:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2012
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2012
Bron: Universal - Datum: 2012-09-04 - Geplaatst door: Werner
THE DICTATOR
 

De makers van Borat komen met een nieuwe hilarische film over een Noord-Afrikaanse dictator (Sacha Baron Cohen, genomineerd voor een Oscar en winnaar van een Golden Globe, Borat, Brüno, Da Ali G Show) die tijdens zijn verblijf in New York al zijn macht kwijtraakt. Hij moet koste wat het kost zien te voorkomen dat zijn land, The Republic of Wadiya, in verkeerde handen valt.

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 83 minuten
Beeldformaat: 2.40:1
Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels...

Releasedatum DVD: 10 oktober 2012

 
Extra's:
• Bioscoopversie
• Verwijderde scenes
 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 83 minuten
Beeldformaat: 2.40:1 – 1080p

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; Dolby Digital 5.1: Engels, Frans

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, ...

Releasedatum Blu-ray: 10 oktober 2012

 
Extra's Blu-ray:
• Deleted and Extended Scenes HD

Music Video – Best Love Song "Your Money Is On The Dresser" HD

• Larry King Interview HD
 

THE BORGIAS – SEIZOEN 1

 

The Borgias is de smerige saga van een van de meest opmerkelijke en legendarische families uit de wereldgeschiedenis. Op het hoogtepunt van de Renaissance, in het Italië van de vijftiende eeuw, werkt de corrupte patriarch Rodrigo Borgia (Oscarwinnaar Jeremy Irons) zich op tot paus van de rooms-katholieke Kerk, waarna hij prompt elke denkbare zonde begaat om macht, invloed en onmeetbare rijkdom te verzamelen voor zichzelf en zijn familie. The Borgias is een somptueuze, sexy en schandalige dramareeks, ontsproten aan het creatieve genie van Oscarwinnaar Neil Jordan. De Nederlandse actrice Lotte Verbeek speelt Giulia Farnese, de minnares van Rodrigo Borgia.

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 448 minuten, 3 discs, 9 episodes
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Duits
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Duits...
Releasedatum DVD: 10 oktober 2012
 
Extra's:
• Het oog van de cameraman
• Het bouwen van het middeleeuwse Rome
• De casting voor cesare
• Foto's
• Biografieën van de cast
• Get connected
• Deleted scenes
• Het maken van de kostuums
 

THE HITCHCOCK MASTERPIECE COLLECTION
 

14 iconische thrillers van de Master of Suspense voor het allereerst samen op Blu-Ray ter gelegenheid van de 100ste Verjaardag van Universal

 

De Ultieme Boxset met 14 Films waaronder 13 die nooit eerder op Blu-Ray verschenen. Meer dan 15 uur bonusmateriaal waaronder een nieuwe Documentaire over "The Birds". Voor een beperkte periode beschikbaar vanaf 10 oktober 2012

 

Veertien van de meest bejubelde films van de legendarische regisseur Alfred Hitchcock verschijnen voor het eerst samen op Blu-ray wanneer Alfred Hitchcock: The Masterpiece Collection vanaf 10 oktober 2012 voor een beperkte periode beschikbaar zal zijn. Digitaal gerestaureerd op basis van originele filmelementen van de beste kwaliteit, en gepresenteerd met perfect hogedefinitiebeeld en -klank, stelt Alfred Hitchcock: The Masterpiece Collection de kijker thuis in de gelegenheid om het beste werk van de Meester van de Suspens te ervaren zoals nooit tevoren. Deze boxset, een droom voor elke verzamelaar, bevat 13 films die voorheen nog niet op Blu-ray beschikbaar waren, een 50 pagina's tellend boek met storyboards, ontwerpschetsen voor kostuums, correspondentie, foto's en nog veel meer.

 

Daarnaast bevat de boxset ook een ware schat aan bonusmateriaal: meer dan 15 uur documentaires, commentaren, interviews, screentests, trailers en een gloednieuwe documentaire: "The Birds, Hitchcock's Monster Movie," een filmfeest, kortom, waarmee zelfs de vurigste Hitch-fan uitgebreid aan zijn trekken zal komen.

 

Alfred Hitchcock: The Masterpiece Collection omspant 35 jaar van de uiterst vruchtbare carrière van de regisseur en bevat de klassieke thrillers Psycho, The Birds, Vertigo, Rear Window, The Man Who Knew Too Much, Marnie, Saboteur, Shadow Of A Doubt, Rope, The Trouble With Harry, Torn Curtain, Topaz, Frenzy en Family Plot. De films kunnen bogen op vertolkingen van enkele van de grootste Hollywood-sterren, waaronder James Stewart, Grace Kelly, Cary Grant, Julie Andrews, Paul Newman, Janet Leigh, Anthony Perkins, Tippi Hedren, Eva Marie Saint, Kim Novak en Sean Connery.

 

Alfred Hitchcock geldt als één van de invloedrijkste en meest bewonderde filmpioniers aller tijden en zijn impact op de hedendaagse cinema is even ingrijpend als duurzaam. Geroemd en beroemd om zijn typische geestigheid, meeslepende scenario's, grensverleggende camerawerk en originele montagestijl, worden Hitchcock en zijn weergaloze talent om uit elke scène het laatste druppeltje suspens te persen, ook vandaag nog bestudeerd en geïmiteerd door cineasten van over heel de wereld. Hij werd vijf keer genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Regie en vier van zijn films (die stuk voor stuk deel uitmaken van deze collectie) prijken op de prestigieuze "100 Years...100 Movies" lijst van het American Film Institute. Alfred Hitchcock: The Masterpiece Collection is het ideale geschenk voor filmliefhebbers, Hitchcock-fans of iedereen die zich er zelf wil van vergewissen waarom hij de onbetwiste Master of Suspense is.

 
Synopses en Extra's:
 
Saboteur (1942)

Een spannende oorlogsthriller uit 1942 waarin fabrieksarbeider Robert Cummings getuige is van een aanslag door een Nazi-infiltrant. Bij de explosies die volgen wordt zijn beste vriend gedood. Hijzelf wordt van sabotage beschuldigd. Om zijn vriend te wreken en zijn naam te zuiveren gaat hij op jacht naar de dader, geholpen door een dame die eerst aan zijn motieven twijfelt. Na een slopende achtervolging speelt zich bovenop het Vrijheidsbeeld een ijzingwekkende confrontatie af, een klassiek geworden scène.

