:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Wild Bunch >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2012-MAART 2012
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2012-MAART 2012
Bron: Wild Bunch - Datum: 2012-11-08 - Geplaatst door: Werner
SLEEPING BEAUTY
 
Synopsis:

Lucy, een studente in geldnood, besluit een bijbaantje als Sleeping Beauty aan te nemen. Ze slaapt in, ontwaakt zonder te weten wat er in de tussentijd is gebeurd en wordt gul betaald. Hoewel ze geen vragen mag stellen, begint de bijbaan steeds meer invloed te krijgen op haar dagelijks leven en raakt Lucy steeds meer in de ban van wat zich tijdens haar slaap afspeelt.

 
Festivals: Cannes International Filmfestival – Competitie
 

Regie: Julia Leigh

Gepresenteerd door: Jane Campion (The Piano, Bright Star)

Hoofdrollen: Emily Browning (Sucker Punch), Rachael Blake, Ewen Leslie
Duur: 98 minuten
Genre: Drama
Vanaf 6 december verkrijgbaar op dvd
 

LES INFIDÈLES
 
Synopsis:

Les Infidèles is een episodische sketch komedie in zeven korte films, die de triomfen en mislukkingen, de heerlijkheden en meelijwekkende rampen van de mannelijke ontrouw in al zijn wanhopige, absurde en wild grappige variëteit verkent. Van een conferentiehotel in de buitenwijken naar een seksverslavingskliniek, van een chique Parijse nachtclub tot de blitse gokpaleizen van Las Vegas, lanceren de hoofdpersonen zichzelf in de eeuwenoude achtervolging. Iedere keer wordt er excuus aangeboden, elke truc wordt uit de kast gehaald. De zoektocht naar vrouwelijk schoon is begonnen.

 

Regie: Michel Hazanavicius (The Artist), Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Emmanuelle Bercot, Fred Cavayé, Alexandre Courtès, Éric Lartigau

Cast o.a. Jean Dujardin (The Artist), Gilles Lellouche, Guillaume Canet (Ensemble, C'est Tout)

Genre: Komedie
Duur: 103 minuten
Vanaf 13 december verkrijgbaar op dvd
 

DETACHMENT
 
Synopsis:

Invalleraar Henry Barthes probeert de studenten die hij lesgeeft iets bij te brengen in de korte tijd die hij met ze heeft. Zo ook op de probleemschool in een buitenwijk van New York, waar hij een tijdelijke positie aangeboden heeft gekregen. Hoewel hij zijn collega's en scholieren steeds op afstand heeft weten te houden, wordt zijn geïsoleerde leven dit keer volledig overhoop gehaald.

 

Festival & Awards: Deauville Filmfestival – Winnaar International Critics Award

Tribeca Filmfestival – Officiële Selectie

 

Regisseur: Tony Kaye (American History X)

Cast: Adrien Brody (The Pianist), Christina Hendricks (Mad Men, Drive), James Caan (The Godfather), Lucy Liu (Kill Bill, Charlie's Angels), Marcia Gay Harden (Into The Wild)

Genre: Drama
Duur: 94 minuten
Vanaf 12 februari verkrijgbaar op dvd
 
 

A ROYAL AFFAIR
 
Synopsis:

Prinses Caroline Mathilde wordt op 15-jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan de schizofrene Deense koning Christian VII. Van een sprookjeshuwelijk is geen sprake als blijkt dat alleen huisarts Johann Friedrich Struensee tot de krankzinnige koning door kan dringen. Bewust van zijn positie, grijpt idealist Struensee de kans om via de koning de ouderwetse regelgeving van Denemarken te veranderen. Hij zet echter alles op het spel wanneer er een hartstochtelijke romance tussen hem en de koningin ontstaat. Een verboden liefde die het begin van een revolutie betekent en het land voorgoed zal veranderen.

 
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
 

Awards: Winnaar Zilveren Beer Beste Acteur – Mikkel Boe Følsgaard

Winnaar Zilveren Beer Beste Scenario – Nikolaj Arcel
 

Regisseur: Nikolaj Arcel (The Girl With the Dragon Tattoo – scenario)

Cast: Mads Mikkelsen (Jagten, Casino Royale), Alicia Vikander (Anna Karenina), Mikkel Boe Følsgaard

Duur: 128 minuten
Genre: Drama
Vanaf 26 maart verkrijgbaar op dvd en Blu-ray