:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: AI WEIWEI - NEVER SORRY
PERSBERICHT: AI WEIWEI - NEVER SORRY
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2012-09-02 - Geplaatst door: Werner

AI WEIWEI: NEVER SORRY

 

Ai Weiwei is de beroemdste internationale kunstenaar in China en de meest uitgesproken criticus van het regime in eigen land. In weerwil van strenge censuur en een weerbarstige wetgeving spreekt Ai zich uit en mobiliseert via kunst en sociale media. Als reactie hebben de Chinese autoriteiten zijn blog geblokkeerd, hem mishandeld, zijn nieuwe atelier vernietigd en hem op een geheime locatie opgesloten. Het blad Time heeft hem uitgeroepen tot kandidaat voor de titel Persoon van het Jaar 2011.

 

Ai Weiwei: Never Sorry is het persoonlijke verhaal van een dissident in het digitale tijdperk, die aanhangers over de hele wereld inspireert en de scheidslijnen tussen kunst en politiek doet vervagen. De debuterende regisseur Alison Klayman verkreeg een unieke toegang tot de charismatische kunstenaar en diens familie en dierbaren toen ze als journalist in China werkte. Haar gedetailleerde portret is een genuanceerde verkenning van het hedendaagse China en van een van de meest fascinerende bekende figuren in dat land. Winnaar van de Special Jury Prize op het Sundance Festival 2012.

 

• Regisseur: Alison Klayman

• De documentaire is een grote festivalhit, o.a. Winner Special Prize Sundance Film Festival, Berlin International Film Festival, Human Rights Watch Film Festival en het Movies That Matter Festival. In oktober volgt het Internationale Filmfestival in Gent en Movies That Matter on tour.

 

Releasedatum: 25 oktober 2012

Talen: (Voornamelijk) Engels

Speelduur: 91 min

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Regio: PAL, regio 2

Beeldverhouding: 16:9 (1.78:1)

Audio: Dolby Digital 5.1

Rating 12, grof taalgebruik

Genre: Documentaire

 

 

 

 


 
Recent nieuws van dezelfde bron