 
Extra's:
• Saboteur: A Closer Look
• Storyboards: De Scène aan het Vrijheidsbeeld
• De Tekeningen van Alfred Hitchcock
• Foto's van de Productie
• Bioscooptrailer
 
Shadow Of A Doubt (1943)

Met het bezoek van oom Charlie aan zijn familie in het idyllische Santa Rosa legt de 'Master of Suspense' de basis voor één van zijn indringendste en beste thrillers. Joseph Cotten vertolkt de charmante oom Charlie, in werkelijkheid een kille moordenaar die rijke weduwes ombrengt en hun fortuin opstrijkt. Omdat hij kriskras door Amerika reist, weet hij de sterke arm der wet altijd net één stapje voor te blijven. Maar wanneer zijn nichtje en naamgenote begint te vermoeden dat haar oom iets in zijn schild voert, ontstaat een dodelijk kat-en-muisspel.

 
Extra's:

• Beyond Doubt: De Making of van Hitchcocks Favoriete Film

• Productietekeningen van Art Director Robert Boyle
• Foto's van de Productie
• Bioscooptrailer
 
Rope (1948)

Twee vrienden vermoorden, uit nieuwsgierigheid en voor de kick, een studiegenoot in hun flat. Ze stoppen het lijk in een kist die ze als buffet gebruiken en nodigen de nietsvermoedende familieleden en vrienden van het slachtoffer uit voor een feestje. Als ze het gesprek op de perfecte moord brengen, wordt hun vroegere leraar (James Stewart) achterdochtig. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde moord gepleegd door Leopold en Loeb.

 
Extra's:
• Rope Unleashed
• Foto's van de Productie
• Bioscooptrailer
 
Rear Window (1954)

Met dit geestige en macabere verhaal over voyeurisme en moord laat Alfred Hitchcock weer eens duidelijk zien waarom hij de 'Master of Suspense" wordt genoemd. In de hoofdrollen herkennen we de twee Oscarwinnaars en tijdloos populaire sterren James Stewart en Grace Kelly. Stewart speelt een fotograaf met een gebroken been die – tijdelijk aan zijn rolstoel gekluisterd – tijdens een hittegolf uit verveling de buren in zijn New Yorkse flat begint te bespioneren. Hij raakt ervan overtuigd dat zijn overbuurman (Raymond Burr) zijn invalide vrouw heeft vermoord en begraven in het bloembed. Rear Window, die Hitchcock zelf tot zijn favoriete films rekende, wordt wereldwijd geroemd als een van zijn grootste klassiekers.

 
Extra's:
• Rear Window Ethics: Een Originele Documentaire
• Een Gesprek met Scenarist John Michael Hayes
• Pure Cinema: Bekeken door de Ogen van de Meester

Breaking Barriers: De Sound van Hitchcock

Hitchcock-Truffaut Interviewfragmenten

• Masters of Cinema

Filmcommentaar met John Fawell, auteur van Hitchcock's Rear Window: The Well-Made Film

• Foto's van de Productie
• Bioscooptrailer
• Re-Release Trailer Verteld door James Stewart

Exclusief voor Blu-ray: BD Live, Pocket Blu

 

The Trouble With Harry (1955)

Een verrukkelijke zwarte komedie die zich afspeelt in het vredige New England. Wat is er met Harry aan de hand? Voornamelijk dat hij dood is, waar niemand echt rouwig om is, ware het niet dat verschillende mensen zich voor zijn dood verantwoordelijk voelen. Na veel gesol met het lijk en amoureuze perikelen tussen de hoofdrolspelers komt uiteindelijk de ware toedracht aan het licht. The Trouble with Harry is een lichtvoetig pareltje dat Hitchcock eens in een totaal ander licht laat zien.

 
Extra's:
• The Trouble with Harry Isn't Over
• Foto's van de Productie
• Bioscooptrailer
 
The Man Who Knew Too Much (1956)

Hitchcock op zijn best, met James Stewart en Doris Day in een briljante thriller met een onverwacht spannende ontknoping. Een typisch, enigszins naïef Amerikaans gezinnetje is op vakantie in Marokko met hun tienjarige zoontje Hank. Wanneer Hank gekidnapt wordt, raken ze plotseling verstrikt in een net van intriges, ontvoering en moord. Het verhaal speelt zich af op wel heel diverse locaties: van de exotische markt van Marrakesj tot de ijzingwekkende climax in de Londense Royal Albert Hall.

 
Extra's:

Making of van The Man Who Knew Too Much

• Foto's van de Productie
• Trailers
 
Vertigo (1958)

Vertigo speelt zich af in San Francisco. James Stewart vertolkt een detective met hoogtevrees, die de opdracht heeft gekregen om een vrouw met zelfmoordneigingen (Kim Novak) te volgen. Nadat hij haar met succes van een sprong in het water heeft gered, raakt hij langzaam maar zeker geobsedeerd door deze prachtige en verwarde vrouw. Vertigo is één van de meest angstaanjagende romantische films aller tijden, o.a. dankzij de revolutionaire cameravoering die de beroemde gebouwen van San Francisco op beklemmende wijze in beeld brengt. De film is een absolute must voor verzamelaars: Leonard Maltin geeft Vertigo vier sterren en noemt het "Een meesterlijke film die zeker meer dan eens bekeken moet worden".

 
Extra's:

• Obsessed with Vertigo: Een Nieuw Leven voor Hitchcocks Meesterwerk

• Partners in de Misdaad: De Medewerkers van Hitchcock
• Hitchcock / Truffaut Interviewfragmenten
• Gecensureerd Einde in Buitenlandse Versies
• De Vertigo Archieven

• Filmcommentaar met Associate Producer Herbert Coleman, Restaurateurs Robert A. Harris en James C. Katz, en Andere Mensen die aan Vertigo Meewerkten

Filmcommentaar met Director William Friedkin

100 Years of Universal: The Lew Wasserman Era

• Bioscooptrailer
• Bioscooptrailer van de gerestaureerde versie

BD Live, Pocket Blu (Exclusief voor Blu-ray)

 
Psycho (1960)

Psycho is de wereldberoemde horrorklassieker van suspensegrootmeester Alfred Hitchcock. Daarin vertolkt Anthony Perkins op onnavolgbare wijze de verwarde Norman Bates. Zijn bouwvallige huis met naburig motel lijken niet meteen de meest uitnodigende plekken voor het doorbrengen van een rustige avond. Niemand weet dat beter dan Marion Crane (Janet Leigh), de ten dode opgeschreven motelgast die vroegtijdig haar eindbestemming bereikt in de bloedstollende douchescène. Haar verdwijning wordt eerst onderzocht door een privé-detective (Martin Balsam) en daarna door Marions zuster (Vera Miles). Naar het einde van de film toe bereiken de horror en spanning een angstaanjagend hoogtepunt. De ontmaskering van de mysterieuze moordenaar blijft één van de ijzingwekkendste scènes uit de filmgeschiedenis.

