:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> E1 Entertainment Benelux >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2012
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2012
Bron: E1 Entertainment Benelux - Datum: 2012-10-17 - Geplaatst door: Werner

Ook in november staan er bij eOne wederom heel wat releases op stapel.

Van de makers van Paranormal Activity en Insidious verschijnt deze maand de angstaanjagende horrorfilm Chernobyl Diaries. Zes vrienden gaan op excursie naar het besmette gebied rond de reactor. De radioactieve straling blijkt echter niet het enige gevaar te zijn waarmee ze te maken krijgen...

November is ook een maand vol spetterende actie. Bruce Willis en Henry Cavill spelen de hoofdrollen in de actiethriller The Cold Light Of Day, een spannende 'man on the run' film die zich afspeelt in de straten van Madrid. Ook in Lockout, een harde sci-fi thriller met Guy Pearce in de hoofdrol, loopt de spanning hoog op als hij alles op alles moet zetten om de dochter van de president te bevrijden. We blijven in de spannende actie hoek met de animatiefilm Dragon Age. Een spectaculaire film uit de studio's van de gelijknamige en zeer succesvolle computergame. Ook nog iets voor de kids deze maand: Joris en Boris, de komische boefjes uit de bekende Sinterklaasfilms, gaan op avontuur naar Cyprus. Joris En Boris En Het Geheim Van De Tempel is een spannende en knotsgekke film voor de hele familie.

 

CHERNOBYL DIARIES

Een beklemmende en angstaanjagende suspense horror. Van Oren Peli, de creator van Paranormal Activity. Vanaf 7 november op Blu-ray, dvd en Blu-ray/dvd combopack.
 

Oekraïne, het land waar duizenden mensen de dood vonden als gevolg van de kernramp in Tjernobyl, is de plaats waar de film Chernobyl Diaries zich afspeelt. De kernreactor, in de nog altijd verlaten stad Pripyat, is tegenwoordig een plek voor toeristische waaghalzen. In Chernobyl Diaries gaan zes vrienden, opgejaagd door elkaar, op excursie in de verlaten spookstad. Nog altijd zijn er sporen van levensgevaarlijke radio-activiteit aanwezig. De groep vrienden is onder de indruk van Pripyat, de vraag is echter of de stad wel echt zo verlaten is als ze denken...

 

Cast: Jesse McCartney, Jonathan Sadowski, Olivia Dudley, Pasha D. Lichnikoff

Speelduur: 90 minuten

Kijkwijzer: 16, geweld, angst, grof taalgebruik

 

Releasedatum: 7 november 2012

 

THE COLD LIGHT OF DAY

     

Spannende 'man on the run' film. Met Bruce Willis en de nieuwe Superman Henry Cavill. Vanaf 14 november op Blu-ray, dvd en dvd/Blu-ray combopack.

 

In The Cold Light Of Day volgen we de jonge Amerikaan Will Shaw (Henry Cavill), wiens leven op z'n kop staat wanneer zijn familie tijdens een vakantie in Spanje wordt ontvoerd. In een poging hen te redden komt hij al snel tot de ontdekking dat de ontvoering een verband heeft het geheime leven van zijn vader Martin (Bruce Willis). Wat volgt is een spannende klopjacht door de straten van Madrid, waarbij niets is wat het lijkt.

 
Cast: Sigourney Weaver, Bruce Willis, Henry Cavill

Speelduur: 93 minuten

Kijkwijzer: 12, geweld, grof taalgebruik

Releasedatum: 14 november 2012
 

LOCKOUT
 

Spannende sci-fi thriller van bedenker Luc Besson (The Fifth Element). Met de voor een golden globe genomineerde acteur Guy Pearce (Memento). Vanaf 21 november op Blu-ray, dvd en dvd/Blu-ray combopack.

 

Voormalig politieagent Snow (Guy Pearce) wordt ten onrechte aangezien voor een spion die informatie heeft verspreid over de Verenigde Staten. De enige mogelijkheid om zijn vrijheid terug te krijgen is door een gevaarlijke ruimtemissie te aanvaarden. Hij moet de dochter van de Amerikaanse president, gespeeld door Maggie Grace, bevrijden uit de klauwen van een groep gewelddadige criminelen. Snow grijpt de kans met beide handen aan, maar doet dit op geheel eigen wijze.

 
Regie: James Mather, Stephen St. Leger
Cast: Guy Pearce, Maggie Grace

Speelduur: 95 minuten

Kijkwijzer: 12, geweld, angst, grof taalgebruik

Releasedatum: 21 november 2012

 

JORIS EN BORIS
 

Een spannend avontuur voor de hele familie. Met Joris en Boris uit de succesvolle sinterklaasfilms. Met tieneridool en schoonspringheld Ralf Mackenbach. Vanaf 7 november op dvd.

 

Het komische duo Joris en Boris, uit de bekende sinterklaasfilms van SRSP Films, hebben een eigen bioscoopfilm: Joris & Boris En Het Geheim Van De Tempel. In deze knotsgekke familiefilm beleeft het ondeugende duo Joris en Boris een spannend zomeravontuur op Cyprus, met de broers Michiel en Max (Ralf en Rick Mackenbach) en Anna.

 

Cast: Martijn van Nellestijn, Inge Ipenburg, Richard de Ruijter, Ralf Mackenbach, Frederik de Groot, Maaike Bakker, Rick Mackenbach

Speelduur: 79 minuten

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 7 november 2012

 

DRAGON AGE
     

Gebaseerd op een van de meest populaire game franchises van dit moment. Grafisch indrukwekkende animatie uit de studio van Mass Effect. Vanaf 14 november op dvd.

 

In het land Orlais is de stoere Cassandra lid van een elite groep ridders genaamd de Zoekers. De ridders verdedigen de religieuze organisatie Chantry. Cassandra ontdekt het bestaan van een samenzwering om haar leider, de Goddelijke, uit de weg te ruimen. Gewapend met haar zwaard en magie komt ze in actie. Ondertussen wordt Cassandra schuldig bevonden van verraad en moord. Achtervolgd door vriend en vijand probeert Cassandra haar naam te zuiveren. Zal ze ontkomen aan het zwaar van de beul of zal ze een legende geworden?

 

Regie: Fumihiko Sori

Cast: Luci Christian, Colleen Clinkenbeard, Christopher Sabat

Speelduur: 90 minuten

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 14 november 2012


UIT HET ARCHIEF