:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: JAWS
PERSBERICHT: JAWS
Bron: Universal - Datum: 2012-04-10 - Geplaatst door: Werner
JAWS
Voor het eerst op Blu-ray op 15 augustus 2012

De iconische zomerklassieker van Oscarwinnaar Steven Spielberg verschijnt voor het allereerst op Blu-Ray in een digitaal geremasterde en compleet gerestaureerde versie, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Universal.

Op 15 augustus verschijnt deze klassieker in een Blu-ray combo pack en een 100th Anniversary Collector’s Series Digibook met meer dan 4 uur bonusmateriaal, waaronder twee nieuwe documentaires: “The shark is still working” & “Jaws: The Restoration” Jaws, de grensverleggende film die het publiek nog steeds bang maakt om zich in het water te begeven, verschijnt op 15 augustus 2012 voor het allereerst op Blu-ray. Met zijn gloednieuwe, digitaal geremasterde en compleet gerestaureerde beeld, alsook 7.1 surround sound, wordt de Jaws Blu-ray Combo Pack met dvd voor fans de ultieme manier om deze adembenemende en bloedstollende actiethriller te bekijken. De Jaws Blu-ray Combo Pack is gedurende een beperkte periode verkrijgbaar in een speciale Universal 100th Anniversary Digibook verzamelaarsverpakking.

De hoofdrollen in Jaws, een van de invloedrijkste films aller tijden en Oscargenomineerd in de categorie Beste Film, worden vertolkt door Oscarwinnaar Richard Dreyfuss en Oscargenomineerden Roy Scheider en Robert Shaw. Geproduceerd door de legendarische filmmakers Richard D. Zanuck en David Brown, sleepte de film een Oscar in de wacht voor de onmiddellijke herkenbare, minimalistische score van componist John Williams, alsook Oscars voor Beste Montage en Beste Klank. Tijdens zijn initiële release in 1975 verpulverde Jaws alle boxofficerecords en groeide de film uit tot de grootste kaskraker van zijn tijdperk. Spielbergs reputatie als een visionair van Hollywood was geboren. Ook vandaag nog blijft het één van de grootverdieners uit de filmgeschiedenis en geldt hij als de film die het fenomeen van de zomerblockbuster lanceerde.

Jaws is één van 13 klassieke Universalfilms die digitaal geremasterd en compleet gerestaureerd zullen worden op basis van de originele 35mm pellicule, als onderdeel van de lopende viering ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Universal. De restauratie van Jaws begon met een onderzoek en evaluatie van de bestaande filmelementen om de beste restauratiemethode te bepalen. Gedurende verschillende maanden legden de vakkundige technici van Universal Studios Digital Services zich toe op het nauwgezet herstellen van de kleurbalans, het verwijderen van vuil en krassen en het herstellen van aanwezige schade. Shot per shot en frame per frame. Na de restauratie van het beeld werd de iconische soundtrack van Jaws door het team van Universal Studios Sound opgewaardeerd naar een DTS-HD Master 7.1 soundtrack, om de klank op de Blu-ray te optimaliseren voor de recentste thuisbioscoopsystemen. Het complete restauratieproces vond plaats in samenspraak met Steven Spielberg en het postproductieteam van Amblin Entertainment om ervoor te zorgen dat de integriteit van Spielbergs originele visie compleet intact bleef.

Synopsis
In de regie van Oscarwinnaar Steven Spielberg bepaalde Jaws niet alleen de norm voor nagelbijtende suspens, maar groeide de film ook uit tot een cultureel fenomeen die de manier waarop mensen film ervaren én de filmsector voor altijd zou veranderen. Wanneer het vredige badplaatsje Amity geterroriseerd wordt door een bloeddorstige grote witte haai, slaan de commissaris (Roy Scheider), een jonge marinebioloog (Richard Dreyfuss) en een ruwe haaienjager (Robert Shaw) wanhopig de handen in elkaar om het monster te vernietigen voor het opnieuw kan toeslaan. Met zijn onvergetelijke soundtrack, die pure doodsangst oproept, blijft Jaws nog steeds een van de meest invloedrijke en ijzingwekkende avonturen uit de filmgeschiedenis.