 
Extra's:
• Making of van Psycho
• In De Schaduw Van De Meester: De Erfenis Van Hitchock
• Hitchcock/Truffaut
• Nieuwsbeelden uit het Archief: De Release Van Psycho
• De Douchescène: Met en Zonder Muziek

• De Douchescène: De Storyboards Van Saul Bass

• De Psycho Archieven
• Affiches en Advertenties Van Psycho
• Lobby Cards
• Productiefoto's
• Promotioneel Fotomateriaal
• Bioscooptrailer van Psycho
• Trailers van de Heruitgebrachte Psycho
• My Scenes

Filmcommentaar van Stephen Rebello, Schrijver van "Alfred Hitchcock And The Making Of Psycho"

 
The Birds (1963)

Weinig films zijn zo primair angstaanjagend als The Birds van Alfred Hitchcock. Daarin laat de meester zijn gevederde vrienden en innerlijke demonen los op een kuststadje en een nietsvermoedend publiek. Wanneer de mooie blondine Melanie Daniels ('Tippi' Hedren) in Bodega Bay op zoek gaat naar de begerenswaardige vrijgezel Mitch Brenner (Rod Taylor), wordt ze zomaar door een zeemeeuw aangevallen. Plotseling blijkt de stad omzwermd door duizenden vogels die met hun angstaanjagende aanvallen de schoolkinderen en stadsbewoners teisteren. Al gauw moeten Mitch en Melanie vechten voor hun leven, tegen een onverklaarbare, onstuitbare macht, tegen een natuur die wel helemaal op hol geslagen lijkt. The Birds is een van Hitchcocks meest schokkende en onvergetelijke meesterwerken.

 
Extra's:
• Deleted Scene
• Het Originele Einde

The Birds: Hitchcock's Monster Movie – Nieuw! (Exclusief voor Blu-ray)

• Alles over The Birds
• Storyboards
• Tippi Hedrens Screentest

Hitchcock-Truffaut Interviewfragmenten

The Birds komen eraan (Universal International Newsreel)

Suspensverhaal: de National Press Club Luistert naar Hitchcock (Universal I• nternational Newsreel)

• Foto's van de Productie

100 Years of Universal: Restoring the Classics

• 100 Years of Universal: The Lot
• Bioscooptrailer

BD Live, Pocket Blu (Exclusief voor Blu-ray)

 
Marnie (1964)

Alfred Hitchcock, de 'Master of Suspense', schetst in deze psychologische thriller een adembenemend portret van een gestoorde vrouw en de man die haar probeert te redden. 'Tippi' Hedren is Marnie, een kleptomaan en leugenaarster die voor Mark Rutland (Sean Connery) begint te werken en hem probeert te beroven. Vrij impulsief trouwt Mark met de prachtige, verwarde vrouw. Hij wil de redenen voor haar fanatieke gedrag ontdekken. Een vreselijk ongeluk brengt zijn vrouw echter op de rand van de waanzin. Mark dwingt Marnie om haar angsten en haar verleden onder ogen te zien, met een vernietigende en onontkoombare ontknoping tot gevolg.

 
Extra's:
• Het Probleem met Marnie
• De Marnie Archieven
• Bioscooptrailer
 

Torn Curtain (1966)

Paul Newman en Julie Andrews spelen de hoofdrollen in deze suspenserijke Koude Oorlogsthriller over internationale spionage. Newman vertolkt de wereldberoemde wetenschapper Michael Armstrong die, samen met zijn verloofde en assistente Sarah Sherman (Andrews), naar een internationaal congres van natuurkundigen in Kopenhagen gaat. Daar onderschept zij per ongeluk een bericht dat voor hem bedoeld was. Onthutst stelt ze vast dat hij naar Oost-Duitsland wil overlopen. Maar schijn bedriegt, want Armstrong wil achter het IJzeren Gordijn infiltreren om topgeheimen te bemachtigen. Binnen de kortste keren worden ze op de hielen gezeten door een legertje vijandige agenten.

 
Extra's:
• Torn Curtain Rising
• Scènes met Muziek van Bernard Herrmann
• Foto's van de Productie
• Bioscooptrailer
 
Topaz (1969)

Alfred Hitchcock, de 'Master of Suspense', verfilmde met veel panache de uiterst populaire spionageroman Topaz. In deze spannende thriller met internationale allures vertolkt John Forsythe een Amerikaanse CIA-agent die een veiligheidslek moet onderzoeken. Hij doet een beroep op zijn Franse tegenpool Devereaux (Frederick Stafford) om in Cuba te onderzoeken of de geruchten over Russische raketten en de NAVO-spion Topaz waar zijn. Devereaux laat in zijn zog een spoor van moord, verraad en zelfmoord achter. Na het volbrengen van zijn Cubaanse missie, keert Devereaux naar Frankrijk terug. Wanneer hij daar de dubbelagent wil ontmaskeren, is het hek helemaal van de dam...

 
Extra's:
• Alternatieve Eindes

• Topaz: Een Appreciatie door Filmhistoricus en –criticus Leonard Maltin

• Storyboards: The Mendozas
• Foto's van de Productie
• Bioscooptrailer
 
Frenzy (1972)

Een seriemoordenaar, die vrouwen wurgt met een stropdas, houdt Londen in zijn greep. Geheel in Hitchcocks typische stijl, leidt het onderzoek naar een onschuldige man die niet alleen uit de klauwen van de wet moet zien te blijven, maar terzelfder tijd ook zijn onschuld moet zien te bewijzen door de echte moordenaar te ontmaskeren. John Finch, Alec McCowen en Barry Foster spelen de hoofdrollen in deze Britse thriller, waarin spanning wordt afgewisseld met de meesterlijke zwarte humor van Hitchcock. Het scenario werd gepend door Anthony Shaffer.

 
Extra's:
• Het verhaal achter Frenzy
• Foto's van de Productie
• Bioscooptrailer
 
Family Plot (1976)

Deze bijzonder amusante en spannende thriller over de zoekactie naar een verdwenen erfgenaam zou de laatste film van Hitchcock worden. Bruce Dern en Barbara Harris spelen een stel, een taxichauffeur en een medium, dat erop uit is een oude dame van haar fortuin te beroven. Tegen een beloning van $ 10,000 gaan ze op zoek naar een dode die niet echt dood is. Tijdens hun speurwerk komen ze in aanraking met een dubieuze juwelenhandelaar en zijn beeldschone 'Woman in Black'. Natuurlijk wordt de film voor de ontknoping doorspekt met ontvoeringen, moordaanslagen, humor en typische plotwendingen.

