:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> E1 Entertainment Benelux >> PERSBERICHT: HISTORY RELEASES VOORJAAR 2012
PERSBERICHT: HISTORY RELEASES VOORJAAR 2012
Bron: E1 Entertainment Benelux - Datum: 2012-04-17 - Geplaatst door: Werner
History biedt u zoals steeds weer enkele titels aan waar we ongetwijfeld wijzer van kunnen worden. Dat het intussen 100 jaar geleden is dat Titanic zonk, weet u intussen. Herbeleeft u echter graag het verhaal met alle mogelijke achtergrondinformatie, vergeet dan even Jack en Kate en verdiep u in Titanic: 100 Years Below Of Titanic: The Legend Lives On. Ook de Tweede Wereldoorlog komt uitgebreid aan bod met titels als The Third Reich, The Nazis, The Gestapo And Their Place In History of WWII In Color.

TITANIC: 100 YEARS BELOW

Toen de HMS Titanic koers zette van Southampton naar New York op 10 augustus 1912, was ze één van de grootste, moderne wapenfeiten op het gebied van de bouwkunde. Ontworpen door een team van zeer bekwame ingenieurs, die beschikten over de meest geavanceerde technologieën van die tijd, werd de Titanic gezien als “onzinkbaar”. Maar vier dagen na aanvang van haar eerste reis, voer ze tegen een ijsberg en zonk. Hiermee werd de meest desastreuze maritieme ramp in de geschiedenis onmiddellijk een feit. Van de 2223 passagiers aan boord, stierven er 1517 op open zee. Nu, 100 jaar na deze tragische dag, leeft de legende van de Titanic voort en het verhaal van het schip blijft fascineren. Om de 100ste verjaardag van de ramp te gedenken heeft HISTORY zes programma’s verzameld die onderzoeken wat er die dag mis ging. We onderzoeken de bouw van de Titanic en de techniek van het schip. Tevens duiken we onder de oppervlakte om de laatste momenten te reconstrueren waarbij een intiem portret wordt geschetst van het vaartuig waarvan niemand dacht dat het kon zinken. Titanic: 100 Years Below bestaat uit de volgende programma’s: Titanic’s Final Moments: Missing Pieces Lost Worlds: Building The Titanic Titanic’s Achilles Heel Modern Marvels: Titanic Tech Titanic: Death Of A Dream Titanic: The Legend Lives On

Speelduur: 465 minuten
Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 14 maart 2012


TITANIC: THE LEGEND LIVES ON

Door middel van talloze interviews met overlevenden van de ramp, historici, schrijvers en experts bieden deze fascinerende documentaires het meestcomplete verhaal van de Titanic ooit! In The Death Of A Dream duiken we in de totstandkoming van de Titanic. Waarom gaf iemand ooit opdracht tot de bouw van zo’n enorm en indrukwekkend schip? Hoor van de mensen die de bouw van dichtbij hebben gezien. Bekijk de luxueuze interieurs van het schip. En luister naar de passagiers die de eerste, prachtige dagen van hun reis ‘te mooi om waar te zijn’ noemden. Daarna beleven we de tragische gebeurtenissen van de nacht waarin het ondenkbare gebeurde: de Titanic zonk. We horen over het gevecht om de reddingsboten en de bijbehorende verhalen over opoffering, moed, wanhoop, verwarring en lafhartigheid. In The Legend Lives On ontdekken we ook de waarheid over de reddingsmissie die op touw werd gezet, we horen de nieuwsberichten en leren over het onderzoek dat werd ingesteld naar de tragedie. Tot slot herbeleven we het moment waarop de laatste rustplaats van de Titanic werd ontdekt en zien we beelden van het gigantische wrak op de oceaanbodem. Met originele beelden en foto’s van de Titanic, getuigenissen van overlevenden en inzichten van experts is dit het meest complete verhaal ooit van het beroemdste schip aller tijden.

Speelduur: 195 minuten
Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 14 maart 2012


WWII IN COLOR

Een bekroonde documentaire vol zeldzame en unieke beelden: WOII: The Color Of War is een spektakel van beeld, geluid, kleur en herinnering. We zien de Tweede Wereldoorlog meestal in zwart-wit; als een strijd tussen goed en kwaad. Maar de verhalen van het slagveld en over menselijk verzet zijn vaak veel complexer. Met een verzameling van unieke foto’s en filmbeelden in kleur, uit nationale archieven en privécollecties, biedt WOII: The Color Of War een nieuw perspectief op de dagelijkse ervaringen van soldaten.

• 17 discs met documentaires vol zeldzame en unieke beelden in kleur

Speelduur: 748 minuten
Kijkwijzer: 12, geweld, angst
Releasedatum: 14 maart 2012


WWll 3D

Voor het eerst in de geschiedenis ziet u dramatische beelden van de Tweede Wereldoorlog opgenomen in 3D beelden die verstopt waren in geheime archieven en op zolders, tot nu. Deze fascinerende collectie van 3D foto’s en film bevat onder andere opnames van de verkenning door de geallieerden, een schat aan foto’s van de opkomst en ondergang van het Derde Rijk en clandestien geschoten foto’s door burgers in het bezette Frankrijk. Daarnaast bevat WW2 in 3D uniek film materiaal opgenomen door de Nazi’s in 1943 dat een meeslepend, drie dimensionaal beeld schetst van het grootste en bloedigste conflict uit de geschiedenis.

