 17 Filles
Een film van Delphine & Muriel Coulin

24 april 2012:
• El Sicario
Een documentaire van Gianfranco Rosi

• Margin Call
Een film van J.C. Chandor

mei 2012

• The Iron Lady
op DVD en Blu ray

• Spetters
op DVD en Blu ray

• Borgen 2

Recent nieuws van dezelfde bron