 
Extra's:
• Het Plot van Family Plot
• Storyboards: De Achtervolgingsscène
• Foto's van de Productie
• Bioscooptrailer
 

Releasedatum Blu-ray: 10 oktober 2012

 

DOWNTON ABBEY – SEIZOEN 1-2
 

Pracht en praal, passie en jaloezie, romantiek en gebroken harten, schandalen en geruchten... Tijdens de Eerste Wereldoorlog en de jaren die eraan voorafgaan, vormt het Britse landgoed Downton Abbey het statige decor voor het meeslepende verhaal van een complexe gemeenschap. Hoewel het landgoed sinds generaties toebehoort aan de aristocratische Crawleys, is het net zo goed de plaats waar hun bedienden leven, dromen en toekomstplannen maken. Terwijl sommigen, in een snel veranderende wereld, verknocht blijven aan de familie en levensstijl van Downton, blijken anderen gewoon op doorreis. Ze kijken uit naar iets anders, iets beters, of zijn simpelweg op zoek naar liefde of avontuur. Het enige verschil is dat zij zowat alle familiegeheimen kennen, terwijl de familie nauwelijks weet wat hen beroert. Als WOI uiteindelijk losbarst, heeft dat ook gevolgen voor de Crawleys en het personeel met wie ze onlosmakelijk verbonden zijn. Zal het leven op Downton Abbey ook nà de oorlog weer zijn vertrouwde gangetje gaan? Of keert die tijd nooit meer terug?

 

Deze boxset bundelt alle 15 afleveringen – seizoen 1 en 2 – van het met meerdere Emmy Awards bekroonde kostuumdrama Downton Abbey, bedacht en geschreven door Oscar winnaar Julian Fellowes. Het is een schitterende serie over leven en liefhebben in turbulente tijden, met meeslepende verhaallijnen en doorleefde vertolkingen van onder meer Hugh Bonneville, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Dan Stevens en Rob James-Collier.

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 15 episodes, 905 minuten
Beeldformaat: 16:9
Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels
Releasedatum DVD: 10 oktober 2012
 
Extra's:

Series 1

• Commentaries

• Deleted scenes

• House in history – Downton Abbey

• The making of Downton Abbey

Series 2

• Episode 1 commentary

• Deleted scenes

• House to hospital

• Fashion and uniforms

• Romance in a time of warfare

 

DEXTER – SEIZOEN 1-6
 
Releasedatum DVD: 17 oktober 2012
 

WILL & GRACE – SEIZOEN 1-8
 

Maak kennis met Will & Grace. Grace is een flamboyante en pientere binnenhuisarchitecte, Will een knappe en supercoole advocaat. Ze zijn allebei op zoek naar de liefde en ze zijn als het ware voor elkaar gemaakt, op één klein detail na: Grace is hetero, Will homo. Hun levens worden zo mogelijk nog chaotischer wanneer hun excentrieke vrienden, Karen en Jack, elkaar voor het eerst ontmoeten. Toen de reeks er na 2005 mee ophield, klokte Will & Grace af op een recordaantal nominaties bij de Emmys (83!), Golden Globes, SAG Awards en People's Choice Awards. De reeks werd in totaal met 16 Emmys bekroond, waaronder die voor Beste Komische Serie in 2000. In 2002 en 2003 behaalde de reeks meer Emmy-nominaties dan eender welke andere komische serie. Daarnaast werd Will & Grace genomineerd voor een American Comedy Award, drie GLAAD Media Awards en een Founders Award van de Viewers for Quality Television.

 

Bevat, naast de reguliere bonussen bij elk seizoen, een extra Bonusdisc met 2 uren exclusief bonusmateriaal.

 

Net toen je dacht dat je die lachspieren finaal wat rust zou kunnen gunnen, pakken we uit met twee uren exclusief bonusmateriaal, het ultieme aanvullende genot op je Will & Grace Collectie. De disc bevat Thematische montages, van Fashion Quips tot Hugs & Kisses, alsook commentaren bij de allerlaatste, en verre van allerminste, aflevering.

 

Releasedatum DVD: 10 oktober 2012

 

STORAGE 24
 

Een militair vrachtvliegtuig stort neer boven Londen en de ultrageheime lading raakt verspreid over de stad. Charlie (Noel Clarke) en Shelley (Antonia Campbell-Hughes) en hun beste vrienden Mark (Colin O'Donoghue) en Nikki (Laura Haddock) zijn zich niet bewust van het feit dat de stad hermetisch is afgesloten. Ze bevinden zich in Storage 24, een opslagruimte, om er hun bezittingen te verdelen na een recente breuk. Plotseling valt de stroom van het gebouw uit en dringt er langzaam maar zeker een gruwelijk besef tot hen door. Ze zijn niet alleen in dit duistere doolhof met zijn eindeloze gangen... Er bevindt zich iets dodelijks in Storage 24. Iets buitenaards. Hoe ontsnappen ze levend uit een plek die ontworpen werd om zaken binnen te houden?

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 87 minuten
Beeldformaat: 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Duits...
Ondertitels: Nederlands, Engels ...

Releasedatum DVD: 17 oktober 2012

 

Extra's DVD:

• Commentaar met Noel Clarke en regisseur Johannes Roberts

• Deleted Scenes

• On Set with Storage 24

• A Day in the Life – Noel Clarke & Colin O'Donoghue

• Fotogalerij
 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 87 minuten
Beeldformaat: 1.85:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Duits
Ondertitels: Nederlands, Engels, ...

Releasedatum Blu-ray: 17 oktober 2012

 
Extra's Blu-ray:
• Deleted & Extended Scenes

Filmmaker Commentary

 

PSYCH 9
 

Een recent gesloten ziekenhuis lijkt de draaispil voor een reeks gruwelijke moorden die de seriemoordenaar "Nighthawk" in de regio pleegde. Roslyn (Foster), een labiele jonge vrouw die er oude medische fiches moet klasseren, ontdekt al snel een verontrustend verband tussen de slachtoffers, die allemaal oud-patiënten van het ziekenhuis blijken. Terwijl de paranoia om zich heen grijpt, begint Roslyn te geloven dat iedereen een potentiële dader is, tot haar eigen man toe. Roslyn besluit Dr. Clement (Elwes), een Brits psychiater die op de negende verdieping nachtdienst heeft, in vertrouwen te nemen. Op die verdieping ontdekt ze "Psych 9″, een barbaars uitziende behandelingskamer met een hele voorgeschiedenis. Om het mysterie van de Nighthawk-moorden en haar eigen bloedstollende verleden te ontrafelen, moeten Roslyn en Dr. Clement het schokkende geheim van Psych 9 aan het licht brengen.

