:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: E.T.
PERSBERICHT: E.T.
Bron: Universal - Datum: 2012-05-30 - Geplaatst door: Werner
E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL

Ter gelegenheid van de viering van de 100ste verjaardag van Universal Studios verschijnt één van de meest geliefde films aller tijden voor het allereerst op Blu-ray. Het onvergetelijke avontuur van Steven Spielberg verschijnt in oktober 2012 voor het eerst op Blu-ray in een digitaal geremasterde 30th Anniversary Edition Blu-ray Combo Pack die de Blu-ray en de dvd bevat.

E.T. The Extra-Terrestrial, het magische avontuur van Oscar-winnaar en regisseur Steven Spielberg, viert komende oktober zijn 30ste verjaardag met zijn allereerste release op Blu-ray. Naast het gloednieuwe, digitaal geremasterde beeld van de bioscoopversie uit 1982 – met een resolutie die zes keer die van dvd bedraagt – en de 7.1 surround sound, zal de E.T. The Extra-Terrestrial Anniversary Edition Blu-ray Combo Pack ook een gloednieuw interview met regisseur Steven Spielberg en The E.T. Journals bevatten, een documentaire met meer dan een uur nooit eerder vertoonde beelden vanop de filmset. De Blu-ray Combo Pack omvat ook een dvd van de film. Voor de Benelux is ook een Digibook-versie voorzien, incl. Booklet, en een Box met een pluche versie van E.T.

In 1982 groeide E.T. The Extra-Terrestrial uit tot de grootste kaskraker van het jaar en bezette hij bij verschijning meteen overal de koppositie. Tot op vandaag blijft E.T. The Extra-Terrestrial een van de succesrijkste en populairste films aller tijden. Destijds genomineerd voor negen Oscars waaronder Beste Film, Beste Regie, Beste Fotografie en Beste Scenario, sleepte de film uiteindelijk vier beeldjes in de wacht, voor Beste Visual Effects, Beste Geluidseffecten, Beste Geluid en Beste Muziek voor John Williams’ (Jaws) memorabele score. De onvergetelijke cast omvat de lieftallige Drew Barrymore (He’s Just Not That Into You, Charlie’s Angels), Henry Thomas (Dear John, Legends Of The Fall), Dee Wallace (10, Sons And Daughters) en Peter Coyote (Law & Order: LA Jagged Edge).

"Toen E.T. The Extra-Terrestrial in 1982 in première ging, sprak de film tot de verbeelding van zowel jong als oud en iedereen daartussenin, en dat op een manier die uniek was in de hedendaagse filmgeschiedenis," zegt Craig Kornblau, President van Universal Studios Home Entertainment. "E.T. was een wereldwijd cultureel fenomeen en de grootste kaskraker van zijn tijd, een film die het kind in elk van ons wakker maakte. We zijn erg blij dat de kijkers deze film voor het allereerst in de adembenemende kwaliteit van Blu-ray zullen kunnen zien."

Bonusmateriaal E.T. The Extra-Terrestrial Anniversary Edition Blu-ray:
The E.T. Journals: In deze gloednieuwe extra kunt u als het ware dag na dag het draaien van E.T. volgen, dankzij de nooit eerder vertoonde beelden die de Oscarwinnende cameraman John Toll achter de schermen maakte. Deze bonus geeft kijkers het unieke gevoel van zelf op de set aanwezig te zijn en de opwinding van het maken van E.T. aan den lijve te ondervinden.
Steven Spielberg & E.T.: Bekijk een gloednieuw interview met Steven Spielberg, waarin hij terugblikt op de film en vertelt over zijn ervaringen van het werken met kinderen. Hij geeft ook zijn huidige visie op E.T.
Deleted Scenes
A Look Back: Een speciale blik op het maken van E.T., van binnenuit bekeken, met interviews met Steven Spielberg, de cast, en anderen die nauw betrokken waren bij het maken van de film.
The E.T. Reunion: De cast en cineast komen samen om van gedachten te wisselen over de impact van de film.
The Evolution and Creation of E.T.: Van idee tot scenario, het castingproces en het maken van de film.
The Music of E.T.: A Discussion with John Williams: Interviews en beelden die de langdurige samenwerking tussen John Williams en Steven Spielberg illustreren.
The 20th Anniversary Premiere: Componist John Williams voerde de score van E.T. live uit in het Shrine Auditorium voor de re-release première van E.T. Deze featurette werpt een blik achter de schermen van dat gebeuren.
• Originele Bioscooptrailer

Synopsis
Wanneer een jongetje met veel verbeelding kennis maakt met een verdwaalde alien, is dat het startschot voor een van de meest hartverwarmende vriendschappen uit de filmgeschiedenis. Elliot (Henry Thomas) helpt het fantastische wezentje dat hij E.T. doopt om de weg terug naar huis te vinden voor de autoriteiten hem te pakken kunnen krijgen.

Filmmakers
Cast: Dee Wallace, Peter Coyote, Drew Barrymore, Henry Thomas
Regie: Steven Spielberg
Scenario: Melissa Mathison
Productie: Steven Spielberg & Kathleen Kennedy
Montage: Carol Littleton
Hoofd fotografie: Allen Daviau
Productiedesign: James D. Bissell
Muziek: John Williams

Technische fiche Blu-ray
Release: oktober 2012
Copyright: 2012 Universal Studios. All Rights Reserved.
Speelduur: 114:27
Aspect Ratio: 1:85:1
Rating: PG
Geluid: Engels Dolby Digital 7.1 en 2.0, Spaans en Frans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: tbc

Technische fiche DVD:
Release: oktober 2012
Copyright: 2012 Universal Studios. All Rights Reserved.
Speelduur: 114:27
Rating: PG
Geluid: Engels Dolby Digital 7.1 en 2.0, Spaans en Frans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Engels SHD, Frans en Spaans
Recent nieuws van dezelfde bron