• De Tweede Wereldoorlog in 3D

Speelduur: 47 minuten
Kijkwijzer: 9
Releasedatum: 14 maart 2012


THE NAZIS, THE GESTAPO AND THEIR PLACE IN HISTORY

Het verhaal van Hitler en Nazi-Duitsland is een van de meest meeslepende en tegelijkertijd meest weerzinwekkende verhalen uit de geschiedenis. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is het onderwerp in talloze boeken en films behandeld, zodat de wreedheden die het tijdperk kenmerkten nooit meer vergeten zullen worden. Maar wat is het ware verhaal achter de opkomst van Hitler en het Derde Rijk? Hoe werd de Gestapo een van de meest gevreesde organisaties in Duitsland en de rest van Europa? Wat voor persoon was de man die verantwoordelijk was voor de Holocaust als hij niet in de schijnwerpers stond? History brengt voor de eerste keer een collectie fascinerende programma’s die al deze vragen, en nog veel meer, tot in detail beantwoorden.

• Het allesomvattende verhaal van Hitler en Nazi-Duitsland

Speelduur: 797 minuten
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 14 maart 2012


THE THIRD REICH

In de tweede helft van de 20ste eeuw werd het Derde Rijk eindeloos onder de loep gelegd en ontleed. Nu de ‘Grootste Generatie’ langzamerhand de geschiedenis in glijdt, lijkt het beeld van 40.000 nazi’s in uniform - die perfect synchroon in de ganzenpas stappen – het enige wat veel mensen zich nog herinneren van het levensgevaarlijk succesvolle totalitaire regime. HISTORY graaft veel dieper dan ons oppervlakkige begrip van het Derde Rijk en brengt onbekende feiten aan het licht over de heroïsche opkomst en de reusachtige val van de individuen die deel uitmaakten van een van de meest complexe en fascinerende regimes uit de recente geschiedenis.

• De opkomst en ondergang van het Derde Rijk
• Inclusief zeldzame Duitse nieuwsuitzendingen
• Unieke beelden die de Russen mee naar huis namen!

Speelduur: 174 minuten
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 14 maart 2012


ANCIENT ALIENS SEIZOEN 2

Ancient Aliens keert terug in seizoen 2 om de controversiële theorie te verkennen dat buitenlandse wezens de aarde reeds miljoenen jaren bezoeken. Vanaf de dinosauriërs tot het oude Egypte, van vroege grot tekeningen tot de continue “alien sightings” in de Verenigde Staten. Elke aflevering van deze nieuwe serie geeft een historisch perspectief aan de vragen, speculaties, provocerende controverses en verhalen uit de eerste hand aangaande de eeuwen oude discussie: Bezochte intelligente buitenaardse wezens de aarde reeds duizenden jaren geleden?

• Seizoen 2 van de succesvolle serie

Speelduur: 423 minuten
Kijkwijzer: 12, angst
Releasedatum: 18 april 2012


ART OF WAR

Sun Tzu was de Nostradamus op het gebied van oorlogsvoering en zijn 2000 jaar oude boek Art of War vormt nog steeds de ultieme leidraad om een oorlog te winnen. Deze History special brengt het epische verhaal van Sun Tzu zelf samen met het herleven van een oorlog waarin zijn tactieken een stad redde van de ondergang: Een overwinning die de weg naar een verenigd China plaveide. Art Of War geeft een emotioneel, episch en visueel begrip van de lessen van Sun Tzu aan de hand van andere grote historische veldslagen. Van de Amerikaanse Burgeroorlog tot D-Day, Vietnam en verder. Het bekrachtigd het feit dat op het slagveld, zij die oorlogsstrategie begrijpen, het meest krachtige wapen in handen hebben.

Speelduur: 90 minuten
Kijkwijzer: 12, geweld
Releasedatum: 18 april 2012


TOUGHER IN ALASKA

Alaska. Het land van bittere kou, extreme landschappen en grote afstanden. Hier vormt zelfs de eenvoudigste activiteit – de vuilniszakken buiten zetten, naar je werk gaan, vissen – een mogelijk gevaar. Voor risicovolle beroepen heb je hier echt stalen zenuwen nodig! Uw gastheer Geo Beach, een prominente inwoner van Alaska, ontmoet mensen die de gevaarlijkste banen hebben: helikopterpiloten die enorme boomstammen vervoeren vanuit onbereikbare gebieden; mijnwerkers die in extreem lage temperaturen met explosieven rotswanden opblazen, op zoek naar goudmijnen; treinmachinisten die door de meest verraderlijke gebieden van de wereld rijden, waar ze voortdurend bedacht moeten zijn op lawines en aardverschuivingen.

Speelduur: 584 minuten
Kijkwijzer: 9, angst
Releasedatum: 18 april 2012


ICE ROAD TRUCKERS SEIZOEN 5

Het succesverhaal van History's Ice Road Truckers gaat verder met seizoen 5. Gedurende twee maanden per jaar schrijven truckers geschiedenis op ’s werelds meest gevaarlijke toendra, door goederen te vervoeren naar bestemmingen honderden kilometers ten noorden van de bewoonde wereld - over tijdelijke wegen die bestaan uit bevroren meren en zeeën. Hugh, Alex, Lisa en Jack racen tegen de tijd, de elementen en elkaar om zoveel mogelijk goederen te transporteren voordat de wegen letterlijk verdwijnen in de zee. Deze baanbrekende serie vervolgt het onderzoek naar het aloude beroep dat bijna een eeuw geleden ontstond en vaak – binnen families - overgaat van generatie op generatie.

• Seizoen 5 van de populaire series
• Ontmoet de nieuwe vrouw onder de truckers: Maya
• Met veel bonusmateriaal

Speelduur: 704 minuten
Kijkwijzer: 9, angst
Releasedatum: 16 mei 2012