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 100 minuten
Beeldformaat: 2.35:1
Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertitels: Nederlands, Engels ...
Releasedatum DVD: 17 oktober 2012
 
Extra's:

• Deleted Scenes and Outtakes

• Featurette "Who is Andrew Shortell?"

 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 100 minuten
Beeldformaat: 2.35:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels
Ondertitels: Nederlands, Engels, ...

Releasedatum Blu-ray: 17 oktober 2012

 
Extra's Blu-ray:

• Deleted Scenes and Outtakes

• Featurette "Who is Andrew Shortell?"

 

AWKWARD – SEIZOEN 1
 

Awkward is een reeks over die voorvalletjes uit onze tienertijd die ons maakten tot wie we zijn, ten goede of ten kwade. Centrale figuur in de serie is Jenna Hamilton, een meisje van 15. De combinatie van een mysterieuze brief en een ongeval geven aanleiding tot een gigantisch misverstand: Jenna wilde zelfmoord plegen! Dat voorval zet haar leven op zijn kop, en de reeks begint in de nasleep van de "mislukte zelfmoordpoging". Ze moet niet alleen leren leven met dat nieuwe, niet-zo-lollige stigma, maar ook de alledaagse – nu eens grappige, dan weer pijnlijke – tienerdrama's ondergaan: de geheime relatie met een populaire jongen die uitmondt een ingewikkelde driehoeksverhouding, de opgelegde therapiesessies met een hilarisch ongeschikte leerlingenbegeleider, de sabotagepogingen van een gemeen meisje dat baalt omdat Jenna haar naar de kroon steekt... Maar gaandeweg blijkt Jenna's ongeluk de katalysator voor een onwaarschijnlijke metamorfose. Ook al gebeurt die verandering met vallen en opstaan... (Paramount) Bevat de 12 afleveringen, alsook de Webisodes, een Blik achter de Schermen en nog veel meer!

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 12 episodes, 256 minuten
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Surround 2.0: Engels, Duits, Spaans
Ondertitels: Nederlands
Releasedatum DVD: 17 oktober 2012
 
Extra's:
• Webisodes
• Achter de schermen
 

CALIFORNICATION – SEIZOEN 5

 

Golden Globe-winnaar David Duchovny is terug als de impulsieve, getalenteerde roman- en scriptschrijver Hank Moody, die alle 12 afleveringen van het geweldige vijfde seizoen weer in L.A. te vinden is. Met Hanks carrière gaat het uitstekend, maar met zijn liefdesleven niet bepaald. Hij verlangt terug naar het leven dat hij had met zijn vroegere geliefde Karen (Nathascha McElhone) en dochter Becca (Madeleine Martin), maar een destructieve ex heeft plannen voor hun toekomst. Bovendien kan hij niet met zijn handen van de Hollywood-dames afblijven: Een flinke reeks nieuwe schoonheden passeert de revu, van grote sterren tot hoertjes. Hank komt steeds meer in de spotlights te staan dankzij zijn toegewijde impresario Charlie (Evan Handler) en rapper Samurai Apocalypse (RZA). Kan zijn onweerstaanbare charme hem tegen zichzelf beschermen? Dat zie je in dit complete vijfde seizoen van de hilarische, losbandige serie over de populairste spanningszoeker van tv...

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 12 episodes, 328 minuten
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital EX 5.1 : Engels
Ondertitels: Nederlands, Engels
Releasedatum DVD: 17 oktober 2012
 
Extra's:
• De kleding van Californication
• Chique mixologie
• Zeven tips voor verstandig ouderschap, door Hank Moody
• CaliFUNication

Santa Monica Cop

 

SPONGEBOB: MONSTERLIJK GESTOORD (GHOUL FOOLS) – DVD

 

Zes knotsgekke nieuwe afleveringen van 's werelds populairste zeespons, in een toepasselijk Halloweenjasje!

 

• Ghoul Fools

• Ghost Host

• Shanghaied
• Arrgh!

• Your Shoe's Untied

• Money Talks

 

Technische fiche DVD

6 episodes
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital Nederlands
Releasedatum DVD: 17 oktober 2012
 
Extra's:

• Bonus Epsiode: Fanboy & Chum Chum – There Will Be Shrieks

 

SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN
 

In het spectaculaire avonturenepos Snow White & The Huntsman vertolkt Kirsten Stewart (Twilight) de rol van de heldin wier schoonheid een doorn in het oog is van de ijdele en boosaardige koningin (Oscarwinnaar Charlize Theron). Omdat ze zich bedreigd voelt, geeft de duivelse vorstin een jager (Chris Hemsworth, Thor) de opdracht om Sneeuwwitje uit de weg te ruimen. In plaats daarvan onderricht hij de jonge vrouw echter in de kunst van het oorlogvoeren. Sam Claflin (Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides) is de prins die overweldigd wordt door de schoonheid en innerlijke kracht van Sneeuwwitje. Deze verbluffende nieuwe versie van het legendarische sprookje ontsproot aan de verbeeldingskracht van producers Joe Roth (Alice In Wonderland) en Sam Mercer (The Sixth Sense) en de visie van de befaamde reclamefilmer Rupert Sanders.

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 122 minuten
Beeldformaat: 2.35:1
Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Spaans...
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels...

Releasedatum DVD: 24 oktober 2012

 

Extra's DVD:

• Citizens of the Kingdom: Meet the Motley Crew; The Dwarves

• Feature Commentary with Director Rupert Sanders, Visual Effects Supervisor Cedric Nicolas-Troyan and Co-Editor Neil Smith

 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 127 minuten
Beeldformaat: 2.35:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 7.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Spaans
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, ...

Releasedatum Blu-ray: 24 oktober 2012

 

Extra's Standard Blu-ray:

• A making of, Commentary and A close look at: the Dwarves, Snow White, The Queen & The Huntsman

• Blu-ray Exclusives

- Cinema version + never-before-seen extended version of the movie

- 360 degree set views & a look into the state-of-the-art special effects

 

Extra's Extended Collector's Blu-Ray

• Cinema version + never-before-seen extended version of the movie.