Cast & Filmmakers
Cast: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, Murray Hamilton
Regie: Steven Spielberg
Productie: Richard D. Zanuck and David Brown
Muziek: John Williams
Naar de roman van: Peter Benchley
Scenario: Peter Benchley and Carl Gottlieb
Hoofd Fotografie: Bill Butler
Productiedesign: Joseph Alves Jr.
Montage: Verna Fields

Technische informatie Blu-ray
Release: 15/8/2012
Copyright: 2012 Universal Studios. All Rights Reserved.
Speelduur: 124 minuten
Layers: BD-50
Schermverhouding: Widescreen 2.35:1
Kijkwijzer: PG
Geluid: Engels DTS-HD Master Audio 7.1, Frans, Duits DTS 7.1, Italiaans, Spaans, Japans DTS 5.1
Ondertitels: Engels CC, Nederlands, Frans…

Technische informatie dvd:
Release: 15/8/2012
Copyright: 2012 Universal Studios. All Rights Reserved.
Selection Numbers: 61120918 (US); 61121268 (Canada)
Speelduur: 124 minuten
Layers: Dual Layer
Schermverhouding: Anamorphic Screen 2.35:1
Kijkwijzer: PG
Technische Info: Engels Dolby Digital 5.1 en 2.0 Mono, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Engels CC, Nederlands, Frans…

Bonusmaterialen van Blu-ray Combo Pack:
The Shark is Still Working (Exclusief voor Blu-ray): Een gloednieuwe documentaire met speelfilmduur over de nalatenschap van de film en zijn invloed op onze populaire cultuur. Verteld door Roy Scheider en doorspekt met nooit eerder vertoond beeldmateriaal, pakt deze documentaire uit met nieuwe interviews met Steven Spielberg, Richard Dreyfuss, Peter Benchley, Richard Zanuck, David Brown, en vele anderen.
Jaws: The Restoration: een gloednieuwe, diepgravende documentaire over het complexe restauratieproces van de film.
The Making of Jaws: Een twee uur durende documentaire met interviews met belangrijke leden van de cast en crew.
From the Set: Het leven op de set van Jaws, van binnenuit bekeken, met een een interview met Steven Spielberg.
Deleted Scenes & Outtakes
Jaws Archieven: Neem een kijkje in de Jaws-archieven, met storyboards, productiefoto’s en marketingmaterialen, en een speciaal segment over het Jaws-fenomeen.
Originele Bioscooptrailer
Pocket BLU App (Exclusief voor Blu-ray): De populaire en kosteloze BLU app voor smartphones is nu nog beter dan voorheen met nieuwe versies voor iPad, Android-tablets, PC en Macintosh-computers, met onderdelen die speciaal ontworpen werden om de grotere schermen en betere resoluties maximaal te benutten.
Geavanceerde afstandsbediening: een gestroomlijnde, elegante nieuwe manier om je Blu-ray-speler te bedienen. Gebruikers navigeren vlotjes door de menu’s en de functies voor het afspelen en BD-Live.
Videotijdlijn: Gebruikers kunnen gemakkelijk de videotijdlijn oproepen en zo onmiddellijk naar eender welk punt in de film gaan.
Mobile-To-Go: Gebruikers kunnen met hun Blu-ray-schijfjes een keur aan bonusmateriaal oproepen om op hun toestel op te slaan of te streamen. Binnen het bereik van een Wi-Fi netwerk kan de gebruiker altijd en overal mobiel genieten van zijn content.
Titels doorbladeren: Gebruikers zullen toegang krijgen tot een complete lijst van beschikbare en geplande Blu-ray titels die voorzien zijn van pocket BLU. Ze kunnen genieten van gratis previews en kijken welke extra inhoud ze op hun toestel kunnen ontsluiten.
Toetsenbord: Snel en vlot gegevens invoeren met het intuïtieve toetsenbord van je toestel.
BD-LIVE (Exclusief voor Blu-ray): Als je Blu-rayspeler met het Internet verbonden is, kun je via het BD-Live Center onder meer de allernieuwste filmtrailers en exclusieve content bekijken!

Bonusmateriaal op de DVD:
Spotlight on Location: The Making of Jaws: Hoogtepunten uit de langspeeldocumentaire, waaronder interviews met sleutelfiguren uit cast en crew.

Universal Pictures huldigt, ter ere van zijn eeuwfeest, de onvergetelijke films die, honderd jaar lang en wereldwijd, mensen vermaakt en ontroerd hebben. Om zijn eerste honderd jaar op gepaste wijze te vieren, stelt Universal Pictures International Entertainment met trots een selectie voor uit zijn rijke catalogus van geliefde films. Deze inspanning vormt een onderdeel van een uitgebreid, jaarlang programma die de rijke filmgeschiedenis en onuitwistbare culturele impact van de studio moet onderstrepen.

Ga voor meer informatie naar www.hundredyearsofhollywood.com of volg Universal op Twitter http://twitter.com/100yrshollywood
UIT HET ARCHIEF