• A New Legend is Born

• Citizens of the Kingdom: Meet the Motley Crew; The Dwarves

• Reinventing The Fairytale

• The Magic of 'Snow White and the Huntsman'

• Feature Commentary with Director Rupert Sanders, Visual Effects Supervisor Cedric Nicolas-Troyan and Co-Editor Neil Smith

• Blu-ray EXCLUSIVES

- 360 degree set views & a look into the state-of-the-art special effects

 

DVD – DISC 2

• The cinema-version of the movie

Digital Copy

• A copy of the movie to download from this disc and watch Snow White anytime, anywhere

 

E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL
 

E.T. The Extra-Terrestrial, het magische avontuur van Oscar-winnaar en regisseur Steven Spielberg, viert in oktober zijn 30ste verjaardag met zijn allereerste release op Blu-ray. Naast het gloednieuwe, digitaal geremasterde beeld van de bioscoopversie uit 1982 – met een resolutie die zes keer die van dvd bedraagt – en de 7.1 surround sound, zal de E.T. The Extra-Terrestrial Anniversary Edition Blu-ray Combo Pack ook een gloednieuw interview met regisseur Steven Spielberg en "The E.T. Journals" bevatten, een documentaire met meer dan een uur nooit eerder vertoonde beelden vanop de filmset. De Blu-ray Combo Pack omvat ook een dvd en een digitale kopie van de film. Voor de Benelux is ook een Digibook-versie voorzien, incl. Booklet, en twee speciale cadeausets, één met een pluchen versie van E.T., een tweede met een schaalmodel van E.T.'s ruimteschip, met werkend licht en geluid.

 

In 1982 groeide E.T. The Extra-Terrestrial uit tot de grootste kaskraker van het jaar en bezette hij bij verschijning meteen overal de koppositie. Tot op vandaag blijft E.T. The Extra-Terrestrial een van de succesrijkste en populairste films aller tijden. Destijds genomineerd voor negen Oscars waaronder Beste Film, Beste Regie, Beste Fotografie en Beste Scenario, sleepte de film uiteindelijk vier beeldjes in de wacht, voor Beste Visual Effects, Beste Geluidseffecten, Beste Geluid en Beste Muziek voor John Williams (Jaws) memorabele score. De onvergetelijke cast omvat de lieftallige Drew Barrymore (He's Just Not That Into You, Charlie's Angels), Henry Thomas (Dear John, Legends Of The Fall), Dee Wallace (10, "Sons And Daughters") en Peter Coyote (Law & Order: LA, Jagged Edge).

 

"Toen E.T. The Extra-Terrestrial in 1982 in première ging, sprak de film tot de verbeelding van zowel jong als oud en iedereen daartussenin, en dat op een manier die uniek was in de hedendaagse filmgeschiedenis," zegt Craig Kornblau, President van Universal Studios Home Entertainment. "E.T. was een wereldwijd cultureel fenomeen en de grootste kaskraker van zijn tijd, een film die het kind in elk van ons wakker maakte. We zijn erg blij dat de kijkers deze film voor het allereerst in de adembenemende kwaliteit van Blu-ray zullen kunnen zien."

 

Herbeleef het avontuur en de magie in een van de meest geliefde films aller tijden, E.T. The Extra-Terrestrial, in een regie van Oscar-winnaar Steven Spielberg. Ongeacht hun leeftijd blijven kijkers gefascineerd door dit tijdloze verhaal over de onvergetelijke reis van een verdwaald buitenaards wezentje en het tienjarige jongetje met wie hij vriendschap sluit. Sla de handen in elkaar met Elliott, Gertie en Michael en help E.T. zijn weg naar huis te vinden!

 

Cast: Dee Wallace, Peter Coyote, Drew Barrymore, Henry Thomas

Regie: Steven Spielberg

Scenario: Melissa Mathison

Productie: Steven Spielberg & Kathleen Kennedy

Montage: Carol Littleton
Hoofd fotografie: Allen Daviau

Productiedesign: James D. Bissell

Muziek: John Williams

 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 115 minuten
Beeldformaat: 1.85:1 – 1080p

Geluid: DTS-HD MA 7.1: Engels; DTS 7.1: Frans; DTS Surround 5.1: Nederlands

DTS Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertitels: Nederlands, Engels CC, Frans, Duits

Releasedatum Blu-ray: 24 oktober 2012

- Blu-Ray Digibook

- Blu-Ray + Dvd + Digital Copy
- Cadeauset met pluche popje van E.T.
- Cadeauset met replica van E.T.'s ruimteschip
 
Extra's Blu-ray:

• The E.T. Journals: In deze gloednieuwe extra kunt u als het ware dag na dag het draaien van E.T. volgen, dankzij de nooit eerder vertoonde beelden die de Oscarwinnende cameraman John Toll achter de schermen maakte. Deze bonus geeft kijkers het unieke gevoel van zelf op de set aanwezig te zijn en de opwinding van het maken van E.T. aan den lijve te ondervinden.

• Steven Spielberg & E.T.: Bekijk een gloednieuw interview met Steven Spielberg, waarin hij terugblikt op de film en vertelt over zijn ervaringen van het werken met kinderen. Hij geeft ook zijn huidige visie op E.T.

• Deleted Scenes

• A Look Back: Een speciale blik op het maken van E.T., van binnenuit bekeken, met interviews met Steven Spielberg, de cast, en anderen die nauw betrokken waren bij het maken van de film.

• The E.T. Reunion: De cast en cineast komen samen om van gedachten te wisselen over de impact van de film.

• The Evolution and Creation of E.T.: Van idee tot scenario, het castingproces en het maken van de film.

• The Music of E.T.: A Discussion with John Williams: Interviews en beelden die de langdurige samenwerking tussen John Williams en Steven Spielberg illustreren.

• The 20th Anniversary Premiere: Componist John Williams voerde de score van E.T. live uit in het Shrine Auditorium voor de re-release première van E.T. Deze featurette werpt een blik achter de schermen van dat gebeuren.

• Originele Bioscooptrailer

• Digibook: 44 pagina's tellend boekje met afbeeldingen van de originele bioscoopaffiches, deleted scenes en nog veel meer

 

MONSTER HIGH: MONSTER MEIDEN (GHOULS RULE)
 

In Monster High: Monster Meiden wordt een oud conflict tussen 'Normies' en monsters opgerakeld en het ziet er naar uit dat het spannend gaat worden. Jarenlang worden scholieren op Monster High gewaarschuwd dat Halloween een nacht is waarop ze binnen moeten blijven en te allen tijde conflicten moeten vermijden. Frankie en haar vrienden ontdekken echter dat meiden en 'Normies' het vroeger superleuk vonden om deze feestdag samen te vieren. De meiden besluiten de tijd terug te draaien en gebruiken de nacht om hun individualiteit te vieren en om te laten zien dat het goed is om in jezelf te geloven: Wees jezelf. Wees uniek. Wees een Monster.

 

Met de volmaakt onvolmaakte tienerkinderen van 's werelds bekendste monsters als hoofdpersonages, valt Monster High wereldwijd in goede aarde bij meisjes door zijn slimme en grappige verhaallijnen die de gênante maar o zo herkenbare momenten van het tiener-zijn in een middelbare school zo prachtig weten te vatten. De personages van Monster High – elk met hun eigen unieke persoonlijkheid, hilarische monstertrekjes en coole monstererfenis – zijn in 35 landen beschikbaar. In de States zijn de poppen volgens The NPD Group uitgegroeid tot het tweede bestverkochte merk van modepoppen. De boeken uit de Monster High-serie staan op de bestsellerlijst van de New York Times en de geanimeerde webisodes werden momenteel al meer dan 140 miljoen keer bekeken.

 

De eerste Monster High film die direct-to-DVD verschijnt, is Monster High: Ghouls Rule!, waarin alle bekende leerlingen van Monster High hun opwachting maken om Halloween te heroveren. Wanneer Frankie Stein en haar vriendinnen ontdekken dat Halloween vroeger een feest van spoken en geesten was, besluiten ze hun feestdag opnieuw voor zichzelf op te eisen. Voortaan zal Halloween weer een dag zijn waarop alle monsters hun eigenheid kunnen vieren.

 

Om de dvd-release te ondersteunen, zal Mattel een nieuwe lijn van modepoppen uitbrengen, die vanaf het najaar beschikbaar zullen zijn. Verankerd in de dynamische verhaallijnen van Monster High: Ghouls Rule!, zal Monster High onder meer freaky fabuleuze poppen onthullen van Clawdeen Wolf, Frankie Stein, Draculara en Cleo De Nile, elk met hun bloedstollende haarstijlen, sprankels en accessoires die hulde brengen aan hun bekende monstererfenissen.

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 68 minuten
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Frans
Ondertitels: Frans
Releasedatum DVD: 24 oktober 2012
 
Extra's:
• 3 Nooit eerder vertoonde korte tekenfilms:

- Flowers for Slow Moe

- I Scream, You Scream

- No Ghouls Allowed

 

TRANSFORMERS PRIME: SEIZOEN 1

 

Hasbro Studios en uitvoerend producenten Alex Kurtzman, Robert Orci en Jeff Kline presenteren een gloednieuwe Transformers-tekenfilmserie. In deze visueel verbluffende computeranimatiereeks leveren Optimus Prime en zijn Autobots-team strijd tegen hun aartsvijanden: de Decepticons en hun inslechte leider Megatron.

 
Volume 1

Optimus Prime, Bumblebee, Arcee, Ratchet en Bulkhead zetten andermaal hun beste "wieltjes" voor om strijd te leveren tegen Megatron. Door het verwerven van een zeldzaam element heeft de slechterik nu immers de macht over het leven zelf in handen. De Autobots zijn misschien met minder dan de Decepticons, maar ze putten kracht uit hun speciale band met drie menselijke vrienden.

 

1. Darkness Rising Part 1

2. Darkness Rising Part 2

3. Darkness Rising Part 3

4. Darkness Rising Part 4

5. Darkness Rising Part 5
 
Volume 2

Omdat Megatron naar verluidt dood is, duidt Starscream zichzelf aan als de nieuwe Leider van de Decepticons. Tegelijkertijd stuiten de Autobots tijdens een missie in de Poolcirkel op een mysterieuze, neergestorte ruimtegondel.

 

6. Masters and Students

7. Scrapheap

8. Con Job

9. Convoy
10. Deus Ex Machina
 

Technische fiche DVD

Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Frans
Ondertitels: Frans
Releasedatum DVD: 24 oktober 2012
 

WEREWOLF: THE BEAST AMONG US
 

In Werewolf: The Beast Among Us tilt Universal Studios zijn historische reputatie als leverancier van klassieke monsters naar een gloednieuw niveau, met een film die druipt van bloedstollende actie en ijzingwekkende suspens. Een dorpje wordt bij maanlicht geterroriseerd door een mysterieus schepsel. Daniel, een plaatselijke jongeman, sluit zich na lang aandringen aan bij een team van ervaren weerwolvenjagers om het wezen in het nauw te drijven en te doden. Maar wanneer de dorpelingen een na een worden aangevallen en zelf in bloeddorstige monsters veranderen, begint Daniel te vrezen dat zijn meedogenloze vijand zich wel eens dichterbij zou kunnen bevinden dan iedereen denkt. Een film met Stephen Rea, Ed Quinn, Steven Bauer en Nia Peeples.

 

Releasedatum Blu-ray: 24 oktober 2012

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 122 minuten
Beeldformaat: 2.35:1
Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Spaans...
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels ...

Releasedatum DVD: 24 oktober 2012

 

Extra's DVD:

• Deleted Scenes

• "Making the Monster" – From the internationally recognized cast to the Eastern European locations of Romania and Transylvania, this featurette will take viewers into the heart of Werewolf: The Beast Among Us and reveal what goes into making a monster movie.

• "Transformation: Man To Beast" – Revealing behind-the-scenes footage and interviews with director Louis Morneau, producer Mike Elliott, production designer David Hirschfield and makeup SFX designer Paul Hyatt show viewers how the monster in Werewolf: The Beast Among Us was brought to life using a mix of computer-generated graphics and practical makeup.

• "Monster Legacy" – Starting with the 1941 classic, The Wolf Man, werewolves have played an important part in horror films and monster movies for the last 70 years. Director Louis Morneau and producer Mike Elliott look back at some of the most influential monster films in cinema history and discuss how working for Roger Corman gave them the perfect foundation to make Werewolf: The Beast Among Us.

 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 127 minuten
Beeldformaat: 2.35:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 7.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Spaans
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, ...
 
Extra's Blu-ray:
• Deleted Scenes

"Making the Monster" – From the internationally recognized cast to the Eastern European locations of Romania and Transylvania, this featurette will take viewers into the heart of Werewolf: The Beast Among Us and reveal what goes into making a monster movie.

"Transformation: Man To Beast" – Revealing behind-the-scenes footage and interviews with director Louis Morneau, producer Mike Elliott, production designer David Hirschfield and makeup SFX designer Paul Hyatt show viewers how the monster in Werewolf: The Beast Among Us was brought to life using a mix of computer-generated graphics and practical makeup.

"Monster Legacy" – Starting with the 1941 classic, The Wolf Man, werewolves have played an important part in horror films and monster movies for the last 70 years. Director Louis Morneau and producer Mike Elliott look back at some of the most influential monster films in cinema history and discuss how working for Roger Corman gave them the perfect foundation to make Werewolf: The Beast Among Us.

• Blu-ray EXCLUSIVES

Feature Commentary with Director Louis Morneau and Producer Mike Elliott

 

THE RAVEN
 

John Cusack (2012) vertolkt de beruchte schrijver Edgar Allan Poe in deze stijlvolle gothic thriller van de regisseur van V For Vendetta. Wanneer een gestoorde gek zich voor zijn gruwelijke moorden laat inspireren door de donkerste verhalen van Poe, bundelt een jonge speurneus uit Baltimore (Luke Evans, Clash Of The Titans) zijn krachten met de auteur om te proberen in de geest van de moordenaar binnen te dringen en te verhinderen dat hij de brutale verhalen van Poe één voor één in bloedstollende daden omzet. Tussen beide partijen ontstaat een dodelijk kat-en-muisspelletje, dat escaleert wanneer de geliefde van Poe (Alice Eve, She's Out Of My League) het volgende doelwit wordt. In de film herkent u verder ook Brendan Gleeson (In Bruges).

 

Technische fiche DVD

Speelduur: 110 minuten
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Spaans...
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels ...

Releasedatum DVD: 24 oktober 2012

 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 111 minuten
Beeldformaat: 2.35:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 7.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Spaans
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, ...

Releasedatum Blu-ray: 24 oktober 2012

 
Extra's Blu-ray:
• Deleted & Extended Scenes
• Filmmaker Commentary
 

MAMMA MIA!
 

Mamma Mia! The Movie is een episch muzikaal meesterwerkje naar de gelijknamige musicalhit. Gedragen door zijn sterrencast en de onsterfelijke popsongs van ABBA, ontpopt de film zich tot een spetterend zang- en dansspektakel en de grappigste feelgoodfilm van het decennium! Aanstaande bruid Sophie (Amanda Seyfried) wil haar vader terugvinden voor de grote dag aanbreekt. Maar er is een klein probleempje: ze weet niet precies wie haar vader is. Bij het heimelijk doorpluizen van de dagboeken van haar moeder Donna (Meryl Streep), heeft ze immers ontdekt dat hij één van haar drie grote liefdes zou kunnen zijn. Achter de rug van haar moeder om, nodigt dochterlief de drie mannen uit. Maar hoezeer Sophie ook haar best doet om de aanwezigheid van de drie "ongenode" gasten te verbergen, de waarheid komt aan het licht en de poppen gaan aan het dansen...

 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 110 minuten
Beeldformaat: 2.40:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Duits
Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Duits

Releasedatum Blu-ray Digibook: 24 oktober 2012

 
Extra's Blu-ray:
HD

• Deleted Musical Number "The Name of the Game"

• The Making of Mamma Mia!

• Anatomy of a Musical Number "Lay All Your Love On Me"

• Becoming a Singer

• A Look Inside Mamma Mia!

SD

• Deleted Scenes

• Outtakes

• "Gimme! Gimme! Gimme!" Music Video

• Bjorn Ulvaeus Cameo

• Feature Commentary with Director Phyllida Lloyd

Blu-ray Exclusive:

• Behind The Hits: Get the full details and behind-the-scenes trivia on the hit ABBA songs and albums, as you watch the musical performances on screen.

• Fraai, informatief digibook van 36 pagina's boordevol weetjes, trivia en exclusieve foto's

 

ATONEMENT
 

Keira Knightley (Love Actually) en James McAvoy (The Last King Of Scotland) vertolken de hoofdrollen in dit buitengewone drama van de regisseur van Pride & Prejudice – winnaar van 2 Golden Globes waaronder Beste Film (Drama). Door een reeks catastrofale misverstanden wordt Robbie Turner (James McAvoy) ten onrechte beschuldigd van een vreselijke misdaad. De aanklacht smoort zijn prille relatie met Cecilia (Keira Knightley) genadeloos in de kiem en hun liefde en levens zullen nadien nooit meer dezelfde zijn. Atonement is een overweldigend romantisch meesterwerk, dat fascineert en ontroert terzelfder tijd.

 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 120 minuten
Beeldformaat: 1.85:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Duits
Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Duits
Releasedatum Blu-ray Digibook: 24 oktober 2012
 
Extra's Blu-ray:

• Deleted Scenes with Commentary by Director Joe Wright

• Bringing the Past to Life: The Making of Atonement

• From Novel to Screen: Adapting a Classic

• Feature Commentary with Director Joe Wright

• Fraai, informatief digibook van 44 pagina's boordevol weetjes, trivia en exclusieve foto's

 

BRIDGET JONES'S DIARY
 

De kaskraker naar de succesroman van Helen Fielding. Op nieuwjaarsdag besluit Bridget Jones, een Londense dertiger mét kater maar zonder man, om haar leven resoluut over een andere boeg te gooien en met een dagboek te starten. Haar eerste voornemen is, uiteraard, "tien kilo afvallen". Haar tweede voornemen: "een leuk, verstandig vriendje vinden in plaats van me steeds weer in te laten met zuiplappen, workaholics, voyeurs, megalomanen, emotionele k****hommels of engerds". Maar Bridget heeft het niet onder de markt: moet ze kiezen voor Daniel Cleaver, een onvervalste seksgod met chique slee, of de enigszins hautaine, maar attente en gevoelige Mark Darcy?

 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 96 minuten
Beeldformaat: 2.35:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Duits
Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Duits
Releasedatum Blu-ray Digibook: 24 oktober 2012
 
Extra's Blu-ray:

• Feature Commentary with Director Sharon Maguire

• Behind The Scenes Featurette

• Shelby Lynne "Killin' Kind" Music Video

• Gabrielle "Out of Reach" Music Video

• Deleted Scenes

• Original Bridget Jones Diary Columns Stills

• Fraai, informatief digibook van 24 pagina's boordevol weetjes, trivia en exclusieve foto's

 

THE CORE
 

Releasedatum Blu-ray: 24 oktober 2012

 

THE CONVERSATION
 

Releasedatum Blu-ray: 24 oktober 2012

 

JOSEPH & THE AMAZING TECHNICOLOR DREAMCOAT
 

Deze verfilmde versie van Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat – een spetterende musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber – liet zich inspireren door de recordbrekende opvoeringen in het London Palladium. Donny Osmond, Maria Friedman, Richard Attenborough en Joan Collins vertolken de hoofdrollen in deze bruisende en kleurrijke tocht door het Oude Egypte, die het verhaal vertelt van Josephs opkomst, zijn elf broers en de veelkleurige jas. De combinatie van spectaculaire beelden en betoverende muziek, met liedjes als Close Every Door to Me, Go Go Go Joseph en Any Dream Will Do, laat het hele gezin gegarandeerd wegdromen!

 
Technische fiche Blu-ray
Speelduur: 80 minuten
Beeldformaat: 1.78:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans

Releasedatum Blu-ray: 24 oktober 2012

 
Extra's Blu-ray:
• The Making of
 
 Recent nieuws van dezelfde bron